Kalifornija in Zahod ZDA

15 dni
6-13
ZDA

Potovanje po zahodu ZDA, je eno izmed najlepših potovanj po severni amerki. Mešanica ikoničnih mest kot so San Francisco, Las Vegas in Los Angeles, ter čudovite narave sta pravi recept za nepozabno potovanje po Kaliforniji in ostalih zveznih državah zahoda - Utah, Arizona in Nevada. 

PREGLED POTOVANJA

Destinacija: ZDA
Trajanje: 15 dni
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 8

Odhodi: 2023 IN 2024

 • 19.10. - 2.11.2023 ODLIČEN TERMIN (2 VIKENDA IN 2 PRAZNIKA) - POTREBNIH JE LE 8 DNI DOPUSTA - ZAGOTOVLJEN ODHOD - IŠČEMO SOPOTNICO

 • 19.4. - 3.5.2024 ODLIČEN TERMIN (2 VIKENDA IN 2 PRAZNIKA) - POTREBNIH JE LE 8 DNI DOPUSTA

VRHUNCI POTOVANJA

 • San Francisco z panoramskim ogledom vseh znamenitosti
 • Sončni vzhod z razgledom na most Golden Gate v San Franciscu
 • Ogled ''zloglasnega'' zapora Alcatraz
 • Ogled največjih živih bitij na svetu v narodnemu parku sekvoj na obronkih Sierra Nevade v Fresnu
 • Narodni park Dolina smrti, kjer boste lahko priča enkratni naravi in zanimivostim, kot so Furnace Creek, Badwater in Zabriskie
 • Spanje v enem izmed ikoničnih hotelov na Las Vegas Stripu -  popularno ime za »Las Vegas Boulevard«
 • Obsežno večerno dogajanje v Las Vegasu
 • ''Hike'' skozi nacionalni park Zion
 • Kanjon tisočerih stolpičev - Bryce Canyon
 • Obisk Antelope Canyona - čudo narave
 • Ikonična ''western'' pokrajina Monument Valley
 • Eno izmed naravnih čudes sveta - Grand Canyon.
 • Vožnja po stari trasi znane ceste Route 66 z foto postanki
 • Vožnja po puščavi Mojave
 • Ameriški zajtrki
 • Spominska slika pred ikoničnim napisom ''Hollywood''
 • Sočni zahod na pomolu Santa Monica
 • Walk of fame - sprehod med zvezdami
 • Vožnjo med vilami Beverly Hillsa in sprehod po “najdražji” ulici Rodeo Drive 
 • obisk zabaviščnega parka Universal studios, ter vožnja z vlakcom med filmskimi studiji

 

NAČRT POTEKA POTOVANJA

1. dan: Evropa – San Francisco
Zbor potnikov ob dogovorjenem času na dogovorjenem mestu na enem izmed bližnjih letališč (Zagreb, Benetke ali Dunaj z možnostjo organiziranega transferja). Polet letala z vmesnim postankom v San Francisco. Po pristanku sledi prevoz do hotela, nastanitev. Proti večeru potepanje po mestu in vožnja z znamenito kabelsko železnico (CT paket) v kolikor nam bo to čas še dopuščal. Nočitev. 

Golden-gate-bridge-San-franciso

2. dan: San Francisco

Sledi celodnevni ogled mesta z znamenitostmi: Union Square, Civic Center, najbolj zavita ulica na svetu - Lombard Street, Telegraph Hill, Golden Gate Park, Twin Peaks, ''painted ladies''. Nadaljevanje poti do pristaniškega območja »Fisherman’s Wharf«,  kjer kraljujejo morski levi, hkrati pa je to naša izhodiščna točka od koder zapeljemo na otoček Alcatraz (CT Paket) in si ogledamo bivši zapor. Prosto popoldne za nakupe ali samostojne oglede. Možnost organizirane večerje v restavraciji v kitajski četrti . Nočitev.

Tram-kalifornija-san-francisco

3. dan: San Francisco – Napa Velly - Silicon Valley - San Jose ali Santa Cruz

Ker se zjutraj zbujamo zgodaj zaradi časovne razlike, bomo to izkoristili za vožnjo prek mostu Golden Gate, mimo mesteca Sausalito, od koder se ponuja čudovit razgled nad San Franciscom ob sončnem vzhodu za odličen začetek dneva. Pot bomo nadaljevali proti svetovno znanem vinorodnem območju Sonoma in Napa Valley. Postanek v lokalni vinski kleti, za krajšo degustacijo vina. Pot nas bo naprej peljala proti silicijevi dolini. Panoramska vožnja skozi dolino kjer se nahaja kar 30 podjetji, ki jih najdemo na lestvici fortune 1000. Po želji se sprehodimo skozi campus Stanford univerze, nato pa se nastanimo v enem izmed bližnjih hotelov. Nočitev.

San Francisco in Napa Valley

4. dan: Monterey - Pacific Highway - Bakersfield

Po zajtrku pot nadaljujemo proti jugu vse do Montereya. Ribiško mesto z čudovitim sprehajalnim delom, kjer si bomo zagotovo vzeli nekaj prostega časa. Po želji si ogledamo tudi sosednji Carmel by the Sea. Ob obali pacifika, se po ikonični cesti ''Pacific Highway'', s foto postanki zapeljemo vse od mosta Bixby, preko Big Sur-ja, do kolonije morskih slonov, ki si jih bomo ogledali od blizu.  Proti večeru prispemo v mestece Bakersfield - znanem po country glasbi*, kjer bomo prenočili v hotelu.

Zahod ZDA Pacific Highway

5. dan: Bakersfield - Sekvoja park- Bakersfield in country glasba

Zajtrk in nadaljevanje poti po osrednji dolini Kalifornije, kjer pridelujejo veliko večino vseh kmetijskih pridelkov. Pri mestu Fresno bomo zavili proti narodnemu parku sekvoj na obronkih Sierra Nevade in si ogledali največja živa bitja na svetu. Sprehod skozi gozd velikanov do največjega drevesa na svetu - ''General Sherman''. Na poti nazaj pa naredimo še nekaj foto postankov na razglednih točkah nacionalnega parka. Zaključek dneva v mestecu Bakersfield, kjer bomo prenočili v hotelu. Organizirana večerja v Buckowens Crystal Palace, kjer lahko vsakodnevno poslušate živo country glasbo.

Sekvoja-park-kalifornija-in-zahod-ZDA-potovanje

6. dan: Bakersfield – Calico – Narodni park Dolina smrti – Las Vegas.
Zajtrk in nadaljevanje vožnje skozi puščavo Mojave do mesta duhov- Calica. Krajši ogled, mesteca v katerem so snemali veliko večino kavbojskih western filmov - med njimi tudi filme Johna Wayna. Po ogledu, pot nadaljujemo naprej do narodnega parka Death Valley. Priča bomo enkratni naravi in zanimivostim, kot so Furnace Creek, Badwater in Zabriskie. Zvečer prispemo v Las Vegas, panoramska vožnja po stripu. Nastanitev v enem izmed znamenitih hotelov ter nočitev (ali kockanje pozno v noč).

mesto-duhov-Calico-kalifornija-in-zahod-ZDA

7. dan: Las Vegas ­– Hover Dam – Las Vegas

Dopoldan se odpravimo na Izlet do mogočnega jezu Hoover Dam, na reki Kolorado (CT Paket). Po vrnitvi v Las Vegas pa si bomo podrobneje ogledali Strip - popularno ime za »Las Vegas Boulevard« - na katerem stojijo največji hoteli na svetu. Sprehodili se bomo po starem »downtownu«, kjer si bomo nad ulico Freemont lahko ogledali zanimivo predstavo. Sledil bo še ogled večernih odprtih prizorišč - piratska bitka pri Treasure Islandu, izbruh vulkana, ples fontane pri Bellagio hotelu ipd. Nočitev.

Las Vegas Zahod ZDA

8. dan: Las Vegas - Zion - Kanab

Dopoldan si bomo vzeli nekaj časa za nakupe ali samostojne oglede v Las Vegasu. Nato se odpeljemo v zvezno državo Utah, kjer se bomo odpravili na enostavnejši pohod skozi enega izmed najbolj priljubljenih nacionalnih parkov Zion. Nastanitev v mormonskem mestecu Kanab, ki je med drugim tudi večkrat služil kot zakulisa filmskih uspešnic.

Zion in Bryce Canyon Zahod ZDA

9. dan: Kanab - Red Canyon - Bryce Canyon – Horseshoe bend – Page

Po zajtrku se bomo preko zapeljali do območja imenovanega Red Canyon. Postanek za občudovanje skalnih formacij, med drugim tudi znamenite »Salt nad Pepper«. Pot nadaljujemo do kanjona Bryce, ki se dvigne nad več kot 2000 metrov višine. Tod se odpira fantastičen svet večbarvnih skalnatih stolpičev, ki jih je skozi tisočletja oblikoval veter. Popoldan nas bo pot vodila vse do Arizone in umetnega jezera Powell. Ogled umetnega jezu Glen Canyon na reki Kolorado. Sončni zahod pa tokrat dočakamo na eni izmed najbolj priljubljenih točk ZDA – Horse shoe bend oz. podkev, ki jo je izoblikovala reka Kolorado. Večerja v lokalni restavraciji tipa ''saloon'', ki je v lasti Navajo Indijancev (CT Paket). Nočitev.

Monument Valley in Horseshoe bend zahod ZDA

10. dan: Page – Antelope NP –  Monument Valley  –  Grand Canoyn Village

Po zajtrku ogled parka Antelope Canyon, ki je pod upravo Navajo Indijancev, zato bo tudi naš vodnik ameriški staroselec. Park je zaradi posebne svetlobe in barv pravi raj za fotografiranje. Popoldan pa si bomo ogledali eno najlepših ''western'' pokrajin – Monument Valley. Panoramska vožnja skozi dolino stolpičev s foto postanki. Na poti nazaj proti Grand Canyonu, pa se vsekakor ustavimo tudi na točki, kjer se je Forest Gump odločil, da bo prenehal teči. Večerni prihod v bližino velikega kanjona, kjer bomo prenočili.

 *Karte za Antelope Canyon bodo zagotovljene v terminih, ko je svetloba v dobri poziciji, posledično pa do večjega izraza pridejo naravne barve v kanjonu.

Grand Canyon Kalifornija Zahod ZDA

11. dan:  Grand Canyon - Route 66 - Joshua Tree ali Palm Springs

Po zajtrku sledi ogled enega izmed naravnih čudes sveta – Grand Canyon. Sprehodili se bomo do različnih panoramskih točk, od koder bomo občudovali, drugi največji kanjon na svetu. Pot nadaljujemo proti zahodu, po znameniti cesti Route 66. Ob poti naredimo več foto postankov, kjer si bomo ogledali nekaj znamenitih ameriških avtomobilov in cestnih označb 66. Pozno popoldan prispemo na območje nacionalnega parka Joshua Tree, oz. kaktusovih dreves, ki jih ne bo manjkalo ob poti. Nastanitev v bližini nacionalnega parka ali v kraju Palm Springs. Nočitev. 

Route-66-zahod-ZDA-potovanje

12. dan:  Joshua Tree - Los Angeles

Zajtrk. Vožnja naprej proti Los Angelesu, kamor bomo prispeli v  dopoldanskih urah. Poldnevni panoramski ogled mesta: stari mehiški del z Olvera Street, Downtown z nebotičniki, Hollywood Walk of Fame z odtisi rok zvezd iz filmskega in glasbenega sveta, Sunset Boulevard. Večerja (CT Paket) in sprehod na Santa Monici ter ogled sončnega zahoda. Nastanitev v hotelu in nočitev.

Hoolywood-Los-Angeles-zahod-ZDA-potovanje

13. dan: Hollywood (universal studios)

Jutranja vožnja med vilami Beverly Hillsa in možnost sprehoda po "najdražji" ulici Rodeo Drive. Dan bo namenjen za samostojno raziskovanje mesta ali za obisk tematskega parka Universal Studios, kjer vas bo med drugim turistični vlakec popeljal med zgradbe Hollywooda, kjer so bili in so še danes snemane nekatere največje svetovne filmske uspešnice. Nočitev

Santa-Monica-Kalifornija-in-zahod-ZDA-potovanje

14. dan: Los Angeles - Evropa

Po zajtrku se sprehodimo še po znani promenadi Venice Beach. Kasneje naredimo še poslovilno sliko pred znamenitim napisom Hollywood. Čas za samostojne oglede in nakupe v kolikor nam bo čas to dupuščal, vse do povratka na letališče. Vožnja na letališče in povratek v Evropo.

Venice Beach Kalifornija potovanje po ZDA

15. dan: Evropa – Slovenija

Pristanek na enem izmed bližnjih evropskih letališč.

MOŽNOST PODALJŠANJA POTOVANJA: (Jesenski termin)

14. dan: Los Angeles – San Diego 

Po zajtrku se sprehodimo še po znani promenadi Venice Beach. Kasneje še foto postanek pri znamenitem napisu Hollywood. Čas za samostojne oglede in nakupe v mestu angelov. Popoldan se odpeljemo proti jugu do mesta, ki meji na sosednjo Mehiko. San Diego je mesto z pridihom mehiške kulture, prav tako pa se lahko pohvali z čudovitimi plažami, moderno marino, ter kolonialnem središču starega mestnega jedra. Panoramski ogled mesta ter večerni sprehod skozi staro mestno jedro. Nočitev

15. dan: San Diego 

Zajtrk. Predlagamo obisk zabaviščnega parka Sea World, kjer boste od blizu spoznali orke, beluge, pingvine, morske pse in druge morske živali. Za popestritev pa so vam na voljo še različne vožnje z vlaki smrti itd.. V kolikor bi si kdo izmed vas želel obiskati Mehiko za en dan, pa se lahko peš sprehodi do sosednje Tijuane. Pravi mehiški burrito in Corona za kosilo? Pozno popoldne se vrnemo v staro mestno jedro San Diega. Začenja se festival ''Dia de los muertos'' ali praznik mrtvih, ki v mehiški kulturi izgleda precej drugače kot pri nas. Pokojnih se spominjajo na drugačen način, poln veselja in ljubezni. Iz tega je nastal pravi festival, kjer se ljudlje našemijo v podobe okostnjakov, obarvanih na 101 način. Poznate risanko Koko in velika skrivnost? V San Diegu podobne scene doživimo v živo. Nočitev.

16. dan: San Diego - Los Angeles

Po zajtrku možnost zadnjih nakupov v enem izmed outlet centrov, ali panoramska vožnja ob tihem oceanu do letališča v Los Angelesu.  Povratek v Evropo.

17. dan: Evropa – Slovenija
Pristanek na enem izmed bližnjih evropskih letališč.

Primer hotelske sobe: Dve ''Double Queen'' postelje (dimenizij 160 x 200cm)

PREDNOSTI POTOVANJA PO ZDA S CONDOR TRAVEL:

 • Zagotovljeno potovanje v mali skupini, pomeni tudi veliko možnost prilagajanja željam potnikov
 • Odlični vodiči, ki ZDA dobro poznajo. Nekateri so tam tudi živeli.
 • Prevozi v udobnih potovalnih kombijih.
 • Vozi samo vodnik! Potniki so na potovanju zato, da uživajo in ne prevzemajo odgovornosti!
 • V ZDA se veliko časa preživi na poti. Vodnik bo imel tako ogromno časa za razlago na poti z postanki na zanimivih lokacijah. (v kolikor ste v avtu sami, izgubite privilegij vodenja na poti).
 • Spanje v kvalitetnih in preverjenih hotelih kategorije 3* in 4*, na skrbno izbranih lokacijah!
 • Skoraj vsak dan začnemo z zajtrkom v hotelu ali tipičnem ameriškem dinnerju
 • Paket vedno vključuje ogromno aktivnosti, ogledov in vstopnin.
 • Za sabo imamo uspešno izpeljanih več kot 100 potovanj po ZDA. Ta potovanja izvajamo že več kot 20 let!

CENA POTOVANJA NA OSEBO: (AKCIJSKA CENA VELJA DO 30.6.2023)

Pri 10 potnikih:

 • pri 4 potnikih v isti sobi: 3140€ 3080 na osebo
 • pri 3 potnikih v isti sobi: 3260€ 3180 na osebo
 • pri 2 potnikih v isti sobi: 3350€ 3270na osebo

Pri 8 potnikih: 

 • pri 4 potnikih v isti sobi: 3385€ 3285 na osebo
 • pri 3 potnikih v isti sobi: 3499€ 3399 na osebo
 • pri 2 potnikih v isti sobi: 3580€ 3480 na osebo

Informativna cena podaljšanja potovanja v San Diegu

Pri 8 potnikih: *Cena je informativna. Kočna cena se izračuna ob potrditvi podaljšanja potovanja vsaj 8 potnikov.

 • pri 4 potnikih v isti sobi: 439€ na osebo
 • pri 3 potnikih v isti sobi: 472 € na osebo
 • pri 2 potnikih v isti sobi: 516€ na osebo

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz in letališke pristojbine na omenjeni relaciji,
 • Ročna prtljaga na potovanju - manjši kovček za na letalo 8-10 kg + manjši nahrbtnik ali torbica
 • 13 nočitev v zelo dobro ocenjenih hotelih dobrih 3* in 4* hotelu v Las Vegasu
 • 9 zajtrkov (v hotelih ali dinerjih)
 • vse prevoze po ZDA v udobnih kombijih
 • Cestnine, parkirnine, mostnine ter stroške goriva
 • Degustacija vina v znameniti dolini - Napa Valley
 • vstopnine v narodne parke (NP Sekvoja, NP Dolina smrti, Zion NP, Bryce Canyon, Grand Canyon in Horseshoe bend, Grand Canyon)
 • Monument Valley ''loop drive''
 • vstopnina v mesto duhov Calico
 • Antelope Canyon - zagotovljen termin v najlepših jutranjih urah.
 • Obisk rezervata morskih slonov 
 • slovenskega vodnika - voznika. (Vodnik je tudi voznik - potnikom ni potrebno voziti na potovanju)
 • organizacijo in izvedbo potovanja.
 • Turistično Takso
 • Resort fee

 

MOŽNA DOPLAČILA (NA OSEBO):

 • CT PAKET: 210 € (vključuje: 3 večerje (Page, Bakersfield z Country glasbo in LA), vožnjo s kabelsko železnico v San Franciscu, Izlet na Hoover Dam ter ogled Alcatraza)
 • urejanje obrazca ESTA za vstop v ZDA - 36€
 • enoposteljna soba – od 850 € - 1000€
 • Ogled Kitov v Monterey-u - cca 60$
 • prelet Velikega Kanjona s helikopterjem od 220$
 • tematski parki od 120 $
 • Coris zavarovanje: 19 € za 15 dni / osnovno kritje
 • Razširejo zavarovanje rizika odpovedi - 6% od vrednosti osnovnega aranžmaja
 • Osnovno zavarovanje rizika odpovedi - 4,3% od vrednosti osnovnega aranžmaja
 • Po želji izbrani sedeži na letalu
 • Dodatno oddana prtljaga 23kg ali več - 130€
 • Prevoz na letališče (Dunaj, Benetke, Zagreb ali Budimpešta) - od 50 - 60€ na osebo na smer

DODATNE INFORMACIJE

 • Letalske vozovnice so po nakupu nevračljive in nezamenljive.
 • Potek potovanja lahko prilagodimo glede na vremenske razmere in želje naročnika.
 • Dodatni popusti so na voljo za otroke 
 • dodatni popusti so na voljo za potnike, ki spijo v eni sobi (V sobah, ki so precej večje kot po evropskih standardih, so ponavadi dve queensize postelje 160x200cm - max. 4 osebe)
 • Napitnine so del ameriške kulture. Ob vsakem obroku ali naročeni storitvi je potrebno računati tudi na napitnino v vrednosti med 15 - 25% (odločitev v višini napitnine je vaše)
 • Za vstop v hotelske sobe se v Ameriki puščajo depoziti v vrednosti med 50 - 200$ na sobo. V kolikor ni povzročene nobene škode se depozit s strani hotela sprosti naslednji dan ob odhodu. Depozit je potrebno narediti z krednitno kartico na ime gosta, v koliko kreditne kartice ni v vaši lasti, pa lahko depozit za vas pusti tudi vodnik (To je stalna praksa na potovanjih po ZDA)
 • V kolikor potujete sami in se želite izogniti doplačilu za enoposteljno sobo, lahko samostojne potnike združimo v sobe (vsak ima svojo postejo). 

PRIJAVA IN PLAČILO IN POPUSTI

 • Prijavnina 15€
 • Plačilo je možno razdeliti na obroke. Znesek aranžmaja mora biti pokrit v celoti, najkasneje 1 mesec pred prihodom.
 • Nudimo možnost plačila na več obrokov z Leanpay

Pridobi individualno ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 200b
3000 Celje, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Kontaktne informacije

Financirano od

Prijavite se na e-novice