Trajanje: 14 dni
Destinacija: Tajska
Cena: od 2.059 EUR
Zahtevajte ponudbo!
Tajska - dežela prijaznih ljudi, z bogato kulturo, tradicijo in zgodovino.   

Odhod: Odhodi čez celo leto
Način potovanja: letalo iz Zagreba / Ljubljane / Benetk
Najmanjše število potnikov: 14

Budistična država, ki se ponaša z visokimi zlatimi strehami neštetih templjev, neverjetnih ostankov starodavnih prestolnic Ayuthaya in Sukhotai, vedno živahno prestolnico Bangkok, nočnimi bazarji v Chiang Maiu, pisanim življenjem na rekah, zanimivimi gorskimi plemeni in nenazadnje odlično in raznovrstno hrano.

Prelepe plaže na Phuketu in sosednjem otočju Phi Phi pa so res lep zaključek tega zelo zanimivega potovanja.

Skrivnostna dežela, polna pustolovščin in eksotike vas vabi, da jo raziščete skupaj z nami!

Program potovanja

1. dan:

Ljubljana / Zagreb/ Benetke – Bangkok. Zbor potnikov na odhodnem letališču Brnik v popoldanskih urah. Polet preko vmesnega letališča (presedanje) proti Bangkoku. Nočni let. Obroki v letalu.

2. dan:

Bangkok. Pristanek na letališču v Bangkoku sredi dneva. Po opravljenih carinskih formalnostih najpomembnejših mestnih znamenitosti: Velika kraljeva palača, svetišče Smaragdnega Bude, mogočen kip ležečega Bude, … Prevoz do hotela s 4* v središču mesta in nastanitev. Zvečer po želji sprehod po vedno živahnih ulicah tajske prestolnice, prve pokušine odlične tajske hrane na uličnih stojnicah. Prenočevanje v hotelu.

3. dan:

Bangkok. Zajtrk v hotelu, prosto za samostojne oglede, nakupe v enem od številnih nakupovalnih centrov. Po želji (doplačilo) poldnevni izlet z ladjo po kanalih Bangkoka – opazovanje življenja ob in na reki Chao Praya, pomembni prometnici mesta. Mimo bodo brzela številna svetišča, tržnice, bivališča domačinov,… Zanimiva izkušnja, ki vam bo odprla drugačen pogled na tajsko prestolnico. Prenočevanje v hotelu.

4. dan:

Bangkok – Kanchnabaru – reka Kwai. Po zajtrku vožnja do kanala Damnoen Saduak, kjer se bomo vkrcali na podolgovate čolne in se odpravili na ogled najstarejše in največje plavajoče tržnice. Tu boste začutili pristen utrip življenja ob reki in se spoznali s tropskimi dobrotami. Sledi nadaljevanje vožnje v provinco Kanchanaburi. Ogled pokopališča, kjer je pokopanih okoli 7000 zavezniških vojakov iz II. svetovne vojne in znamenitega železniškega mostu na reki Kwai, ki so ga v nečloveških razmerah gradili zavezniški ujetniki. Nastanitev v hotelu 4* ob reki Kwai, večerja in prenočevanje.

5. dan:

Reka Kwai – Ayuthaya – Lopbura – Phitsanulok. Zajtrk v hotelu, nato odhod do Ayuthaye. Obisk ruševin mesta Ayuthaya, nekdanje mogočne prestolnice kraljevine Siam in parka Bang Pa In, v katerem je kraljeva poletna rezidenca. Naslednji postanek v mestu Lopburi, znano po številnih opicah, ki živijo tu. Proti večeru prihod v Phitsanulok, nastanitev v hotelu s 4*, večerja in prenočevanje.

6. dan:

Phitsanulok – Sukhotai – Lampang – Chiang Mai. Po zajtrku ogled vedno živahnega budističnega svetišča Wat Mahathat. Vožnja do mesta Sukhotai – prve prestolnice starodavnega Kraljestva iz 13.stoletja. Mesto je zaščiteno s statusom UNESCO-ve svetovne dediščine. Tu si bomo ogledali ostanke kraljeve palače in budističnih templjev. Popoldne obisk mesta Lampang, vožnja s konjsko vprego (značilnost mesta) po mestu, ogled burmanskega svetišča Pra Kaew Don Tao. Zvečer prihod v Chiang Mai, nastanitev v hotelu s 4* v središču mesta, večerja in prenočevanje. Najbolj vztrajni se lahko po večerji podate na slovito nočno tržnico.

7. dan:

Chiang Mai. Po zajtrku v hotelu najprej ogled templja Doi Suthep (14. stoletje) na 1073 m nadmorske višine. Tempelj sodi med najpomembnejša budistična svetišča na Tajskem. Postanek v Kraljestvu tigrov, kjer si boste lahko od blizu ogledali te mogočne mačke, jih pobožali, se slikali z njimi (doplačilo). Popoldne sledi obisk vasi Sankampang, ki je znana po tradicionalnih obrteh za izdelavo številnih ročnih izdelkov iz ratana, bambusa, lesa, keramike, svile, riževega papirja… Zvečer sledi tipična »kantoke« večerja v lokalni restavraciji, kjer boste občudovali tradicionalne plese in pesmi hribovskih plemen severne Tajske. Za najbolj vztrajne priporočamo obisk in seveda tudi nakupovanje na nočni tržnici v Chiang Maju. Večerja in prenočevanje v hotelu.

8. dan:

Chiang Mai – Zlati trikotnik. Po zajtrku vožnja proti severnemu delu Tajske. Postanek za obisk vasi Karenov, enega od ljudstve, ki živi na tem območju. Njihove ženske so znane po medeninastih obročih, ki jih skoraj vse življenje nosijo na svojih vratovih. Nadaljevanje vožnje do trgovskega mesta Mae Sai, ki leži na najbolj severnem delu Tajske ter postanek za ogled mostu, ki povezuje Tajsko in Mjanmar. Sledi vožnja do slovitega »zlatega trikotnika«, kjer se stikajo meje Tajske, Laosa in Mjanmarja. Nastanitev v hotelu s 4*, večerja in prenočevanje.

9. dan:

Zlati trikotnik – Bangkok – Phuket. Po zajtrku obisk Muzeja opija. Če bo čas dopuščal, vožnja po reki Mekong in kratek skok v sosednji Laos. Prevoz potnikov do letališča Chiang Rai in polet proti Bangkoku in naprej na Phuket. Po pristanku v večernih urah prevoz do hotela s 4*, nastanitev in prenočevanje.

10. – 12. dan:

Phuket. Nočitev z zajtrkom v hotelu; prosto za počitek ob bazenu ali na plaži, za izlet v okolico,… Priporočamo celodnevni izlet na sosednje otoke Phi Phi, kjer si boste lahko ogledali zaliv, v katerem so snemali film Plaža z Leonardom di Capriem (doplačilo). Prenočevanje.

13. dan:

Phuket – Evropa. Zajtrk v hotelu, prosto za kopanje, nakupovanje… V popoldanskih urah prevoz do letališča in polet letala preko vmesnega letališča proti Evropi. Nočni let, obroki v letalu.

14. dan:

Ljubljana / Zagreb / Benetke. Pristanek na vmesnem letališču predvidoma v zgodnjih jutranjih urah. Prosto do nadaljevanja potovanja proti Ljubljani / Zagrebu / Benetkam. Pristanek v dopoldanskem času in zaključek potovanja.

Cena potovanja:

od 2.239 € / 14 oseb
od 2.059 € / 18 oseb


Doplačila:

– enoposteljna soba 389 €
– manjša skupina (10 potnikov): 200 € na osebo
– poldnevni izlet v Bangkoku: od 75 € na osebo


Popusti:

– otrok od 2. do 12. leta na dodatnem ležišču: 20 %


Cena vključuje:

letalski prevoz v ekonomskem razredu iz Ljubljane do Bangkoka in nazaj, letališke in varnostne pristojbine, notranji letalski let na liniji Chiang Rai – Bangkok – Phuket – Bangkok, vse prevoze in oglede po programu z vstopninami, nastanitev v dvoposteljnih sobah na osnovi polpenzionov v hotelih s 4* na krožnem potovanju in nočitev z ameriškim zajtrkom v hotelih s 4* v Bangkoku in na otoku Phuket, stroške angleško govorečega lokalnega vodnika in slovenskega spremljevalca skupine, stroške organizacije in izvedbe potovanja.

Splošni pogoji agencije Condor Travel so sestavni del programa. Program je pripravljen po cenah in pogojih na 1. marec 2017.
Odgovorni organizator: Condor Travel d.o.o.