Glasbeni Jug ZDA

13 dni
10+
ZDA

INFORMACIJE

ATLANTA, SAVANNAH,  CHARLESTON, ASHVILLE, BLUE RIDGE DRIVE, NP GREAT SMOKY MTS, NASHVILLE, MEMPHIS, GRACELAND, MISSISSIPI, NEW ORLEANS, ALABAMA

PREGLED POTOVANJA

Destinacija: ZDA
Trajanje: 13 dni
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 10

Odhodi: 2022 - 2023

 • 14.11 – 26.11

 • 12.02 - 23.02.2023

VRHUNCI POTOVANJA

 • Panoramski ogled mesta Atlanta
 • Obisk mesta Savannah, ki je polno historičnih memorialov
 • Postanek v Južni Karolini, v mestu Beaufort, ki je služil kot kulise v nekaterih filmih
 • Ogled ene izmed mnogih plantaž
 • Postanek v historičnem mestu Charleston
 • Ogled Fort Sumter, kjer se je odvila prva bitka državljanske vojne
 • Ogled Chimney Rock-a v Severni Karolini
 • Vožnja po delu narodnega parka Blue Ridge Drive s foto-postanki
 • Vožnja preko prelaza Newfound Gap in obisk vrha Clingmans Dome, ki je eden najvišjih vrhov vzhodno od Mississippija
 • V Tennessee lahko obiščemo rojstni kraj Dolly Parton - Pigeon Forge
 • Z »country« glasbo obarvan ogled centra mesta okoli znamenite Music Row in Broadwaya
 • Mesto Memphis je znano kot rojstno mesto bluesa in rock'n'rolla. Ogled glavnih znamenitosti okoli zgodovinske ulice Beale street ter Mud island, pa Sun Studio, kjer si je Elvis posnel ploščo za 50.- USD in seveda muzej National Civil Right Museum
 • Možnoat izkoristiti vožnjo po Mississippiju v parniku (»paddle-boat«)
 • Za privržence Elvisa je enkratna priložnost za obisk Gracelanda
 • Vožnja do »bluesevskih« korenin v delti reke Mississippi
 • Ogled mesta Natchez, ki velja za enega redkih, ki je popolnoma preživelo uničevanje severnjaške vojske in ima posledično ogromno stavb iz obdobja antebellum
 • Obisk države Louisiana, ki je popolnoma drugačna kot ostale države ZDA, saj so njeni prebivalci potomci francoskih piratov, kmetovalcev ter aristokracije – Cajuns ter Creoles.
 • Sprehod in panoramska vožnja po mestu New Orleans
 • Zadnji postanek je Alabami - do prestolnice Montgomery, ki nosi ogromen zgodovinski pomen. Panoramski ogled glavnih znamenitosti ter spomenikov v mestu, ki so večinoma vezani na Gibanje za državljanske pravice.

NAČRT POTEKA POTOVANJA

1. DAN:
SLOVENIJA - EVROPA – ATLANTA

Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika/Zagreb oz. prevoz na bližnje letališče, od koder bo polet preko drugega evropskega letališča proti Atlanti. Mesto Atlanta je nekakšno neformalno središče Juga ZDA. Severnjaki so ga v državljanski vojni požgali do tal, tako da je danes tudi po ameriških normativih mlado mesto. Kot takšno pa je že Olimpijsko mesto in središče svetovnih korporacij Coca Cole in CNN.  Panoramski ogled in nočitev.

Atlanta-Glasbeni-jug-ZDA-Potovanje

2. DAN:
ATLANTA – SAVANNAH 

Zajtrk. Zjutraj se zapeljemo na ogled vzhodnega dela države Georgia – torej Atlantske obale in južnjaške lepotice - mesta Savannah. To je pravo sprehajalno mesto (historic district in victorian district), ki ima veliko starih stavb iz obdobja »antebellum«, evropski šarm s parki in muzeji (celo »klop Forresta Gumpa«) ter stara skladišča bombaža ob istoimenski reki, ki so danes prodajalne in restavracije, ter pokopališče Bonaventure, ki nastopa v knjigi Polnoč v vrtu dobrega in zlega. Mesto je le na željo predsednika Lincolna preživelo Shermanov uničevalni pohod. Večerja (CT paket) in nočitev v hotelu.

Savannah-Glasbeni-jug-ZDA-Potovanje

3. DAN:
SAVANNAH - CHARLESTON

Zajtrk. Nadaljujemo severno od mesta Savannah, kjer se začne Južna Karolina. Ustavimo se v slikovitem mesti Beaufort, ki je služil kot kulise v nekaterih filmih, nato pa si pred prihodom v Charleston pogledamo eno izmed mnogih plantaž (CT paket). V mestu Charleston si pogledamo Fort Sumter, kjer se je odvila prva bitka državljanske vojne. Charleston je bil glavna tržnica za afriške sužnje. O tem izvemo več v muzeju Old Slave Mart (CT paket), zanimiv pa je tudi Provost Dungeon, kjer so imeli zaprte pirate, ki so delovali v zalivu (med drugim Črnobradec in »Gentleman« Bonnet ki je bil tukaj zaprt in kasneje obešen). Nočitev v hotelu. 

Charleston-Plantation-Glasbeni-jug-ZDA-Potovanje

4. DAN:
CHARLESTON – ASHVILLE

Zajtrk. Dopoldne prosto za sprehod po Charlestonu, potem pa se zapeljemo na drug konec države, kjer ob vznožju Apalačev, vstopimo v Severno Karolino. Najprej se ustavimo in si ogledamo Chimney Rock (CT paket), nato pa se pripeljemo v mesto Asheville, ki je postal s prihodom Vanderbiltov pravo igrišče milijonarjev. Vanderbilt je dal tu postaviti pravo kraljevsko palačo – Biltmore Estate, ki si jo lahko proti doplačilu podrobneje ogledamo naslednji dan. Slikovito mesto ima veliko ohranjenih starih hiš (v stilu art deco) večeri pa so po navadi jazzovsko obarvani.  Nočitev.

Chimney-Rock-Glasbeni-jug-ZDA-Potovanje

5. DAN:
BLUE RIDGE DRIVE – NP GREAT SMOKY MTS

Zajtrk. Po želji ogled Vanderbiltove graščine, nato pa vožnja po delu narodnega parka Blue Ridge Drive s foto-postanki. Tako prispemo v narodni park Great Smoky Mountains, kjer si lahko pogledamo muzej indijancev Cheeroki, se zapeljemo preko prelaza Newfound Gap in obiščemo vrh Clingmans Dome, ki je eden najvišjih vrhov vzhodno od Mississippija. Vstopimo v državo Tennessee. Nočitev v hotelu ali lodgeu. Večerja (CT paket).    

clingmans-Dome-Glasbeni-jug-ZDA-Potovanje

6. DAN:
NP GREAT SMOKEY MTS – NASHVILLE

Zajtrk. Tennessee je sicer majhna država ki se razprostira med Delto Mississippija in Apalači vendar je svetovno znana po Davy Crockettu, Elvisu, Dolly Parton in Nashvillu. Preden se zapeljemo v zibelko countryja, lahko obiščemo rojstni kraj Dolly Parton - Pigeon Forge, če nas že ne premami malo bolj kičasti zabaviščni park Dollywood v bližini. Nashville je glavno mesto države, uspešno in bogato mesto in seveda znano po »country« glasbi, ki je v ZDA verjetno najbolj popularna glasba. Če ima Memphis Elvisa, Jerry Lee Lewisa, Tino Turner in Sun Studio ima Nashville Hank Williamsa, Willie Nelsona, Studio B, Opry in kup »country« zvezd za katere še nismo niti slišali. Nastanitev v hotelu, nato pa ogled centra mesta okoli znamenite Music Row in Broadwaya.  Nočitev.

Nashville-Glasbeni-jug-ZDA-Potovanje

7. DAN:
NASHVILLE – MEMPHIS

Po zajtrku si pogledamo še dodatne zanimivosti v mestu, kot je recimo nekoliko nenavadni »grški« partenon. V popoldanskem času se odpravimo proti Zahodu. Naš današnji cilj je eno lepših velemest osrednje ZDA - Memphis. Rojstno mesto bluesa in rock'n'rolla je vsekakor vredno ogleda. Po nastanitvi v hotelu, si ogledamo glavne znamenitosti okoli zgodovinske ulice Beale street ter Mud island na katerem stoji zanimiv muzej o reki Mississippi, pa Sun Studio (predhodno naročilo in doplačilo) , kjer si je Elvis posnel ploščo za 50.- USD in seveda muzej National Civil Right Museum (CT paket), ki je zgrajen okoli hotela v katerem je bil ubit Martin Luther King. Večerja v lokalni restavraciji z bluesom v živo (CT paket) in nočitev.

Memphis-Glasbeni-jug-ZDA-Potovanje

8. DAN:
MEMPHIS – GRACELAND - CLARKSDALE - VICKSBURG

Zajtrk. Zjutraj nadaljevanje ogledov ter možnost vožnje po Mississippiju v parniku (»paddle-boat«). Za privržence Elvisa predlagamo obisk Gracelanda (doplačilo) in potem vožnja do »bluesevskih« korenin v delti reke Mississippi, katerega središče je Clarksdale, Mississippi. Ustavimo se pri blues klubu Ground Zero, ki je v lasti igralca Morgan Freemana, zraven pa se nahaja muzej Delta Blues (CT paket). Nadaljevanje vožnje ob delti mogočne reke proti jugu. Nočitev v mestu Vicksburg, kjer je po 47 dneh obleganja Južnjaška vojska popustila pred generalom Grantom in tako je Sever dobil nadzor na reko Mississippi. Nočitev. 

Paddle-Boat-Glasbeni-jug-ZDA-Potovanje

9. DAN:
NATCHEZ – NEW ORLEANS

Zajtrk. Današnji dan si najprej ogledamo mesto Natchez, ki velja za enega redkih, ki je popolnoma preživelo uničevanje severnjaške vojske in zato ima ogromno stavb iz obdobja antebellum. Nadaljujemo v državo Louisiana. Ta zvezna država je popolnoma drugačna kot ostale države ZDA, saj so njeni prebivalci potomci francoskih piratov, kmetovalcev ter aristokracije – Cajuns ter Creoles. Je dežela jazz glasbe, vodoo-ja ter znanega festivala Mardi Gras, ki se kljub orkanu Katrina, ni nikoli prekinil v mestu New Orleans. Popoldanski sprehod po mestu New Orleans. Večerja (CT paket) in nočitev.

New-Orleans-Glasbeni-jug-ZDA-Potovanje

10. DAN:
NEW ORLEANS (MARDI GRASS FESTIVAL 21.2.2022)

Po zajtrku v hotelu bosta na vrsti panoramska vožnja po mestu in sprehod po centru okoli ulice Bourbon Street ter tržnice, kjer povečini vedno nekdo igra jazz. Med drugim si bomo ogledali tudi Moon Walk – staro leseno promenado na obrežju Mississippija – s tramvajem pa lahko obiščemo tudi Garden District s čudovitimi hišami. Zvečer se lahko zapeljemo z ladjo Creole Queen po reki na zabavo z jazzom (doplačilo). Drugače pa predlagamo obisk katerega izmed lokalov z živo glasbo v francoski četrti. V februarskem terminu pa bomo uživali v glasbi, ki se bo skozi cel dan vrtela v francoski četrti, na festivalu Mardi Grass. Prosto in Nočitev.

Music-New-Orleans-Glasbeni-jug-ZDA-Potovanje

11. DAN:
NEW ORLEANS – MONTGOMERY - ATLANTA

Zajtrk. Zjutraj se zapeljemo proti zadnji državi na našem potovanju – Alabami. Vozimo se mimo industrijskega pristanišča Mobile do prestolnice Montgomery, ki ima v zgodovini prostor predvsem po zaslugi Rose Parks, temnopole ženske, ki se ni želela peljati na zadnjem delu avtobusa, ki je bil namenjen temnopoltim in je s tem sprožila val sprememb ki jih je doseglo gibanje za enakost pod vodstvom Dr. Luther Kinga. Panoramski ogled glavnih znamenitosti ter spomenikov v mestu, ki so večinoma vezani na Gibanje za državljanske pravice. Popoldan se vrnemo v Atlanto. Prost večer. Nočitev v mestu.           

Alabama-Glasbeni-jug-ZDA-Potovanje

12. DAN:
ATLANTA - EVROPA

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče – če bo čas si lahko ogledamo stvari ki si jih nismo mogli ogledati ob prihodu. Recimo muzej Margaret Mitchell avtorice V vrtincu. Polet proti Evropi.

Atlanta-Glasbeni-jug-ZDA-Potovanje

13. DAN:
EVROPA - SLOVENIJA

Pristanek na evropskem letališču in polet do bližnjega letališča. Prevoz domov.

 

CENA POTOVANJA NA OSEBO:

Odhod 14.11.2022

 • Pri 8 potnikih : 2.753 EUR
 • Pri 14 potnikih: 2.489 EUR

​Odhod 12.2.2023

 • ​Pri 10 potnikih: 2855 EUR - MARDI GRASS FESTIVAL NEW ORLEANS 

OSNOVNA CENA POTOVANJA VKLJUČUJE:

 • letalsko karto in letališke pristojbine,
 • prevoz na izbrano letališče, če polet ni iz Ljubljane/Zagreba,
 • vse prevoze po ZDA v udobnih kombijih,
 • 11 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* in 4* ali lodgih v bližini narodnih parkov v dvoposteljnih sobah,
 • vse vstopnine v narodne parke na poti (Smoky Mts NP, Blue Ridgeway Drive),
 • slovenskega vodnika – voznika,
 • stroške organizacije in izvedbe programa.

MOŽNA DOPLAČILA:

 • CT PAKET 280.- € (vključuje dodatno še: 4 večerje (Savannah, Tennessee, Memphis Blues, New Orelans) in vstopnine: izbrana plantaža, Chimney Rock, Muzej Old Slave Mart, Muzej Čirokijev, Narodni Muzej Državljanskih pravic Memphis, Muzej Delta Blues, urejanje ESTA obrazca za vstop v ZDA)
 • enoposteljna soba – od 690 - 950€,
 • Graceland,
 • Paddleboat Memphis ali New Orleans,
 • Muzej Margaret Mitchell.

OBVEZNO DOPLAČILO:

 • prijavnina - 15€

DODATNE INFORMACIJE

 • Letalske vozovnice so po nakupu nevračljive in nezamenljive.
 • Potek ekskurzije lahko prilagodimo glede na vremenske razmere in želje naročnika.

Pridobi individualno ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 200b
3000 Celje, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Kontaktne informacije

Financirano od

Prijavite se na e-novice