Trajanje: 3 dni
Destinacija: Italija
Cena: 369 EUR
Zahtevajte ponudbo!
Toskana, italijanski turistični biser, je v velikonočnem času še posebej privlačna ...

Odhod: 30.03.2018
Način potovanja: kombi
Najmanjše število potnikov: 8

Program potovanja

1. dan:

Celje – Siena – Chianti – San Gimignano – Montecatini terme. Ob polnoči odhod z dogovorjenega mesta in vožnja s postanki preko Slovenije in Italije do prečudovite Siene, kamor bomo prispeli v jutranjih urah. Čas za kavico, nato pa ogled znamenitosti – trg Piazza del Campo z mestno hišo, Katedralo, Dominikansko baziliko, rojstno hišo Sv. Katarine. Nadaljevanje vožnje po slikovitem vinorodnem območju Chianti, kjer nas bo navdušil prečudovit razgled na toskansko pokrajino. Čaka nas tudi degustacija vina na kmečkem turizmu-tenuti in pa pravo italijansko kosilo. Sledi vožnja do San Gimignana, ki je znan predvsem po tem, da je tu ostalo ohranjenih največ stolpičev, ki so sicer v času renesanse bili v vseh večjih italijanskih mestih. Po ogledu mesta sledi vožnja do znanega zdraviliškega mesta Montecatini terme, kjer se bomo namestili v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan:

Montecatini terme – Firence – Montecatini terme. Po zajtrku sledi vožnja do Firenc, kjer bomo doživeli prav posebno praznovanje velike noči. Na trgu pred katedralo bomo priča procesiji in posebnem velikonočnem običaju. Ta tradicija se ohranja že več kot 300 let. Po procesiji se na trg pred katedralo počasi pripelje vagon, v katerega nato trči raketa v obliki golobice, ki simbolizira Svetega duha. Ko se golobica dotakne vagona, ta sproži ognjemet in pokanje. Gre za prav poseben dogodek tako za turiste kot domačine, ki nam bo zagotovo ostal v lepem spominu. Nato se bomo sprehodili po Firencah in dan nadaljevali z zunanjimi ogledi: Katedrale z krstilnico, Medičejske kapele, cerkve sv. Croce in Stare Palače z galerijo Uffizi, Stari Most ter palačo Pitti. Preostanek dneva bo prost za samostojno odkrivanje mesta. Vrnitev v hotel na večerjo. Nočitev.

3. dan:

Montecatini terme – Pisa – (Lucca) – Celje. Po zajtrku se bomo odpeljali do znamenite Pise, kjer si bomo od zunaj ogledali poševni stolp, katedralo, krstilnico in pokopališče. Po želji tudi vstop na stolp in v katedralo. Nato boste imeli še nekaj prostega časa za nakup spominkov. Če nam bo čas dopuščal se lahko ustavimo tudi v Lucci in se sprehodimo po mestnem obzidju, ki je urejen v sprehajalno pot. Za konec našega potovanja po Toskani pa nas čaka pokušina vina in kosilo z italijanskimi testeninami v tenuti. Nato se bomo počasi odpravili proti Sloveniji in polni čudovitih vtisov zapustili to slikovito italijansko pokrajino.

Cena potovanja pri 8 prijavljenih potnikih: 369 EUR

Cena potovanja vključuje:

 • prevoz s kombijem na omenjeni relaciji, cestnine in parkirnine v Italiji (Pisa, San Gimignano, Siena, Montecatini Terme),
 • 2 x polpenzion v hotelu 4* v Montecatini termah v 2-posteljnih sobah,
 • 2 x kosilo in degustacija vina na kmečkem turizmu-tenuti,
 • ostale oglede po programu brez vstopnin,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodstvo in organizacijo potovanja,
 • DDV.


Doplačila:

 • Krstilnica ali pokopališče ali muzej ali katedrala v Pisi – 5 EUR,
 • Poševni stolp – 18 EUR,
 • enoposteljna soba v 4* hotelu – 120 EUR,
 • CORIS zavarovanje 9,37 EUR,
 • osnovno zavarovanje rizika odpovedi – 20 EUR.

 


Za več informacij nas prosimo kontaktirajte na elektronski naslov: groups@condor-travel.com ali na tel. št. 03 492 46 40 ali 051 303 166.

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do zvišanja cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja (če se za potovanje ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). Cena potovanja je izračunana dne 22.11.2016 pri udeležbi – po tabeli. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.