Trajanje: 4 dni
Destinacija: Španija
Cena: od 499 EUR
Zahtevajte ponudbo!
Vsako leto od 26. februarja do 19. marca se Valencia spremeni v mesto zabave,  saj se tam odvija tradicionalni praznik Las Fallas ...

Odhod: 15.03.2018
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 10

Program potovanja

1. dan:

Slovenija – Valencia. Zbor potnikov na izbranem letališču (predvidoma Trst) dve uri pred poletom. Let je predviden ob 14.35. Po želji organiziramo tudi prevoz do letališča. Pozno popoldne bomo pristali v Valencii, tretjem največjem mestu Španije, kjer se srečujeta moderna in tradicionalna arhitektura.  Mesto pa ni znano samo po arhitekturi, ampak tudi po kulinariki, saj velja za zibelko znane španske jedi – paelle. Vsako leto od 26. februarja do 19. marca pa se Valencia spremeni v mesto zabave, saj se tam odvija tradicionalni praznik Las Fallas. Mesto zavzamejo velike satirične skulpture, ki jih prebivalci izdelajo sami. 19. marca jih zažgejo in tako se Valencia spremeni v mesto kresov.  Vsak dan ob drugi uri na Plaza del Ayuntamiento priredijo Mascleto, predstavo, kjer pokanje smodnika spremenijo v spektakel. Vsak večer tako ulice napolni glasba, zabava, dobra hrana in pijača. Prav zaradi tega bomo Valencio obiskali ravno v tem času in doživeli ta poseben utrip mesta. Po pristanku v Valencii sledi prevoz z letališča do hotela, kjer bo čas za osvežitev. Vrnili se bomo v mesto ter se prepustili mestnemu utripu in zabavi. Nočitev.

2. dan:

Valencia. Po zajtrku se bomo podali na sprehod po starem mestnem jedru. Obiskali bomo znamenito katedralo, v kateri hranijo kelih – sveti gral, iz katerga naj bi Kristus pil pri zadnji večerji. Kdor bo želel, pa se lahko povzpne tudi na zvonik Miguelete ob katedrali, ki ponuja osupljiv pogled na mesto. Poleg katedrale si bomo ogledali tudi staro poslopje borze, Puente del Real, Puente de la Trinidad in Puente de Serranos. Nato si bomo ogledali živahno osrednjo tržnico Mercado central, ki je ena izmed največjih tržnic svežih pridelkov v Evropi. Nadaljevali bomo z ogledom mogočne stavbe La Lonja iz 15. stoletja, ki je nekoč služila kot tržnica za svilo. Ob dveh popoldne bomo na glavnem trgu priča Mazcleti, dogodku, ki v center mesta privabi velike množice. Po spektaklu bo prosto za kosilo in samostojno odkrivanje mesta. Priporočamo ogled mogočnega kompleksa na bregovih nekdanje reke Turie – Ciudad de Las Artes y las Ciencias (mesto znanosti in umetnosti), kjer se nahaja Muzej znanosti princa Filipa, Oceanografski muzej, IMAX kino, planetarij ter že mnogo drugih zanimivih stvari, tako da si bo lahko vsak našel kaj po svojem okusu. Zvečer pa se vrnemo nazaj v center mesta na številna praznična prizorišča. Nočitev.

3. dan:

Valencia – vinska cesta Utiel-Requena – naravni rezervat Albufera – El Palmar – Valencia. Po zajtrku se bomo odpravili na izlet v vinorodno območje Utiel – Requena, kjer pridelujejo vrhunsko vino in penino Cava. Najprej si bomo ogledali mestece Requena na 1000 metrih nadmorske višine, ki so ga v 8. stoletju ustanovili Mavri in je predstavljalo pomembno strateško utrdbo. Sprehod po mestecu in čas za kavico. Nato bomo obiskali eno izmed priznanih vinskih posestev, kjer se bomo s turističnim vlakom popeljali med vinogradi, si ogledali tako stare kot nove vinske kleti. V eni izmed teh kleti nam bodo predstavili pridelavo pristnih španskih vin, ki jih bomo tudi poskusili. Sledi vožnja proti največjemu španskemu jezeru Albufera, ki se nahaja južno od Valencie in je razglašen kot naravni rezervat, saj tam domuje vrsta ogroženih ptic. Na južnem delu jezera oziroma lagune si bomo ogledali riževa polja, nato pa v slikoviti vasici El Palmar pojedli pristno paello. Pozno popoldne vrnitev v Valencio. Prosto za večerni sprehod po mestu ali zabavo. Nočitev.

4. dan:

Valencia – Slovenija. Po zajtrku se bomo po želji najprej odpravili do muzeja Las Fallas (brezplačen vstop), kjer bomo spoznali predvsem kulturno vrednost praznika. Nato se boste lahko z lokalnim avtobusom odpeljali do plaže, se sprehodili po promenadi, si privoščili kavico ali pa namočili v Sredozemsko morje. Popoldne se bomo dobili v hotelu, kjer bomo vzeli našo prtljago in se skupaj odpravili do letališča, od koder bo let predvidoma ob 17.35. Pristanek v Trstu ter zaključek potovanja.

Cena potovanja:

Pri 20-24 prijavljenih potnikih: 499 EUR
Pri 15-19 prijavljenih potnikih: 549 EUR
Pri 10-14 prijavljenih potnikih: 599 EUR

 

Cena potovanja vključuje:
• letalsko vozovnico na omenjeni relaciji z vključeno ročno prtljago,
• letališke pristojbine,
• vse prevoze po programu po Španiji (lokalni prevoz po Valencii in avtobusni prevoz za izlet 3. dan)
• 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah,
• 1 x kosilo – paella v slikoviti vasici El Palmar,
• vstopnine: katedrala v Valencii, La Lonja, ogled vinskega posestva z degustacijo,
• slovenskega vodnika,
• organizacijo in izvedbo potovanja,
• DDV.


Doplačila:

• Obvezno doplačilo: prijavnina 15 EUR na osebo,
• organiziran prevoz na letališče – cca 50 EUR,
• oddan kos prtljage do 10 kg cca. 25 EUR na let,
• enoposteljna soba – 170 EUR,
• evropsko turistično zavarovanje v tujini z zdravstveno asistenco za potovanje do 5 dni, v kolikor sklene zavarovanje vsaj 9 oseb – 5,91 EUR,
• osnovno zavarovanje rizika odpovedi – 35 EUR ,
• vstopnine v Ciudad de las Artes y Ciencias: od 8 EUR do 30,90 EUR.


Pomembno:

V kolikor se bodo cene letalskega prevoza povišale, si pridržujemo pravico do spremembe cene. Odhod/povratek je mogoč iz letališč: Trst, Treviso, Gradec, Celovec, Salzburg, Dunaj, Zagreb, Ljubljana, Bratislava ali Bergamo/Milano, Budimpešta.

 


Za več informacij nas prosimo kontaktirajte na elektronski naslov: groups@condor-travel.com ali na tel. št. 03 492 46 40 ali 051 303 166.

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do zvišanja cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja (če se za potovanje ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). Cena potovanja je izračunana dne 22.11.2016 pri udeležbi – po tabeli. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.