Kuba - tradicionalno doživetje

12 dni
15 oseb
Kuba

Potovanje po Kubi,

doživite ta največji, živahen in edinstven karibski otok, ki je ujet v času, zahvaljujoč svoji več kot 50 letni komunistični vladavini in revolucionarnim idejam. Takšna politika je razlog za bogato kulturo, zgodovino in ponosne prebivalce. Uživajte v živi glasbi, plesu, prelepih plažah, sproščenemu vzdušju in zanimivi zgodovini…

PREGLED POTOVANJA

Destinacija: Kuba
Trajanje: 12 dni
Način potovanja: letalo
Najmanjše število potnikov: 15 oseb

Odhodi: 2023 & 2024

 • 2.12. - 13.12.2023 
 • 17.2.- 28.2.2024

VRHUNCI POTOVANJA

 • vroči ritmi kubanske glasbe 
 • vzdušje kolonialnega Trinidada
 • vonj in okus kubanskih cigar v lokalni prodelovalnici na podeželju
 • Chejeva Santa Clara
 • prijazni in temperamentni domačini ob katerih se naučimo igre domino in korake salse
 • neskončne peščene plaže
 • Havana v vsem svojem čaru
 • Cuba libre ob sončnem zahodu
 • impresivna dolina Vinales
 • Obisk tovarne ruma in okušanje
 • Zadnje počivališče Che Guevare - Santa Clara

POTEK POTOVANJA

1. DAN
SLOVENIJA – HAVANA

Polet letala z vmesnim postankom na enem izmed evropskih letališč proti Havani. Po pristanku transfer do hotela. Namestitev v kolonialnem 5* hotelu v središču mesta. Večerja in nočitev.

Havana-Kuba-potovanje

2. DAN
HAVANA 

Zajtrk. Ogledamo si mesto z vsemi največjimi znamenitostmi vključno z zgodovinsko Plaza de Armas - trg, kjer izdelujejo izdelke domače obrti in katedralo. Obiščemo Muzej revolucije ter impresivni Trg revolucije, ki odraža moderno Kubo. Zapeljemo se po »Malecon« – živahni promenadi Havane. Obiščemo tovarno ruma Havana Club, kjer si bomo ogledali proizvodnjo in seveda imeli priložnost poskusiti nekaj vrst ruma. Za kosilo se ustavimo v eni izmed najljubših restavracij Ernesta Hemingwaya, kjer preizkusimo lokalne dobrote kot so “Ropa Vieja” in “platanos maduros”. Spoznamo tudi nekaj domačinov pri partiji igre Domino. Najpogumnejši se lahko z domačini v igri tudi pomerijo. Po želji pa se lahko zvečer udeležimo tudi ceremonije tradicionalnega strela s topom pri utrdbi de San Carlos de la Cabaña, ki spominja na čase, ko so s topovskim strelom domačine opozarjali nas se vrnejo domov, saj se bodo vrata v mesto za tisti dan zaprla. Vrnitev v hotel in nočitev. 

Kubanska-Glasba-Kuba-potovanje

3. DAN
HAVANA - PINAR DEL RIO - DOLINA VINALES – HAVANA

Zajtrk. Odpravimo se v dolino Vinales. Dolina nam postreže z nepozabnim pogledom na glavno pridelovalno območje tobaka na Kubi. Peljali se bomo skozi provinco Pinar del Rio. Z vožnjo bomo nadaljevali skozi prelepo dolino. Večkrat se  ustavimo, da bomo lahko občudovali njene lepote, bujno tropsko pokrajino, ki ji ni para nikjer na Karibih in kopaste griče imenovane Mogotes. Z ladjico pa se bomo zapeljali v El Indio, podzemski jamski sistem. Sledi kosilo v lokalni kreolski restavraciji, kjer bomo poskusili lokalne specialitete. Po kosilu se ustavimo v tradicionalni vasici, kjer spoznamo življenje Kubancev na podeželju in njihovo vsakdanjo kulturo tobaka. Ogledamo si še lokalno tovarno tobaka, ter pobližje spoznamo proces izdelave kubanskih cigar. Nato pa sledi vožnja do razgledne točke Loz Jazmines s prelepim razgledom na okoliško pokrajino. Pozno popoldne se vrnemo v Havano. Proti doplačilu se lahko zvečer udeležimo lokalnega koncerta domačih glasbenikov in se zavrtimo v ritmih salse. Nočitev.

Vinales-pokrajina-Kuba-potovanje

4. DAN
HAVANA – GUAMA –  CINFUEGOS - TRINIDAD

Vožnja do Guame, kjer bomo obiskali krokodiljo farmo, ker bo res dejansko vse v znamenju krokodilov – od oblačil do hrane. Nadaljevali bomo do tamkajšnje vasice, ki je pravi muzej na prostem. Tukaj bomo spoznali, kako so živeli prvotni prebivalci Kube – Tainos, pred prihodom španskih kolonizatorjev. Kosilo v lokalni restavraciji, kjer bomo lahko poskusili lokalne specialitete iz krokodila. Na poti proti jugu se ustavimo na lokalni tržnici, ter se okrepčamo s slastnim sadjem, ter lokalno kavo postreženo z sladkorno paličico. Popoldan si bomo ogledali mestece Cienfuegos, ki ga imenujemo tudi »Biser juga« in je znan po svojih  palačah in graščinah. Sledi še panoramski ogled Prašičjega zaliva in njegove okolice. Po prihodu v Trinidad se nastanimo v hotelu. Nastanitev v hotelu 4* po sistemu All Inclusive. 

Krokodil-kmetija-Kuba-potovanje

5. DAN
TRINIDAD

Po zajtrku si bomo ogledali Trinidad, ki je pod zaščito Unesca in eno izmed bolj ohranjenih kolonialnih mest na svetu. Mesto bomo raziskali peš. Na naši poti bomo obiskali tudi Romantični muzej, ki predstavlja življenjski stil in arhitekturo kolonialne preteklosti Trinidada. Obiskali bomo staro hišo iz 18. stoletja La Canchanchara, kjer bomo lahko poskusili pravi trinidadski rumov koktajl s sokom iz sladkornega trsa. Kosilo v lokalni restavraciji. Po predhodnem dogovoru in proti doplačilu lahko organiziramo učne ure salse. Večerja v hotelu. Zvečer bomo uživali ob kubanski glasbi v Casa de la Trova, kjer se bomo zavrteli v ritmu salse. Nočitev. Nastanitev v hotelu po sistemu All Inclusive. 

Trinidad-Kuba-potovanje

6. DAN
TRINIDAD

Prost dan za uživanje na plaži, različne aktivnosti ali individualno raziskovanje okolice. Po želji se lahko proti doplačilu odpravimo na celodnevni treking v narodni park »Topes de Collantes«, kjer se sprehajamo med borovimi in evkaliptusovimi drevesi, zaplavamo v tolmunčkih, uživamo v razgledih. Proti doplačilu lahko preživimo čas kosilo z lokalno družino in poskusimo domačo hrano, pripravljeno po receptih kubanskih babic. Povratek v hotel. Nastanitev v hotelu po sistemu All Inclusive. 

Trinidad-Kuba-potovanje

7. DAN
TRINIDAD – SANTA CLARA – CAYO SANTA MARIA

Po zajtrku se bomo odpeljali v Santa Claro, zadnje počivališče ikoničnega revolucionarja Che Guevare. Obiskali bomo muzej posvečen njegovemu življenju in mavzolej. Nadaljujemo do otoka Cayo Stanta Maria. Kosilo v lokalni restavraciji na poti. Prihod v Cayo Santa Maria proti večeru. Nastanitev v hotelu 5* po sistemu All Inclusive. 

Cayo-coco-Kuba-potovanje

8. DAN
CAYO SANTA MARIA

Prosto za oddih in poležavanje na plaži, individualno raziskovanje otoka ali po želji različne aktivnosti, ki jih ponujajo na otoku (ribarjenje, plavanje z delfini, potapljanje, celodnevni izlet s katamaranom, obisk plantaže sladkornega trsa, Jeep safari in obisk ekološke kmetije). Nastanitev v hotelu po sistemu All Inclusive. 

Cayo-coco-Kuba-potovanje

9. DAN
CAYO SANTA MARIA

Prosto za oddih in poležavanje na plaži, individualno raziskovanje otoka ali po želji različne aktivnosti, ki jih ponujajo na otoku (ribarjenje, plavanje z delfini, potapljanje, celodnevni izlet s katamaranom, obisk plantaže sladkornega trsa, Jeep safari in obisk ekološke kmetije). Nastanitev v hotelu po sistemu All Inclusive. 

Cayo-coco-Kuba-potovanje

10. DAN
CAYO SANTA MARIA – HAVANA

Zajtrk. Dopoldne še preživimo na peščeni plaži Cayo Santa marie. Po kosilu se odpravimo na pot nazaj proti Havani. Na poti se ustavimo na lokalni tržnici kjer poskušamo lokalno ulično hrano ter tropsko sadje. Pozno popoldne prispemo v Havano in se nastanimo v kolonialnem 5* hotelu v središču mesta. Naredili bomo še zadnje korake po tem čarobnem otoku in živahni prestolnici. Ogledamo si še katero izmed znamenitosti, ki smo jo morda zamudili, zvečer pa bomo lahko ponovili korake salse ali pa si proti doplačilu ogledali enega izmed znanih kabarejev. Nočitev. 

Santa-Clara-Kuba-potovanje

11. DAN
HAVANA – EVROPA

Zajtrk. Prosto za nakupovanje spominkov do odhoda na letališče. Transfer na letališče in polet proti Evropi.

Havana-Kubanka-Cigara-Kuba-potovanje

12. DAN
EVROPA - SLOVENIJA

Prihod v Slovenijo.

*Po dogovoru je potovanje možno podaljšati na peščenih plažah v Varadera.

CENA POTOVANJA (Promocijska cena velja za prijave do 30.9.2023)

 • 2.12. - 13.12.2023 - 2450€ 2390€
 • 17.2.- 28.2.2024 - 2680€ 2460€ 

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE:

 • vse letalske prevoze po programu
 • letališke pristojbine
 • Letalsko karto 
 • vključeno ročno prtljago do 10kg + manjši nahrbtnik ali torbico
 • prevoze na Kubi po programu
 • nastanitev v hotelih kategorije 4* in 5* v dvoposteljni sobi
 • nastanitev na bazi All Inclusive v Trinidadu in Cayo Santa Maria
 • obroki po programu - vsak dan zajtrk in kosilo/večerja - od tega 3 x kosilo v lokalni restavraciji z lokalnimi specialitetami
 • spremstvo slovenskega vodnika
 • lokalni angleško govoreči vodnik na poti
 • vstopnine: Muzej ruma, Tovarna tobaka, Muzej revolucije, podzemne jame El Indio, Guama open air museum, Romantico Museum, Casa de la Trova, muzej Che Guevare in mavzolej 
 • stroški pridobitve kubanske turistične kartice za vse prijavljene vsaj 20 dni pred odhodom 
 • organizacijo in izvedbo potovanja

DOPLAČILA:

 • manjša skupina 10-15 potujočih
 • enoposteljna soba - 270 eur 
 • riziko odpovedi - 4,3% (osnovno zavarovanje) oz. 6% (razširjeno zavarovanje) osnovne cene aranžmaja 
 • turistično zdravstveno zavarovanje za tujino s kritjem v višini vsaj 50.000€ (obvezno) 
 • izstopne takse s Kube in ostale pristojbine plačljive na kraju samem: pribl. 25 € (obvezno) 
 • ogled ceremonije topovskih strelov v Hanani z večerjo: cca. 55 eur pri min. 13 osebah 
 • učne ure salse v Trinidadu 
 • celodnevni treking » Topes de Collantes« v Trinidadu (prevoz, kosilo, spremstvo): cca. 45 eur pri min. 13 osebah
 • kabare Tropicana v Havani z vključeno večerjo: cca. 100 eur
 • Udeležba na koncertu lokalnih glasbenikov v Casa de la Musica Galiano v Havani: cca. 10 - 20€
 • priporočljive napitnine (vodniku in vozniku na poti): 50 eur
 • Prevoz na letališče v benetkah - 30 - 40€ na smer

Dodatne aktivnosti v Cayo Santa Maria:

- Jeep Safari in obisk ekološke kmetije: odrasli cca. 74 eur, otroci cca. 55 eur
*Z Jeepi na 4x4 pogon se pripeljemo do ekološke kmetije oz. haciende. Spoznamo življenje na haciendi. Sodelujemo v aktivnostih molzenja krav in hranjenja ptic. Uživamo ob lokalnem kreolskem kosilu, kjer nam postrežejo z pečeno svinjino in domačim sokom iz sladkornega trsa. Po kosilu lahko jahamo tudi konje in se kopamo v reki.
- Obisk plantaže sladkornega trsa: odrasli cca. 58 eur, otroci cca. 43 eur
*Obiščemo lokalno plantažo sladkornega trsa. Udeležimo se tradicionalnega kreolskega kosila, ter kot pravi domačini uživamo ob kubanskih cigarah in rumu.
- Celodnevni izlet s katamaranom, šnorkljanje in predstava z delfini: odrasli cca. 94 eur, otroci cca. 55 eur
*Z modernim katamaranom zaplujemo po sosednjih zalivih in otočkih. Uživamo dan na valovih. Postanek na koralnem grebenu z šnorkljanje v topli vodi in občudovanje pisanega podvodnega življenja. Sledi postanek na samotni peščeni plaži, kjer se za nekaj časa namestimo in imamo nekaj prostega časa za čofotanje. Sledi kosilo, kjer nas postrežejo z jastogom. Po kosilu si ogledamo še predstavo z delfini. Odplujemo nazaj proti hotelu. 

DODATNE INFORMACIJE: 

 • Nudimo možnost plačila na obroke z Leanpay
 • Popust na 1 otroka do 12 leta starosti, ki sobo deli s starši v vrednosti 550 EUR 
 • Popust za tretjo odraslo osebo v triposteljni sobi v vrednosti 75 EUR 

Pridobi individualno ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 200b
3000 Celje, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Kontaktne informacije

Financirano od

Prijavite se na e-novice