Jordanija - puščavska pravljica

8 Dni
15-29
Jordanija

PREGLED POTOVANJA

Potovanje v Jordanijo je enkratno doživetje, ki navduši vse potnike. Odkrivali bomo pozabljeno mesto Petra, puščavo Wadi Rum, se kopali v Mrtvem in Rdečem morju, Jahali kameli, okušali lokalno hrano in se spoznali s beduinsko kulturo.

Destinacija: Jordanija
Trajanje: 8 dni
Način potovanja: letalo iz enega izmed bližnjih letališč
Najmanjše število potnikov: 15

Odhodi: 2023

 • 25.3 - 1.4.2023 ODLIČEN TERMIN  (VIKEND TERMIN) - RAZPRODANO!

 • 22.4 - 29.4.2023 ODLIČEN TERMIN  (VIKEND TERMIN) - RAZPRODANO!

 • 2.5. - 9.5.2023 ODLIČEN TERMIN (1 VIKEND IN 1 PRAZNIK)  - RAZPRODANO!

 • 31.10. - 7.11.2023 ODLIČEN TERMIN (1 VIKEND IN 2 PRAZNIKA + ŠOLSKE POČITNICE) - ZAGOTOVLJENO - IŠČEMO SOPOTNICO

 • 26.12. - 2.1.2024 ODLIČEN NOVOLETNI TERMIN (SAMO 3 DNEVI DOPUSTA) - ZAGOTOVLJENO!

 • 17.2. - 24.2.2024 ODLIČEN TERMIN (VIKEND TERMIN + ŠOLSKE POČITNICE) - NOV DATUM!

 • 23.3. - 30.3.2024 ODLIČEN TERMIN (VIKEND TERMIN) - NOV DATUM!

VRHUNCI POTOVANJA

 • Odkrivanje pozabljenega mesta - Petra - eno izmed sedmih čudes sveta!
 • Raziskovanje rdeče puščave Wadi Rum
 • Jahanje Kamel ob sončnem zahodu
 • Celodnevni jeep safari v puščavi
 • Spanje pod milijoni zvezd
 • Beduinske dogodivščine (kultura, hrana, način življenja)
 • Potapljaški raj ob koralih grebenih rdečega morja
 • ''upravljanje'' potopljenega vojaškega tanka
 • Najnižja točka na svetu - Mrtvo morje
 • Branje časopisa med kopanjem v mrtvem morju
 • Spoznavanje arabske kulture
 • Kulinarične specialitete arabskega sveta

 

NAČRT POTEKA POTOVANJA

1. dan: Slovenija – Amman
Dopoldanski odhod iz Slovenije na enega izmed bližnjih letališč (Budimpešta, Dunaj ali Benetke) od koder bo sledi polet proti Jordaniji. Po pristanku v Ammanu vam uredimo vize, nato pa sledi transfer v prestolnico. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Amman-Jordanija-Potovanje

2. dan: Amman - Madaba - Gora Nebo - Kerak - Petra

Po zajtrku se odpravimo proti Madabi. Sprehod skozi ''mesto mozaikov'', ki jih še danes krasijo nekatere izmed hiš. V katedrali Sv. Jurija si ogledamo odlično ohranjen mozaik, ki prikazuje zemljevid svete dežele, ki je nastal v času bizantinskega cesarstva. Možnost nakupa prvih spominkov ali arabskih začimb. Sledi vožnja na bližnjo ''goro'', ki se dviga nad mestom. Gora Nebo, velja za eno od svetih mest, od koder je Mojzes zagledal ''obljubljeno deželo'', prav tako pa je to tudi mesto, kjer naj bi bil prerok pokopan. Z razgledne ploščadi se nam ponuja čudovit razgled na dolino reke Jordan, mrtvo morje, v jasnih dneh pa vse do Jeruzalema in Betlehema. Po 5000let stari trasi kraljeve poti se po slikoviti pokrajini odpeljemo proti jugu. Naš naslednji postanek je v mestu Kerak, nad katerim stoji istoimenska križarska trdnjava, ki so jo zgradili kot del verige obrambnih postojank, ki so varovale pomembne trgovske poti med Aqabo in južno Turčijo. Ogledali si bomo trdnjavo, ki skriva tudi podzemni labirint hodnikov. Pot nadaljujemo do kraja Wadi Musa, ki velja za izhodiščno točko za vstop v pozabljeno mesto. Sprehod skozi mestece, ki je polno restavracij. Čas za večerjo, nastanitev v hotelu in nočitev.

Gora-Nebo-Jordanija-potovanje

3. dan: Petra

Po zajtrku bo sledil celodnevni ogled starega rdečega mesta Petra. Nekoč glavno mesto Nabatejcev, danes pa eno najbolj nenavadnih in slikovitih krajev na svetu in tudi eno izmed novih sedmih čudes sveta, pod zaščito UNESCA. Navdušil nas bo že sam vstop v to kamnito mesto, saj se bomo do njega sprehodili skozi sotesko Sik, ki se na koncu nenadoma razpre, sledi pa čudovit pogled na zakladnico. Po opravljenem prvem foto postanku, nadaljujemo z ogledom starodavnega mesta, ki poleg zakladnice ponuja še veliko več. Grobnice, amfiteater, svetišče, domove, tempelj in samostan. Nabatejsko kraljestvo bomo raziskovali počasnem tempu. Na vrhu kanjona, pri oltarju žrtvovanja si privoščimo skodelico arabskega čaja pri lokalnem beduinu, nato pa se podamo naprej na pot proti oddaljenem samostanu. Sončni zahod pričakamo z razgledom na kraljeve grobnice, ko svetloba obarva skale še bolj rdeče. Povratek v Wadi Musa v poznih popoldanskih urah. Čas za večerjo, nastanitev v hotelu in nočitev.

Petra-Jordanija-Potovanje

4. dan: Petra - Mala Petra - Puščava Wadi Rum

Zajtrk. Dopoldan obiščemo še eno Nabatejsko mesto. Mala Petra, kot že samo ime pove, je manjša različica izklesanega mesta Petra. Arheologi verjamejo da se je tukaj nahajalo predmestje starodavnega mesta, danes pa tu še vedno najdemo nekaj primerkov lepo ohranjene arhitekture mojstrov izkopavanja in oblikovanja peščenih fasad, ki so to počeli že pred 9.000 leti. Popoldan prispemo v puščavo Wadi Rum. Dobrodošli v brezčasnost. Ena izmed najlepših puščav na svetu,  je navdihnila tudi režiserje filmov kot so Aladin, Star Wars, The Martian, The Dune, Transformers itd. Naše popotovanje po puščavi začnemo z Jeepi. Beduini, ki bodo tudi naši vodniki, nas popeljejo na oglede prvih puščavskih atrakcij. Obiskali bomo čudovit kanjon Khazali, kjer se bomo naučili brati hieroglife, ki so vklesani v steno kanjona.  Povzpeli se bomo do izvira vode – Lawrance Spring, od koder se razprostira čudovit razgled na puščavo, ter uživali na ogromni sipini rdečega peska. Ste se kdaj želeli preizkusiti v bordanju na pesku? Tu boste imeli odlično priložnost. Zvečer se nastanimo v tipičnem beduinskem kampu, kjer bomo imeli tradicionalno večerjo. Za tiste, ki pa si želite še bolj pristno puščavsko izkušnjo, pa ponujamo tudi možnost spanja v puščavi na enem izmed beduinskih postajališč ob vznožju kanjonov. Spanje pod milijoni zvezd, lovljenje utrinkov in opazovanju mlečne ceste. Nepozabna izkušnja, ki jo priporočamo vsakemu potniku, ob spremstvu beduinov, dobre hrane, družbe, zgodb in neskončnosti zvezd.

Puscava-Wadi-Rum-Potovanje

5 dan: Puščava Wadi Rum

Zajtrk. Sledi celodnevni Jeep Safari in odkrivanje puščave. Zjutraj se odpravimo na lahek enourni pohod na Jabel faishyya, kjer najdemo različne vrste puščavskih rož iz katerih beduini pripravljajo vse od kozmetike, do zdravil. Ob prihodu na vrh, bomo nagrajeni z čudovitim razgledom na puščavo. Seveda brez pravega arabskega čaja ne gre, za to si ga pripravimo kar tukaj. Kasneje z Jeepi obiščemo še ''belo puščavo'', kjer lahko z malo sreče najdemo horde kamel. Med vožnjo skrbno spremljamo okolico,  saj lahko v puščavi opazimo tudi druge vrste živali, kot npr. puščavskega orla, lisice ali zajca. Povzpeli se bomo na naravni most Umm Fruth, naredili foto postanek pri gobji skali ali ''mushroom rock'', ter obiskali še druge zanimive lokacije, ki jih skozi stoletja ustvarila narava. Postanek za kosilo naredimo kar v puščavi. Skupaj z našimi beduinskimi prijatelji bomo zakurili ogenj, oni pa nam bodo pripravili eno izmed preprostih lokalnih jedi. Po kosilu med drugim vsekakor obiščemo tudi hišo Lawrenca Arabskega. Angleškega polkovnika, ki se je v času 1.S.V. pridružil arabskim uporniškim silam, proti Turkom. Povratek v kamp v poznih popoldanskih urah. Za zaključek naše nepozabne puščavske avanture pa sledi še ježa kamel v sončni zahod (doplačilo). Tradicionalna večerja v kampu in druženje ob ognju, s spremljavo žive beduinske glasbe. Nočitev.

Puscava-Wadi-Rum-potovanje-Jordanija

6 dan: Puščava Wadi Rum - Aqaba

Po zajtrku se iz puščave odpravimo na pot proti rdečem morju. Kaj kmalu prispemo v obmorsko mestece Aqaba. Sledi panoramski ogled mesta in nastanitev v hotelu. Popoldan bo namenjen samostojnemu odkrivanju mesta in poležavanju na plaži rdečega morja. Priporočamo izlet z ladjico na koralne grebene, ki jih lahko opazujete z potapljaškimi maskami, ki jih dobite na ladji. Se pa pod gladino morja najde še marsikatera zanimiva stvar, kot npr. potopljen vojaški tank, manjše letalo in večja tovorna ladja. Večerni sprehod po mestu, kjer se nahaja ogromno restavracij, trgovinic in kavarn. Nočitev.

Jordanija-potoavanje-rdece-morje-Aqaba

7 dan: Aqaba - Mrtvo Morje - (Bethany)

Zajtrk. Čaka nas daljša pot, proti najnižji točki na svetu - mrtvem morju. Med vožnjo se vstavimo na kakšni izmed razglednih točk, od koder se razprostira lep razgled na mrtvo morje in sosednji Izrael.  Po vstopu v enega izmed resortov ob obali mrtvega morja, bomo čas namenili  kopanju oz. lebdenju na morju. Preizkus zdravilnega blata, poležavanja na plaži in večerja.

*Možen je tudi ogled ''Bethany Beyond the Jordan'', ki se nahaja v neposredni bližini našega hotela. Sveti kraj, kjer je Janet Krstnik, krstil Jezusa v reki Jordan. Točka na kateri se je zgodil krst,  letno privabi ogromno romarjev z celotnega sveta, prav tako pa je Bethany uvrščen na UNESCOVO listo svetovne dediščine. 

Mrtvo-Morje-jordanija-potovanje

8 dan: Mrtvo morje - Amman

Zajtrk. Sledi vožnja do prestolnice Jordanije – Ammana. Kljub temu da daje vtis modernega prometnega mesta, pa njegovi začetki izhajajo vsaj 3000 let pred našim štetjem.  Rimljani so mu rekli Filadelfija in iz tega časa so ohranjene tudi najlepše stavbe – predvsem restavrirano rimljansko gledališče, ki je ob vznožju enega izmed 7 gričev, na katerih bi naj po vzgledu Rima postavili to mesto. Vidimo tudi forum in odeon (za glasbene prireditve) ter glavno fontano Nimfeum.  Ruševine Cittadelle pa kažejo ostanke Rimske, Bizantinske in Islamske arhitekture. Oglede zaključimo v središču mesta, z sprehodom skozi živahno tržnico. Prosto za nakupe spominkov in pozno kosilo. Večerni transfer na letališče v Ammanu, od koder bomo v poznih večernih urah proti domu. Po pristanku, sledi še transfer iz letališča v Ljubljano.  

Jordanija-Potovanje-Cittadella

PREDNOSTI POTOVANJA PO JORDANIJI S CONDOR TRAVEL:

 • Potujemo v manjših skupinah, kar pomeni tudi veliko možnost prilagajanja željam potnikov
 • Odlični Slovenski in lokalni vodiči, ki Jordanijo poznajo do potankosti. 
 • Spanje v kvalitetnih in preverjenih hotelih kategorije 3* in 4*, na skrbno izbranih lokacijah!
 • Unikatna izkušnja spanja v puščavi in/ali odlično ocenjenem beduinskem kampu 
 • Celoten dan je namenjen odkrivanju Petre! 
 • Celodnevno raziskovanje puščave z Beduini na Jeep Safariju!
 • Paket vedno vključuje ogromno aktivnosti, ogledov in vstopnin. 
 • Za sabo imamo veliko uspešno izpeljanih  potovanj po Jordaniji. 

CENA POTOVANJA NA OSEBO: 

Pri 25 potnikih:

 • 2.5.2023: 1150€ na osebo, v dvoposteljni sobi 
 • 31.10.2023: 1280€ 1220€ na osebo, v dvoposteljni sobi (Za prijave do 16.9.2023)
 • 26.12.2023: 1450€ 1220€ na osebo, v dvoposteljni sobi (Za prijave do 26.9.2023)
 • 17.2.2024: 1290€ 1140€ na osebo, v dvoposteljni sobi (Za prijave do 17.10.2023)
 • 23.3.2024: 1220€ 1140€ na osebo, v dvoposteljni sobi (Za prijave do 23.11.2023)

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz in letališke pristojbine na omenjeni relaciji,
 • 1x ročno prtljago do 10kg (v dimenzijah 55x40x23cm) + manjši nahrbtnik ali torbico
 • Povratni prevoz na bližnje letališče odhoda in prihoda (Vstop Ljubljana, Celje, Maribor, (Murska Sobota))
 • Lokalne prevoze v klimatiziranih turističnih avtobusih
 • 5 nočitev z zajtrkom v hotelih kategorije 4* ter odlično ocenjenem 3* hotelu pri Petri
 • 2 nočitvi v hotelih beduinskem kampu na bazi polnega penziona (z možnostjo izkušnje spanja v puščavi na enem izmed beduinskih postajališč - BREZ DOPLAČILA)
 • 1x Večerja v Ammanu ob prihodu
 • 1x Večerja ob mrtvem morju
 • Vizum za vstop v Jordanijo
 • Vstopnine in aktivnosti: 
 •     Petra
 •     Mala Petra
 •     2h ogled puščave z jeepi ob prihodu
 •     Celodnevni Jeep Safari z odkrivanjem puščave
 •     Bordanje po pesku
 •     Beduinski večer
 •     Grad Kerak
 •     Gora Nebo
 •     Madaba (ogled mozaikov)
 •     Rimski amfiteater v Ammanu
 •     Cittadella Amman
 • Slovenskega vodnika 
 • Lokalnega vodnika
 • organizacijo in izvedbo potovanja.
 • Turistično Takso

OBVEZNA DOPLAČILA NA POTOVANJU (NA OSEBO):

 • Napitnine (standard v Jordaniji, za lokalnega vodnika, šoferja in beduine): vse skupaj cca. 40€

MOŽNA DOPLAČILA (NA OSEBO):

 • enoposteljna soba – od 270 €
 • Coris zavarovanje za tujino - od 14€ dalje
 • Razširjen riziko odpovedi - 6% od vrednosti osnovnega aranžmaja
 • Osnovni riziko odpovedi - 4,3% od vrednosti osnovnega aranžmaja
 • Po želji izbrani sedeži na letalu
 • Dodatno oddana prtljaga 20 - 30kg ali več - 70 - 120€
 • Izlet z Ladjico po rdečem morju, kosilo in izposoja potapljaške maske - 40€
 • Dostop do privatne plaže (kluba) - Beatrice - 16€
 • Jahanje Kamel ob sončnem zahodu - 25€
 • Bethany - Ogled mesta, kjer se je zgodil krst Jezusa Kristusa ob reki Jordan - 20€
 • Petra by night (obisk Petra ponoči, z pripovedovanjem zgodb ob svečah) ali Light Show - 25 - 30€
 • Doplačilo za manjšo skupino 18 - 23 potnikov - 50€

DODATNE INFORMACIJE

 • Letalske vozovnice so po nakupu nevračljive in nezamenljive.
 • V kolikor si na letalu želite zagotoviti skupne sedeže, bo potrebno doplačati izbiro sedeža (cca 15€/sedež/smer), takšna so pravila letalskega prevoznika, na to žal nimamo vpliva. 
 • Potek potovanja lahko prilagodimo glede na vremenske razmere in želje naročnika. Program se lahko naknadno spremeni v primeru spremembe leta (v vsakem primeru pa vidimo in doživimo vse)
 • Dodatni popusti so na voljo za otroke do 12 leta. (tudi za malce starejše se lahko še kaj dogovorimo)
 • Potovanje je primerno za otroke. Veliko dogajanja in aktivnosti ki bodo otrokom všeč in niso fizično naporne.
 • Beduinski kamp v puščavi ima možnost družinskih in samostojnih šotorov, ki so dobro opremljeni (Postelje in elektrika), sanitarije za kamp pa so skupne in vedno lepo očiščene.
 • Napitnine so del kulture v Jordaniji. 
 • za potovanje je potrebno zdravstveno zavarovanje za tujino (svet)
 • Za vstop v Jordanijo je potreben veljavni potni list! (V kolikor imate v potnem listu žig Izraela, nas o tem obvezno obvestite. Potni list mora biti veljaven še vsaj 6 mesecov po prihodu v državo)

PRIJAVA, PLAČILO IN POPUSTI

 • Plačilo je možno razdeliti na obroke. Znesek aranžmaja mora biti pokrit v celoti, najkasneje 1 mesec pred prihodom.
 • Prijavnina 15€ 
 • Nudimo možnost plačila na več obrokov z Leanpay

Pridobi individualno ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 200b
3000 Celje, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Kontaktne informacije

Financirano od

Prijavite se na e-novice