Narodni parki ZDA - Od kanjonov do skalnega gorovja

16 Dni
8+
ZDA

PREGLED POTOVANJA

Destinacija: Narodni Parki ZDA
Trajanje: 16 dni
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 8

Odhodi: 2024

 • Avgust .2024 ODLIČEN TERMIN  

VRHUNCI POTOVANJA

 • Raziskovanje prvega nacionalnega parka na svetu - Yellowstone
 • Ogled izbruha enega izmed mnogih gejzirjev
 • ''Iskanje zlata'' v rudniku iz časa zate mrzlice
 • Ogled parka tisočerih naravnih mostov - Arches
 • Doživetje prave western scene v dolini spomenikov - Monument Valley
 • Rafting na enem izmed najlepših predelov reke Kolorado
 • Obisk parka Antelope Canyon, kjer občudujemo oblike in barve narave
 • Grand Canyon - eno izmed čudes sveta
 • zabava v mestu, ki nikoli ne spi - Las Vegas
 • Pohod skozi čudoviti NP Zion
 • Raziskovanje pravljičnega Bryce Canyon-a
 • Ogled olimpijskega mesta - Salt Lake City
 • Doživetje pravega Rodeo showa
 • Vožnja skozi čudovite pokrajine in indijanske rezervate
 • Ogled orjaških glav ameriških predsednikov, vklesanih v goro Rushmore

 

NAČRT POTEKA POTOVANJA

1. dan: Evropa – Denver

Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika (ali bližnjem letališču), od koder bo polet preko vmesnega letališča do mesta Denver v zvezni državi Kolorado. Predviden je pristanek v popoldanskem času ter panoramski ogled mesta, ki si je prislužilo ime ''Mile high city'' zaradi njegove visoko ležeče lege na 1609m nadmorske višine. Vožnja skozi mestno središče, mimo kapitola, muzeja umetnosti, ikonične železniške postaje Union Station… Nastanitev v hotelu in nočitev. 

Denver-Narodni-parki-ZDA

2. dan: Denver - Golden - Vail - Beaver Creek - Moab

Zajtrk. Vožnja preko mesteca Golden – enega od zgodovinskih mest, ki so zrastli ob vznožju skalnega gorovja v času zlate mrzlice. Po hitri cesti, ki vodi preko gorskih prelazov bomo nadaljevali proti Beaver Creeku. Na poti se ustavimo v enem izmed manjših mest, kjer se nahajajo stari rudniki zlata. Ogled rudnika z lokalnim vodnikom, ki nam bo predstavil zgodbo zlatokopa iz leta 1893. Po sprehodu skozi rove, pa bo tudi nas zajela zlata mrzlica. Čaka nas mini tečaj iskanja zlata. Naučili se bomo tehnike izpiranja zlata iz lokalnih rudnin. Najboljše od vsega pa je to, da vse kar najdete tudi obdržite! ''Z polnimi vrečami zlata'' se odpeljemo proti zahodu. Naslednja postaja – Vail in Beaver Creek. Svetovno znana smučišča in ikonična gorska središča, kjer vsakoletno potekajo tekme za svetovni pokal. Prosto za krajši sprehod skozi mestece in kosilo. V poznih popoldanskih urah zapustimo Kolorado in vstopimo v zvezno državo Utah. Kaj kmalu opazimo spremembo okolja, saj smo prispeli na območje kanjonov in puščave. Nastanitev v mestu Moab, možnost večerje in nočitev.

Narodni-parki-ZDA-Rudnik-Zlata

3. dan: Moab - Arches NP

Zajtrk. Dopoldne bo prosto odkrivanje okolice Moaba in kakšno od poljubnih aktivnosti v okolici (Jeep Safari, Ježa Konj po kanjonih, Rafting…). Priporočamo rafting na reki Kolorado (vključeno v CT paket), ki velja za eno od najboljših in najlepših aktivnosti v ZDA, še posebej na tem predelu reke Kolorado. V popoldanskih urah pa se odpravimo na odkrivanje nacionalnega parka Arches. Narava je tukaj iz peščenjaka izoblikovala več kot 2000 naravnih mostov in res zanimive oblike skal. Na pohodu preko parka, raziščemo različne naravne oboke/mostove. V katero smer oz. do katerega oboka so odpravimo, se odločimo skupaj z skupino. Vsekakor pa obiščemo vsaj enega izmed naslednjih treh obokov: Landscape, Delicate ali Window Arch. Čaka nas približno 1-1,5h hoje. Večerni povratek v hotel. Nočitev. 

Narodni-parki-ZDA-potovanje-Arches

4. dan: Moab - Dead Horse - Monument Valley - Page

Zajtrk. V jutranjih urah so odpeljemo naravnega parka Dead Horse. Krajši sprehod do razgledne točke, od koder se razprostira čudovit razgled na zaviti kanjon, ki ga je izoblikovala reka Kolorado. Kasneje nas bo pot vodila proti jugu, vse do Arizone. Vožnja po ikonični hitri cesti 163, kjer je s svojim tekom ''zaradi fascinantne pokrajine'' prenehal Forest Gump. Kmalu za tem se ustavimo v turističnem centru Monument Valley, kjer izvemo nekaj ključnih informacij o tej čudoviti pokrajini in njenih avtohtonih prebivalcih – Navajo Indijancih. Vožnja skozi park z foto postanki ''osamelcev'', ki predstavljajo enega od najbolj prepoznavnih naravnih spomenikov ZDA. Pole tega pa je pokrajina doline spomenikov služila tudi kot odlična lokacija za snemanje kultnih Western filmov. Po ogledih, se odpeljemo do mesteca Page. Obisk lokalne steak-house restavracije, ki je v lasti modernih Navajo Indijancev (CT Paket). Večerja  in nočitev. 

Narodni-parki-ZDA-monument-valley

5. dan: Page - Antelope Canyon - Horseshoe Bend - Grand Canyon - Route 66

Po zajtrku si ogledamo nacionalni park Antelope Canyon, ki je pod upravo Navajo Indijancev. Prav zato bo naš vodnik po parku tokrat ameriški staroselec. Park je zaradi posebne svetlobe in barv pravi raj za fotografiranje. Po ogledu kanjona, se odpeljemo nedaleč stran, kjer se nahaja popularna foto točka horseshoe bend. Krajši sprehod do razgledne točke, od koder bomo občudovali delo narave oz. reke Kolorado, ki je skozi stoletja izoblikovala to naravno podkev. Naš naslednji postanek pa naredimo pri enem izmed naravnih čudes sveta. Grand Canyon ali veliki kanjon meri več kot 4930 km² in je eden izmed najbolj obiskanih naravnih parkov v ameriki in na svetu. Njegovo veličino bomo lahko občudovali iz različnih razglednih točk, ki jih bomo obiskali na severnem delu parka. Glede na želje skupine, je možno izvesti tudi krajši trekking do spodnjega dela kanjona. Pot nas bo nato vodila, mimo mesta Williams, kjer se bomo priključili na staro traso vsem poznane ceste Route 66. Vsekakor naredimo par foto postankov na različnih odsekih ikonične ceste. Vožnjo nadaljujemo do mesta Kingman. Nočitev. 

Karte za Antelope Canyon bodo zagotovljene v terminih, ko je svetloba v dobri poziciji, posledično pa do večjega izraza pridejo naravne barve v kanjonu.

Narodni-parki-ZDA-Grand-Canyon-Antelope-Canyon

6. dan: Kingman - Hoover Dam - Las Vegas

Zajtrk. Zjutraj lahko po želji obiščemo še muzej Route 66 (doplačilo), kjer so razstavljeni avtomobili in ostala prevozna sredstva, ki so se vozila po tej cesti par sto let nazaj.  Našo pot nadaljujemo proti Las Vegasu, vsekakor pa naredimo postanek pri ogremnem jezu Hoover. Ob tem zapustimo zvezno državo Arizona In vstopimo v Nevado. V popoldanskih urah prispemo v Las Vegas. Mesto ki nikoli ne spi ponuja obilo možnosti za zabavo, nakupovanje, hkrati pa je tudi svetovna prestolnica iger na srečo. Panoramska vožnja skozi mesto in Las Vegas Strip. Zvečer se sprehdimo skozi mesto in si ogledamo kakšno predstav, ki se izvajajo pred različnimi hoteli, kot npr. Ples fontan pri Bellaggiu. Nočitev.

Narodni-parki-ZDA-rouste-66

7. dan: Las Vegas

Zajtrk. Današnji dan je namenjen za samostojna odkrivanja, nakupovanje in uživanje v zabavah oz. tako imenovanem ‘’show buissiness-u’’ ki ga ponuja samo Las Vegas. Nočitev.

Narodni-parki-ZDA-Las-Vegas-potovanje

8. dan: Las Vegas - Zion NP - Bryce Canyon NP

Zajtrk. V jutranjih urah bomo zapustili Las Vegas in se odpeljali proti čudoviti pokrajini zvezne dražve Utah. V dopoldanskih urah se odpravimo na raziskovanje NP Zion. Panoramska vožnja skozi park in hoja skozi nekatere izmed lepših predelov parka. Čaka nas med 1 -2h hoje po čudoviti naravi. V popoldanskih urah bomo pot nadaljevali po panoramskih cestah Zion NP, vse do rdečega kanjona, kjer je narava skozi stoletja oblikovala skale. Ena izmed zanimivih formacij sta zagotovo stolpiča ‘’Salt & Pepper’’. V poznih popoldanskih urah prispemo do kanjona Bryce. Pravljičen svet večbarvnih kamnitih stolpičev. Sončni zahod bomo vsekakor pričakali na istoimenski točki ‘’sunset point’’, od koder se razprostira res enkraten pogled na amfiteater stolpičev. Nastanitev v bližini NP. Nočitev.

Narodni-parki-ZDA-potovanje-Zion-Canyon

9. dan: Bryce Canyon - Salt Lake City
Po zajtrku se vrnemo v pravljični kanjon Bryce. Čaka nas dobro 1-1,5h hoje in raziskovanja med stolpiči po enem izmed lepših predelov parka. Polni lepih vtisov se odpravimo proti severu. Naš cilj je olimpijsko mesto iz leta 2002. Ob prihodu bomo naredili panoramsko vožnjo in si ogledali najpomembnejše znamenitosti Salt Lake City-ja, kot so State capitol, Tempel Square, univerza in središče mesta do katerega nas pripelje Main street. Nočitev.

Narodni-parki-ZDA-Bryce-Canyon

10. dan:  Salt Lake City - Montana (Yellowstone West)

Zajtrk. Nadaljevanje z ogledi po Salt Lake City-ju in okolici. Možnost obiska katerega izmed prizorišč, kjer so se odvijale olimpijske igre. Pot bomo nato nadaljevali proti severu. Kaj kmalu zapustimo Utah in vstopimo v zvezno državo Idaho. Z postanki ob poti se bomo počasi pomikali proti Montani, kjer se nastanimo v mestecu West Yellowstone, ki je odlično izhodišče za jutranji odhod v NP. Večerja v lokalni restavraciji, kjer poiskusimo testenine z losom (CT paket). Nočitev. 

Narodni-parki-ZDA-potovanje-Bivoli

11. dan: Yellowstone NP - Cody

Po zajtrku vožnja po čudoviti naravi Montane in Wyominga, do prvega NP na svetu - Yellowstone. Polovica vseh delujočih gejzirjev na svetu se nahaja tukaj, od tega jih je nekaj tako zanesljivih, da lahko do par minut natančno predvidimo njihov izbruh - Old Faithfull, Grand Prismatic, Grand Geyser, Mammoth Hot Springs, Blatni vulkan. Ogled gejzirjev ter krajši pohodi na različnih izhodiščnih točkah. V poznih popoldanskih urah nas panoramska cesta skozi Yellowstone pripelje vse do mesta Cody. Buffalo Bill je vsekakor eno izmed največjih imen Divjega Zahoda. Njegovo pravo ime je William Cody. Cody pa je poznan tudi kot svetovna prestolnica Rodea, kjer se v poletnih mesecih vsak dan odvijajo ti ''zelo ameriški'' dogodki. Ogled Rodea (vključeno v CT paket). Nastanitev v hotelu in nočitev. 

Narodni-parki-ZDA-Potovanje-Yellowstone

12. dan: Cody - Big Horn - Devil's Tower - Deadwood

Zajtrk. Nadaljujemo z  ogledu mesta, Cody. Nekaj časa si bomo vzeli tudi za ogled muzeja Buffalo Billa (CT paket). Pot nadaljujemo po severni strani zvezne države Wyoming, kjer bomo prečkali tudi predel gorovja Big Horn. Na tem področju je bilo nekoč moč najti krdela bizonov, kot tudi indijanska plemena Siuxi-je in Čejene, ki so izbojevali zadnjo in hkrati najuspešnejšo zmago proti ameriški vojski. Naš naslednji postanek je pri hudiču. Recimo raje pri hudičevem stolpu, kjer naj bi se zgodilo več tovrstnih srečanj (legenda pravi…). Kmalu za tem vstopimo v Južno Dakoto. Pozno popoldne prihod v Deadwood, ki je veljal za enega najbolj ''perspektivnih'' lokacij v času zlate mrzlice. Govorice o najdbi zlata so bile tako močne, da so sem privabile tudi Divjiega Bill-a in Calamity Jane. Na ta račun se je to mestece tudi razvijalo, ki pa vsekakor ima svoj ''western'' pridih in je bilo eno izmed središč divjega zahoda. Večerni sprehod skozi mesto, nastanitev v hotelu in Nočitev. 

Potovanje-po-nacionalnih-parkih-ZDA-Devils-Tower

13. dan: Deadwood - Mt. Rushmore - Pine Ridge - Nebraska

Po zajtrku se zapeljemo do gorovja Black Hills, kjer si ogledamo eno izmed najpopularnejših ameriških znamenitosti. Gora Rushmore, v katero so vklesane glave predsednikov Washingtona, Jeffersona, Lincolna in Roosevelta. Gre za največji spomenik v združenih državah Amerike. Po ogledu pa se odpeljemo še do enega od ogromnih ameriških spomenikov – Crazy Horse ali kip poglavarja norega konja, ki v višino meri več kot 200m. Popoldan se zapeljemo še skozi indijanski rezervat Pine Ridge. Tukaj se je namreč zgodil eden od najbolj krvavih pokolov nad indijanskimi plemeni, ki ga je leta 1890 izvedla Ameriška konjenica. Pot nas kmalu pripelje do zvezne države Nebraska, kjer bomo lahko uživali v neskončnem razgledu na okoliške prerije. Dan bomo sklenili pri mestu Alliance, kjer se namestimo v hotelu. Še prej pa si bomo pogledali zanimivo umetnino Carhenge, ki se nahaja v neposredni bližini mesta. Nočitev.

Potovanje-po-narodnih-parkih-ZDA-gora-Rushmore

14. dan: Nebraska - Rocky Mountain NP – Denver

Zajtrk. Pot nadaljujemo v zgodnjih jutranjih urah, kjer se priključimo tudi na priljubljeno »coast-to-coast« avtocesto, ki nas pripelje nazaj do zvezne države Wyoming, kjer se kasneje odcepimo proti Coloradu. Pred nami je ogled še zadnjega NP na našem popotovanju po nacionalnih parkih ZDA. Danes obiščemo Rocky Mountain NP. Park, katerega gore dosegajo tudi več kot 4000m nadmorske višine, si bomo ogledali skozi panoramsko vožnjo po najlepših predelih parka. Vsekakor se tudi peš podamo na odkrivanje prečudovite gorske narave, kjer domujejo tudi različne vrste živali: Orel, ris, medved, jelen, los, sokol, severno ameriška kuna itd…Po ogledu parka se spustimo v mesto, Boulder kjer se nahaja kar nekaj lokalnih pivovarn. Vsekakor zadnji večer skupaj obiščemo eno od pivnic in si privoščimo kakšen dober ameriški Burger in zasluženo pivo (Vključeno v CT paket). Nočitev. 

potovanje-po-narodnih-parkih-ZDA-Rocky-mountain

15. dan: Denver - Evropa

Zajtrk. Do povratnega leta, bomo imeli prosti čas za samostojno odkrivanje mesta Denver in še zadnje nakupe na ameriških tleh. Sledi polet proti Evropi

16. dan: Evropa – Slovenija
Pristanek v Ljubljani ali na enem izmed bližnjih evropskih letališč.

 

PREDNOSTI POTOVANJA PO ZDA S CONDOR TRAVEL:

 • Zagotovljeno potovanje v mali skupini, pomeni tudi veliko možnost prilagajanja željam potnikov
 • Odlični vodiči, ki ZDA dobro poznajo. Nekateri so tam tudi živeli.
 • Prevozi v udobnih potovalnih kombijih.
 • Vozi samo vodnik! Potniki so na potovanju zato, da uživajo in ne prevzemajo odgovornosti!
 • V ZDA se veliko časa preživi na poti. Vodnik bo imel tako ogromno časa za razlago na poti z postanki na zanimivih lokacijah. (v kolikor ste v avtu sami, izgubite privilegij vodenja na poti).
 • Spanje v kvalitetnih in preverjenih hotelih kategorije 3* in 4*, na skrbno izbranih lokacijah!
 • Vsak dan začnemo z zajtrkom v hotelu ali tipičnem ameriškem dinnerju
 • Paket vedno vključuje ogromno aktivnosti, ogledov in vstopnin.
 • Za sabo imamo uspešno izpeljanih več kot 100 potovanj po ZDA. Ta potovanja izvajamo že več kot 20 let!

CENA POTOVANJA NA OSEBO: (informativna cena)

Pri 10 potnikih:

 • pri 2 potnikih v isti sobi: 3740€ na osebo - 3690€ na osebo
 • pri 3 potnikih v isti sobi: 3470€ na osebo - 3480€ na osebo
 • pri 4 potnikih v isti sobi: 3320€ na osebo - 3350€ na osebo

Pri 8 potnikih: 

 • pri 2 potnikih v isti sobi: 4030€ na osebo - 3890€ na osebo
 • pri 3 potnikih v isti sobi: 3760€ na osebo3620€ na osebo
 • pri 4 potnikih v isti sobi: 3610€ na osebo3470€ na osebo

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz na omenjeni relaciji in letališke pristojbine,
 • Ročna prtljaga na potovanju - manjši kovček za na letalo 8-10kg + manjši narbtnik ali torbica
 • vse prevoze in oglede po ZDA v udobnih potniških kombijih,
 • vse stroške goriva, cestnin, mostnin in parkirnin
 • 14 nočitev v hotelih 3* in 4* ter 4* hotelu v Las vegasu na Stripu
 • 14 zajtrkov (kontinentalni, ameriški, buffet) v hotelu ali dinerju,
 • vse vstopnine v Narodne parke in spomenike na poti (NP Arches, Dead Horse, Monument Valley NP, Horse shoe bend, Grand Canyon NP, Zion NP, Bryce Canyon NP, Yellowstone NP, Devil's Tower NS, Rushmore NS, Rocky Mts NP),
 • vstopnina - Crazy Horse
 • vstopnina v Antelope Canyon – zagotovljen termin v najlepših jutranjih urah (vrednost 110$)
 • Ogled rudnika zlata
 • slovenskega vodnika – voznika,
 • stroške organizacije in izvedbe programa.
 • Turistično takso
 • Resort Fee

MOŽNA DOPLAČILA (NA OSEBO):

 • CT PAKET 295 EUR  (vključuje: Rafting na reki Kolorado, vstopnico za Rodeo tekmovanje Cody Nite, vstopnino v muzej Buffallo Bill ter 3 večerje (Steak house Page, lokalna restavracija v Montani, ameriški burger in pivo v eni izmed lokalnih pivnic - Denver)
 • ESTA obrazec – 36€
 • enoposteljna soba – 890€,
 • Coris zavarovanje: od 25 € za 15 dni / osnovno kritje
 • Zavarovanje rizika odpovedi - 4,3% - 6% od vrednosti osnovnega aranžmaja
 • Po želji izbrani sedeži na letalu
 • Dodatno oddana prtljaga 23kg ali več - cca. 130€
 • Prevoz na letališče (Dunaj, Benetke, Zagreb ali Budimpešta) - od 50 - 60 € na osebo na smer

DODATNE INFORMACIJE

 • Letalske vozovnice so po nakupu nevračljive in nezamenljive.
 • Potek potovanja lahko prilagodimo glede na vremenske razmere in želje naročnika.
 • Datum potovanja se lahko naknadno spremeni, glede na končno potrjene lete +-1 dan
 • Dodatni popusti so na voljo za otroke 
 • dodatni popusti so na voljo za potnike, ki spijo v eni sobi (V sobah, ki so precej večje kot po evropskih standardih, so ponavadi dve queensize postelje 160x200cm - max. 4 osebe)
 • Napitnine so del ameriške kulture. Ob vsakem obroku ali naročeni storitvi je potrebno računati tudi na napitnino v vrednosti med 15 - 25% (odločitev v višini napitnine je vaše)
 • Za vstop v hotelske sobe se v Ameriki puščajo depoziti v vrednosti med 50 - 200$ na sobo. V kolikor ni povzročene nobene škode se depozit s strani hotela sprosti naslednji dan ob odhodu. Depozit je potrebno narediti z krednitno kartico na ime gosta, v koliko kreditne kartice ni v vaši lasti, pa lahko depozit za vas pusti tudi vodnik (To je stalna praksa na potovanjih po ZDA)
 • V kolikor potujete sami in se želite izogniti doplačilu za enoposteljno sobo, lahko samostojne potnike združimo v sobe (vsak ima svojo postejo). 

PRIJAVA IN PLAČILO IN POPUSTI

 • Plačilo je možno razdeliti na obroke. Znesek aranžmaja mora biti pokrit v celoti, najkasneje 1 mesec pred prihodom.
 • Prijavnina 15€

Pridobi individualno ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 200b
3000 Celje, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Kontaktne informacije

Financirano od

Prijavite se na e-novice