Trajanje: 9 dni
Destinacija: ZDA, Kanada
Cena: od 1.795 EUR
Zahtevajte ponudbo!
New York, West Point, Woodstock, Niagarski slapovi, Toronto, Lancaster County - amiši, Washington DC, Philadelphia ...

Odhod: Odhodi čez celo leto
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 25

Program potovanja

1. dan:

Slovenija – Evropa – New York. Zbor potnikov na letališču (Ljubljana ali bližnje letališče) ob dogovorjeni uri ter polet letala proti Severni Ameriki. Pristanek na letališču v New Yorku in po opravljenih mejnih formalnostih prevoz v hotel na Manhattnu. Nastanitev in po želji sprehod po osrednjem delu Manhattna mimo Rockefellerjevega centra in po znameniti peti aveniji. Nočitev.

2. dan:

New York. Po zajtrku bo sledil ogled osrednjega in spodnjega Manhattna s »hop-on hop-off« avtobusom (CT paket): Times square, Peta avenija, Madison Square Garden, Chelsea, Greenwich Village, SoHo, TriBeCa, Kitajska četrt, Little Italy, Brooklyn bridge, Wall Street in Ground Zero. Povzpeli se bomo na Empire State Building (CT paket), od koder je čudovit razgled nad mestom. Popoldan po želji prevoz z ladjico do otoka Liberty in do Kipa svobode ali pa ogled otoka Ellis in Muzeja imigracije (doplačilo). Za večerjo bomo poskusili tipični ameriški hamburger (CT paket). Nočitev.

3. dan:

New York – West Point – Woodstock – Niagara. Po zajtrku se bomo zapeljali proti severu, mimo nekaterih znamenitosti na severnem delu Manhattna (Dakota Building, Centralni park, univerza Columbia, Grantova grobnica in Harlem) in naprej ob dolini reke Hudson do znane ameriške akademije West Point. Ustavili se bomo, si ogledali Visitor`s Center in se seznanili z njeno zgodovino. Ogled univerze z lokalnim vodnikom (CT paket). Nato vožnja do gorovja Catskill in muzeja »Bethel Woods Center for the Arts«, kjer se je leta 1969 zgodil Woodstock (doplačilo). Zvečer bomo prispeli do reke Niagare. Nastanitev v hotelu ter nočitev.

4. dan:

Niagara – Toronto – Niagara. Po zajtrku bomo prestopili mejo s Kanado in se odpeljali proti Torontu, največjem kanadskem mestu. Sledil bo panoramski ogled mesta in njegovih znamenitosti. Videli bomo eno največjih športnih dvoran v Kanadi, Rogers Center, najdaljšo ulico na svetu – Yonge, staro in novo mestno hišo, parlament in univerzo, številne zanimive muzeje in najlepši kanadski privatni dvorec – Casa Loma. Po želji se lahko povzpnemo na CN Tower (doplačilo), od koder se ponuja čudovit razgled nad mestom in jezerom Ontario. Nato pa nadaljevanje vožnje nazaj proti Niagarskim slapovom. Ogled slapov na kanadski strani zvečer, ko so osvetljeni. Vrnitev v hotel. Nočitev.

5. dan:

Niagara Falls – Lancaster County. Po zajtrku ogled Niagarskih slapov z ameriške strani z ladjo Maid of the Mist (CT paket). Okoli poldneva se bomo zapeljali proti jugu v državo Pennsylvanio. Vozili se bomo po zanimivi pokrajini ob reki Susqueanna in pozno popoldne prispeli v deželo Lancaster County, ki je znana kot dežela Amišev. Gre za skupino pripadnikov radikalne krščanske vere, ki v svojem življenju ne uporablja nobenih tehničnih pripomočkov (radia, TV, elektrika, avtomobilov), temveč se večinoma ukvarja s kmetijstvom. Popeljali se bomo po pokrajini in, če bomo imeli srečo, videli katero izmed kočij, s katerimi se Amiši prevažajo. Amiši nosijo posebna, zelo preprosta oblačila in nasploh živijo zelo preprosto življenje. V vasici Amish se bomo seznanili z njihovim življenjem in v restavraciji, kjer nam bodo stregli Amiši, pojedli večerjo (CT paket). Nato pa nas čaka nastanitev v hotelu v bližini. Nočitev.

6. dan:

Lancaster County – Washington DC. Po zajtrku bomo še nekaj časa preživeli v deželi Amišev, sledi vožnja do glavnega mesta ZDA, Washingtona. Panoramski ogled Bele hiše, spomenikov Washingtonu, Lincolnu in Jeffersonu, spomenikov korejski, vietnamski in 2. svetovni vojni, verige muzejev Smithsonian, Kapitola, Vrhovnega sodišča ipd. Mimo Pentagona se bomo zapeljali na vojaško pokopališče Arlington, kjer je v družbi prek 290.000 vojakov pokopan tudi znani ameriški predsednik J. F. Kennedy. Večer bomo preživeli v Georgetownu, kjer je veliko barov in restavracij. Nočitev.

7. dan:

Washington DC – Philadelphia. Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi Washingtona. Okoli poldneva odhod proti Philadelphiji. Ogled zgodovinsko najpomembnejšega mesta ZDA, saj so tu leta 1776 podpisali Deklaracijo neodvisnosti in kasneje napisali ameriško ustavo. Ogledali si bomo zgodovinski predel mesta, Liberty Bell in Liberty Hall, videli pa bomo tudi nekatere druge pomembne stavbe v mestu – mestno hišo s kipom ustanovitelja mesta in države Pennsylvanie, Williama Penna, muzej umetnosti, Rodinovo galerijo, knjižnico, Manasonic Temple, Old Mint, kjer so pričeli s kovanjem prvega denarja, najstarejšo ulico v ZDA Elfreth`s Alley in seveda hišo Betsy Rose, ki je sešila prvo zastavo ZDA. Tipična ameriška večerja v Old country buffet ali Home town buffet (CT paket). Nastanitev v hotelu in nočitev.

8. dan:

Philadelphia – New York – Evropa. Po zajtrku nadaljevanje poti proti New Yorku. V kolikor bo čas dopuščal se bomo ustavili v New Jerseyu, kjer lahko ugodno nakupujemo v nakupovalnih centrih. Vožnja na letališče in polet proti Evropi.

9. dan:

Evropa – Slovenija. Pristanek na  enem od evropskih letališč in nadaljevanje leta v Ljubljano ali bližnje letališče.

Cena potovanja na osebo:

Pri 25 potnikih :

1.795 EUR

Popust na prijave do 14.2.2018: 80 EUR (za aprilski in junijski termin)!

Popust na prijave do 28.2.2018: 80 EUR (za jesenski termin)!

Osnovna cena vključuje:

 • letalsko vozovnico na omenjeni relaciji in letališke pristojbine,
 • vse prevoze po ZDA v najetih udobnih kombijih za 12 oziroma 15 oseb,
 • 7 nočitev v hotelih 3* v varnih in zanimivih predelih mest in v hotelu 2*/3* na Manhattanu v dvoposteljnih sobah,
 • 7 zajtrkov v hotelu ali zajtrkovalnici (če hotel ne ponuja zajtrka),
 • vse oglede po programu,
 • slovenskega vodnika – voznika,
 • urejanje obrazca ESTA za vstop v ZDA,
 • organizacijo in izvedbo programa.

 

Možna doplačila:

 • CT PAKET: 240 EUR (vključuje: ogled NYC z »Hop on hop off« avtobusom, 3 x večerje (hamburger v NYC, tipična večerja pri Amiših, večerja v Philadelphii), vstopnine: Empire State building, West Point, ladja na Niagarski slapovih, Amish village in Coris zavarovanje),
 • enoposteljna soba – 380 €,
 • ogled “musical” predstave na Broadwayu – od 50$ dalje,
 • prelet New Yorka s helikopterjem – od 180$ dalje,
 • večerje – od 15 do 30$.

 

Obvezna doplačila: prijavnina – 15 EUR

 


 

Za več informacij nas prosimo kontaktirajte na elektronski naslov: groups@condor-travel.com ali na tel. št. 03 492 46 40 ali 051 303 166.

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do zvišanja cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja (če se za potovanje ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). Cena potovanja je izračunana dne 22.11.2016 pri udeležbi – po tabeli. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.