Trajanje: 5 dni
Cena: od 1.280 EUR
Zahtevajte ponudbo!
Mesto New York je po številu prebivalstva največje in najgosteje naseljeno mesto v Združenih državah Amerike, s svojim metropolitanskim območjem pa med največjimi urbanimi območji na svetu. New York je mesto širokih avenij, ki se vijejo iz Spodnjega v Zgornji Manhattan, je mešanica kultur, navad, različnih jezikov in kulinarike, ki nam prebudi in vznemiri čute v newyorškem mikrokozmosu. Mesto živi in utripa na vsakem vogalu… New York je splet mnogih zgodb, prepustite se jim tudi vi ...

Odhod: odhodi čez celo leto
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 10

Program potovanja

1. dan:

Evropa – New York. Zbor potnikov na letališču JP/Zagreb ali organiziran prevoz na bližnje letališče. Polet letala z proti New Yorku, pristanek v popoldanskih urah. Po opravljenih mejnih formalnostih transfer do hotela na Manhattnu in nastanitev. Osvežitev po poletu in sprehod po Manhattnu do znamenitega križišča sedme ulice in ulice Broadway – Times Square. Nočitev v hotelu na Manhattnu.

2. dan:

New York. Ogled spodnjega Manhattna z lokalnim hop on – hop off avtobusom (CT paket). Popeljali se bomo mimo Pennsylvania station in dvorane Madison Square Garden, nato se lahko povzpnemo na najvišji nebotičnik – Empire State Building (CT paket), od koder bomo imeli čudovit razgled na mesto in zaliv. Peljali se bomo mimo četrti Chelsea, Greenwich, TriBeCa, SoHo, mimo univerze New York, po znameniti peti aveniji, vse do točke Ground zero, kjer sta nekoč stala dvojčka. Sprehodili se bomo po Brooklynskem mostu in skozi finančno četrt, kjer bomo videli tudi znano borzo. Nato se lahko vkrcamo na ladjico in se odpeljemo na otok Liberty (doplačilo), kjer bomo videli Kip Svobode. Kratek postanek lahko naredimo tudi na otoku Ellis, kjer stoji muzej, posvečen vsem imigrantom v ZDA. Popoldan si lahko ogledamo še Kitajsko četrt, sedež Združenih Narodov, južni del Centralnega parka in Rockefellerjev center. Nočitev v hotelu.

3. dan:

New York. Ogled zgornjega Manhattna z hop on – hop off avtobusom. Vožnja mimo Lincolnovega centra, katedrale Sv. Paula, univerze Columbia, grobnice generala Granta, vse do Harlema. Nato po peti aveniji, mimo najdražjega predela na Manhattnu – Upper East Site, ob Centralnem parku, kjer si v tihem zavetju mesta lahko privoščimo malico in se mimo številnih galerij in muzejev (Metropolitan Art Museum, Guggenheim Museum itd.) vrnemo nazaj v hotel. Zvečer možnost ogleda katere izmed številnih predstav na Broadwayu. Nočitev v hotelu.

4. dan:

New York – Evropa. Čas za ogled katerega izmed mnogih muzejev ter možnost nakupov v veleblagovnicah. Popoldan prevoz do letališča in polet preko evropskega letališča.

5. dan:

Evropa. Pristanek na bližnjem letališču in prevoz z letališča, v kolikor ne bomo pristali na ljubljanskem ali zagrebškem letališču.

Cena potovanja na osebo:

Pri 20 potnikih
1.280 EUR (odhod: 27.4., 26.10.)
1.430 EUR (odhod: 29.6., 24.8.)

Pri 15 potnikih
1.320 EUR (odhod: 27.4., 26.10.)
1.470 EUR (odhod: 29.6., 24.8.)

Pri 10 potnikih
1.390 EUR (odhod: 27.4., 26.10.)
1.540 EUR (odhod: 29.6., 24.8.)

Cena potovanja vključuje:

 • letalski prevoz in letališče pristojbine,
 • prevoz na in z letališča v kolikor polet ne bo iz Ljubljane ali Zagreba,
 • prevoz iz letališča v hotel na Manhattnu in nazaj,
 • 3 x nastanitev v hotelu 2*/3* v dvoposteljni sobi na Manhattan-u,
 • slovenskega vodnika,
 • stroške organizacije in izvedbe programa.

 

Možna doplačila:

 • CT paket 180 EUR (vključuje: vstopnino za Empire State Building, 3 x zajtrk, 2-dnevno vozovnico za »hop on hop off« avtobus, urejanje ESTA obrazca za vstop v ZDA, Coris zavarovanje),
 • enoposteljna soba – 300 EUR,
 • doplačilo za nastanitev v 4* ali 5* hotelu (cena na povpraševanje),
 • podzemna železnica: 2,5 USD (ena vožnja),
 • ladjico na otok Liberty in Ellis 15 – 35 USD,
 • Broadway Show: od 50 do 150 USD,
 • muzeji od 18 -22 USD,
 • zavarovanje rizika odpovedi – 69 EUR.

 

Obvezno doplačilo: prijavnina – 15 EUR


Za več informacij nas prosimo kontaktirajte na elektronski naslov: groups@condor-travel.com ali na tel. št. 03 492 46 40 ali 051 303 166.

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do zvišanja cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja (če se za potovanje ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). Cena potovanja je izračunana dne 22.11.2016 pri udeležbi – po tabeli. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.