Nova Zelandija

14 dni
2+
Nova Zelandija - Aotearoa

Aotearoa – »Dežela Dolgega Oblaka«

 

INFORMACIJE

Potovanje po Novi Zelandiji je edinstvena avantura, saj gre za deželo neverjetnih kontrastov, ki vsakomur ponuja nekaj. V tej državi boste prišli na svoj račun tako avanturisti kot navdušenci nad živalskim svetom. »Dežela dolgega oblaka« potniku ponuja vrsto naravnih čudes, ki jih boste drugje na svetu le stežka našli.

PREGLED POTOVANJA

Destinacija: Nova Zelandija
Trajanje: 14 dni
Odhodi: odhodi čez celo leto
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 2

VRHUNCI POTOVANJA

 • Vzpon na Sky tower (CT paket), od koder se razprostira lep razgled na mesto in zaliv, marino ter Harbour bridge
 • Kratek sprehod mimo mestne hiše v Albert parku, ki se nahaja ob univerzi
 • Vožnja na Mt. Eden, ki je najvišji vulkan v Aucklandu
 • Ogled mesteca Waitomo, kjer so svetovno znane jame s svetlečimi črvi (CT paket)
 • Vožnja v mesto Rotorua, bomo sprehodili po mestu, ob jezeru Rotorua
 • Uživanje v tipični maorski večerji Hangi
 • Ogled muzeja in geotermalnih vrelcev Te Puia (CT paket)
 • V Te Puia muzeju je možno videti tipično novozelandsko ptico Kiwi, ki je danes zaščitena, saj jo je na otoku že izredno težko najti
 • Ogled nacionalnega parka Tongariro, znan po impresivnih vulkanskih vrhovih in po področju snemanja znane filmske uspešnice »Gospodar prstanov
 • Vožnja v glavno mesto Nove Zelandije, kjer je eden najbolj znanih in priljubljenih muzejev na svetu – Te Papa muzej
 • Vzpon z žičnico do botaničnih vrtov
 • Vožnja z trajektom na južni otok Nove Zelandije po prelepi Queen Charlote Sound
 • Vožnja po regiji Marlborough, kjer pridelujejo najboljša vina na Novi Zelandiji. Tukaj nas čaka postanek v eni izmed številnih kleti na poti in degustacija vina
 • Panoramska vožnja po slikoviti zahodni obali južnega otoka Nove Zelandije
 • Ogled Punakakiki Pakcake Rock formacije, ki jo je ustvarila morska voda
 • (po želji) Poldnevni treking po ledeniku, možnost za odločitev s helikopterjem ali t.i. »heli - hike«, kjer se z helikopterjem dvignete nad ledenik in si ga ogledate iz neba
 • Postanek v Queenstown - adrenalinska prestolnica Nove Zelandije.
 • Celodnevni izlet v deželo fjordov
 • Vožnja do jezera Tekapo, ki je prelepo ledeniško jezero v notranjosti otoka
 • Ogled cerkvice »Dobrega pastirja«, ki stoji ob jezeru in velja za najbolj poslikano cerkvico v Novi Zelandiji
 • Postanek v Christchurch, kjer si bomo lahko ogledali prekrasne stavbe v angleškem arhitekturnem stilu in številne zelene površine znotraj mesta
 • Potovanje na sever države v mesto Kaikoura, kjer se bomo vkrcali na ladje in odpeljali na odprto morje na opazovanje kitov in delfinov

NAČRT POTEKA POTOVANJA

1. in 2. DAN:
SLOVENIJA – IZBRANO LETALIŠČE – NOVA ZELANDIJA

Zbor potnikov na dogovorjenem mestu ob dogovorjenem času in prevoz na izbrano odhodno letališče, od koder bo sledil polet proti Novi Zelandiji z vmesnimi postanki. Obroki na letalu.

3. DAN:
AZIJA / AVSTRALIJA – AUCKLAND

Pristanek na letališču Auckland v jutranjih urah in po opravljenih mejnih formalnostih, sledi informativni ogled največjega novozelandskega mesta. Vzpon na Sky tower (CT paket), od koder se razprostira lep razgled na mesto in zaliv, marino ter Harbour bridge, kratek sprehod mimo mestne hiše v Albert parku, ki se nahaja ob univerzi. Še vožnja na Mt. Eden, ki je najvišji vulkan v Aucklandu in od koder bomo prav tako imeli lep razgled na mesto. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

4. DAN:
AUCKLAND – WAITOMO – ROTORUA (350 km)

Zajtrk (CT paket). Sledi vožnja proti jugu, v mestece Waitomo, kjer si bomo ogledali svetovno znane jame s svetlečimi črvi (CT paket). Po ogledu še vožnja v mesto Rotorua. Tu se bomo sprehodili po mestu, ob jezeru Rotorua, mimo prelepe stavbe,  muzeja umetnosti, nato pa se bomo nastanili v hotelu 3*. Zvečer predlagamo obisk maorske vasice, kjer bomo izvedeli nekaj več o sami kulturi Maorov ter o njihovih bivališčih, pripravili pa nam bodo tudi tipično maorsko večerjo Hangi (predhodno naročilo in doplačilo). Nočitev.

5. DAN:
ROTORUA – TAUPO - TONGARIRO NACIONALNI PARK (200 km)

Po zajtrku (CT paket) ogled muzeja in geotermalnih vrelcev Te Puia (CT paket). Tu bomo videli tipične maorske izdelke, kot so »waka« bojevniški čoln, »maori meeting house«, tradicionalna stavba za srečanja, videli bomo lahko kako nastajajo leseni izdelki izpod rok Maorov. Nato se bomo sprehodili do geotermalnih in blatnih vrelcev, ki so v Rotorui še posebej znani. »Pojutu«, najznačilnejši gejzir, bruha vodo tudi do 30m visoko v zrak. Če bomo imeli srečo, bomo v Te Puia muzeju videli tudi tipično novozelandsko ptico Kiwi, ki je danes zaščitena, saj jo je na otoku že izredno težko najti. Po ogledih bo sledila vožnja proti jugu. Ob največjem novozelandskem jezeru Taupo, ki je nastalo kot posledica velikega izbruha vulkana v preteklosti, se bomo odpeljali do nacionalnega parka Tongariro. Park je znan po impresivnih vulkanskih vrhovih in po področju snemanja znane filmske uspešnice »Gospodar prstanov«. V parku bomo namreč videli Mt. Ngaurugoe, ki je znan predvsem kot Mt. Doom, poleg njega pa se nahajata še Mt. Tongariro in Mt. Ruapehu. Kratek sprehod po parku, nato nastanitev v hotelu v bližini.

6. DAN:
TONGARIRO NP – WELLINGTON (350 km)

Po zajtrku (CT paket) vožnja v glavno mesto Nove Zelandije. Takoj ob prihodu bomo obiskali enega najbolj znanih in priljubljenih muzejev na svetu – Te Papa muzej (prost vstop). Nato se bomo popoldne odpravili na sprehod mimo parlamenta in zanimive stavbe Beehive, ob pristanišču, mimo številnih restavracij in barov. Z žičnico se bomo vzpeli do botaničnih vrtov (CT paket), predvsem zaradi lepega razgleda na Wellington in zaliv. Nato se bomo nastanili v hotelu 3*. Nočitev.

7. DAN:
WELLINGTON – TRAJEKT – PICTON – NELSON LAKES NP (250 km)

Zajtrk (CT paket). Takoj zjutraj se bomo nato vkrcali na trajekt in odpluli na južni otok Nove Zelandije. Po triurni plovbi po prelepem Queen Charlote Sound bomo pristali v mestecu Picton. Sledila bo vožnja po regiji Marlborough, ki je znana vinorodna pokrajina. Tu namreč pridelujejo najboljša vina na Novi Zelandiji. Postanek v eni izmed številnih kleti na poti in degustacija vina. Nato nadaljevanje vožnje proti zahodni obali južnega otoka, mimo Nacionalnega parka Nelson Lakes in nastanitev v hotelu na poti. Nočitev.

8. DAN:
PUNAKAIKI PANCAKE ROCK – FRANZ JOSEF LEDENIK (350 km)

Zajtrk (CT paket) in panoramska vožnja po slikoviti zahodni obali južnega otoka Nove Zelandije.  Krajši postanki za foto utrinke na poti. Nato se bomo ustavili še za ogled Punakakiki Pakcake Rock formacije, ki jo je ustvarila morska voda in je nekaj posebnega, saj obala zgleda kot kup palačink zloženih ena nad drugo. Nadaljevanje proti znanim ledenikom Franz Josef in Fox. Ogled enega izmed ledenikov od daleč ter nastanitev v hotelu/lodgu v bližini. Nočitev.

9. DAN:
FRANZ JOSEPH LEDENIK – QUEENSTOWN (370 km)

Po zajtrku (CT paket) po želji poldnevni treking po ledeniku, ki je posebno doživetje, lahko pa se raje odločite za prelet s helikopterjem ali t.i. »heli - hike«, kjer se lahko z helikopterjem dvignete nad ledenik in si ga ogledate s tlorisa, nato pa se po želji še sprehodite po ledeniku z lokalnim vodnikom (predhodno naročilo in plačilo). Popoldan nadaljevanje vožnje v Queenstown, ki velja za adrenalinsko prestolnico Nove Zelandije. Mesto leži ob slikovitem jezeru Wakatipu in je najbolj priljubljena turistična točka na južnem otoku. Če bo dovolj časa, predlagamo vožnjo z gondolo na razgledno točko ali vožnjo s starim parnikom po jezeru Wakatipu. Nastanitev v hotelu in večerni sprehod po majhnem, a simpatičnem turističnem mestecu. Nočitev.

10. DAN:
MILFORD SOUND (600 km)

Zajtrk (CT paket) in celodnevni izlet v deželo fjordov. Milford sound velja za najbolj slikovit in najbolj obiskan predel v državi. Že sama vožnja do fjorda je nekaj posebnega, v zalivu pa se bomo še vkrcali na ladjico in popeljali med številnimi slapovi in vrhovi, ki se dvigajo kar 1.600 m nad morsko gladino (CT paket). V večernih urah vrnitev v Queenstown in nočitev.

11. DAN:
QUEENSTOWN – JEZERO TEKAPO – CHRISTCHURCH (500 km)

Zajtrk (CT paket). Nato vožnja do jezera Tekapo, ki je prelepo ledeniško jezero v notranjosti otoka. V lepem vremenu bomo imeli od tu čudovit razgled na goro Mt. Cook v ozadju. Postanek ob jezeru in ogled cerkvice »Dobrega pastirja«, ki stoji ob jezeru in velja za najbolj poslikano cerkvico v Novi Zelandiji, predvsem zaradi čudovitega razgleda. Nato nadaljevanje vožnje v Christchurch. Mesto je pred leti hudo prizadel potres, še vedno pa bomo lahko videli prekrasne stavbe v angleškem arhitekturnem stilu in številne zelene površine znotraj mesta. Nastanitev v hotelu 3* in nočitev.

12. DAN:
CHRISTCHURCH – KAIKOURA – CHRISTCHURCH (400 km)

Po zajtrku (CT paket) se bomo odpeljali proti severu v mesto Kaikoura. Tu se bomo vkrcali na ladje in odpeljali na odprto morje na opazovanje kitov in delfinov (doplačilo). Tako bomo imeli priložnost videti ta čudovita morska bitja v naravnem okolju. Lahko pa se odločite tudi samo za izlet z ladjico ali plavanje z delfini in podobno. Popoldan vrnitev v Christchurch in nočitev.

13. DAN:
CHRISTCHURCH – EVROPA

Po zajtrku (CT paket) vožnja na letališče in polet proti Evropi. 

14. DAN:
EVROPA – SLOVENIJA

Pristanek na letališču in vožnja v Slovenijo.

CENA VKLJUČUJE:

 • Letalski prevoz in letališče pristojbine po programu,
 • Prevoz na izbrano odhodno letališče (Benetke, Dunaj, Trst, Graz, Budimpešta) in nazaj v Slovenijo,
 • 10x nastanitev v hotelih 3* in lodgih na poti,
 • Vse prevoze po Novi Zelandiji v najetem kombiju,
 • Trajekt na relaciji Wellington – Picton,
 • Degustacija vin v regiji Malborough,
 • Vse oglede po programu z vstopnino v NP Tongariro,
 • Slovenskega vodnika – voznika na poti,
 • Organizacijo in izvedbo potovanja.

PREDLAGAMO CT PAKET: 400 € (660 NZD)
(vsebuje dodatno še: 10x zajtrk v hotelu ali lokalni restavraciji, vstopnine: Sky Tower Auckland, Waitomo jame, Te Puia muzej Rotorua, žičnica v Wellingtonu, ladjica po zalivu Milford Sound,  Coris zavarovanje in izstopna taksa na letališču).

MOŽNA DOPLAČILA:

 • Enoposteljna soba – 400 €
 • Hangi večer v Rotorui (ogled vasice Maorov z večerjo) – cca. 115 NZD
 • Poldnevni treking po ledeniku Franza Josefa – Ice Explorer 339 NZD
 • »Heli – hike« – helikopter in treking po ledeniku FJ – cca. 435 NZD
 • Helikopterski prelet ledenika FJ – 235 NZD
 • Helikopterski prelet ledenikov FJ in Fox – 310 NZD
 • Opazovanje kitov v Kaikouri – cca. 145 NZD
 • Zavarovanje rizika odpovedi – 3,73% (simple causes) ali 4,80% (all causes) vrednosti aranžmaja  

DODATNE INFORMACIJE

 • Letalske vozovnice so po nakupu nevračljive in nezamenljive.
 • Potek potovanja lahko prilagodimo glede na vremenske razmere in želje naročnika.
 • Možnost podaljšanja potovanja s počitnicami na otoku Fidži ali na Cookovih otokih. Cena je odvisna od željenih storitev, razpoložljivosti in termina. Za ceno nas pokličite.

 

Pridobi individualno ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 200b
3000 Celje, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Kontaktne informacije

Financirano od

Prijavite se na e-novice