Trajanje: 15 dni
Destinacija: ZDA, Kanada
Cena: od 3.390 EUR
Zahtevajte ponudbo!
Seattle, Vancouver, Jasper NP, Banff NP, Calgary, Glacier NP, Yellowstone NP, Cody, Rocky Mts NP, Denver ...

Odhod: odhodi čez celo leto
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 10

Program potovanja

1. dan:

Slovenija – Evropa – Seattle. Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika, od koder bo polet preko vmesnega letališča do mesta Seattla v državi Washington/ZDA. V kolikor bo polet z bližnjega letališča, bo organiziran prevoz do letališča. Pristanek v popoldanskem času ter panoramski ogled mesta, ki je gospodarsko povezan z predvsem dvema gigantoma – Boeing in Microsoft. Zanimivo si bo ogledati predvsem obnovljeno staro tržnico Pike Place Market ter Pioneer square, ki skupaj tvorita del zgodovinskega jedra mesta. Novejši del mesta je Seattle Center, kjer se med drugim nahaja tudi že rahlo dotrajani simbol mesta – stolp Space Needle. Nastanitev in nočitev v hotelu.

2. dan:

Vancouver Island – Victoria – Vancouver. Zajtrk in jutranja vožnja s trajektom na otok Victoria, ogled »angleškega mesta«, ter zanimivih botaničnih vrtov Butchart (CT paket). Zvečer nadaljujemo s trajektom do Vancouvra, večerni prihod. Nočitev v hotelu na severnem delu mesta.

3. dan:

Vancouver. Zajtrk. Celodnevni ogled mesta – najprej vožnja skozi park Stanley, ki je glavna turistična atrakcija mesta, do kanjona Capilano, katerega ogled vključuje tudi sprehod preko atraktivnega mostu (doplačilo). Sledi ogled Olimpijske vasi. Popoldne se bomo sprehodili po Gastownu ter Chinatownu, ki sta zgodovinsko srce sicer mladega mesta. Prva parna ura je glavna atrakcija na Vodni ulici, Chinatown pa je največji v Sev. Ameriki, takoj za San Franciscom. Večerja (CT paket) in nočitev v hotelu.

4. dan:

Vancouver – Fraser River – Kamloops. Zajtrk. Odpravili se bomo na pot stezosledcev in zlatokopov ki so se podajali v notranjost Kanade, oziroma British Columbie v iskanju zlata. Pot bo tekla po kanjonu reke Fraser in reke Thompson, ki nosi ime po znamenitem traperju. V poznem popoldnevu bomo prišli do mesta Kamloops. Prenočevanje v hotelu.

5. dan:

Kamloops – Jasper NP. Zajtrk. Odpravili se bomo na pot v pravo divjino. Gorovje Monashee je čudovit primerek zahodno-kanadske pokrajine. Po znameniti cesti Yellowhead Highway se bomo peljali mimo najvišjega vrha kanadskega Skalnega gorovja – Mt. Robson. Popoldan pa bomo prispeli v mesto Jasper v istoimenskem Narodnem Parku. Nočitev v hotelu/lodge-u v okolici ali na obrobju parka.

6. dan:

Jasper NP – Columbia Icefield – Banff NP. Zajtrk. Narodni park Jasper je znan po največjih ledenikih južno od Arktike. Ledena masa, ki nosi ime Columbia, je gigantska, čeprav se v zadnjih letih močno krči. Ogled ledenika Athabasca, pred tem pa še istoimenskih slapov na poti. Vožnja proti naslednjemu narodnemu parku na našem potovanju – Banff. Še prej pa postanek pri Lake Louise, verjetno največkrat poslikanem jezercu v Kanadi. V mestu Banff, se nastanimo v hotelu. Večerja (CT paket).

7. dan:

Banff – Calgary. Zajtrk. Najprej si bomo ogledali muzej kanadske zgodovine (CT paket), potem pa se odpira več možnosti – lahko si ogledamo jame, se z gondolo povzpnemo na vrh gore Sulphur Mountain ali se zgolj namakamo v toplicah. Popoldne se bomo odpravili do mesta Calgary, kjer si bomo ogledali prizorišča zimskih olimpijskih iger (1988). Nastanitev v hotelu in nočitev.

8. dan:

Calgary – Glacier NP – Montana. Zajtrk in jutranji odhod proti jugu, nazaj v ZDA. Vstop v zvezno državo Montana. Ogled narodnega parka Glacier. Če ne bo problema z vremenom, se bomo zapeljali po eni lepših cest na svetu “Going to the Sun”. V središču Skalnega gorovja se za vsakim vogalom ponuja lepši razgled. Spustili se bomo proti mestu Columbia Falls in naprej do največjega jezera zahodno od Velikih jezer ZDA – Beartooth Lake, v okolici katerega bomo prenočili v hotelu.

9. dan:

Beartooth Lake – Yellowstone NP. Po zajtrku vožnja po čudoviti naravi Montane in Wyominga, do prvega NP na svetu, narodnega  parka Yellowstone. Polovica vseh delujočih gejzirjev na svetu se nahaja tukaj, od tega jih je nekaj tako zanesljivih, da lahko do par minut natančno predvidimo njihov izbruh – Old Faithfull, Grand Geyser, Mammoth Hot Springs, Blatni vulkan… Prenočitev v brunarici – lodge-u.

10. dan:

Yellowstone NP – Cody. Zajtrk. Nadaljevanje ogledov v NP Yellowstone nato pa vožnja do mesta Cody. Buffalo Bill je vsekakor eno izmed največjih imen Divjega Zahoda. Njegovo pravo ime je William Cody. Večer bo namenjen ogledu mesta, ki nosi njegovo ime. Najprej si bomo ogledali ogromni kompleks Buffalo Billa, ki ga sestavljajo tudi štirje različni muzeji – možnost ogleda muzejev (doplačilo). Če bo mogoče vam predlagamo, da si ogledate rodeo (doplačilo) – rodeo večeri, ki se tu vrstijo vsak dan skozi tri poletne mesece, so mestecu prislužili tudi naziv svetovne prestolnice rodea. Nočitev.

11. dan:

Cody – Big Horn – Devil`s Tower – Deadwood. Zajtrk. Vožnja po severu države Wyoming preko znamenitega gorovja Big Horn, katerega severni obronki segajo v bližnjo državo Montana. Tu so bila nekoč krdela bizonov in indijancev plemen Siuxi in Čejeni, ki so izbojevali zadnjo in hkrati najuspešnejšo zmago proti ameriški vojski, katere poveljnik je bil vase zaverovani general Custer. Pred prihodom v Južno Dakoto, še postanek pri Hudičevem stolpu, kjer so se dogajala “bližnja srečanja tretje vrste”. Pozno popoldne prihod v mestece Deadwood, eno izmed najbolj znanih središč divjega zahoda. Govorice o najdbi zlata so sem privabile imena kot so Divji Bill Hickock in Calamity Jane. Večerja (CT paket) in nočitev v hotelu.

12. dan:

Deadwood – Mt. Rushmore  – Badlands – Nebraska. Po zajtrku se bomo zapeljali do gorovja Black Hills in si ogledali največje dokončane in tudi največji nedokončani kip v ZDA. Najprej ogled orjaških glav Washingtona, Jeffersona, Lincolna in Roosevelta, vklesanih v goro Mount Rushmore, le nekaj kilometrov za tem pa še indijanski odgovor – 200 metrski kip poglavarja Norega Konja, ki pa je zaenkrat še sredi nastajanja. Sledi vožnja do NP Badlands, ki je prava mesečeva pokrajina različnih oblik na najbolj negostoljubni pokrajini v ZDA. Vožnja skozi rezervat Pine Ridge, ki je bilo prizorišče najbolj krvavega pokola prvotnih naseljencev s strani Ameriške konjenice leta 1890. Proti večeru prispemo v državo Nebraska ki je prava država prerije in pot po kateri se vozimo je čudovito samotna. Pri mestu Alliance si pogledamo odtrgano pop-art umetnino Carhenge in se nastanimo v hotelu. Večerja (CT paket) in nočitev.

13. dan:

Rocky Mountains NP – Denver. Zajtrk. Sledi vožnja do najbolj popularne »coast-to-coast« avtoceste I-80 in potem proti jugu v državo Colorado, ki je zadnja država na naši poti. Najprej ogled zadnjega NP na tem potovanju, ki nosi prikladno ime NP Rocky Mts , kar dejansko zaključi zgodbo tega potovanja ki je sledilo gorovju od severa proti jugu. Na tem področju, se Velika Ameriška Prerija (planota) zaleti v ogromno, nekoč težko prehodno steno štiri-tisočakov, in na tem mestu je zraslo mesto Denver. Po ogledu parka se spustimo v mesto, si ga panoramsko ogledamo ter namenimo nekaj prostega časa za nakupovanje ali počitek pred odhodom proti domu. Skupna buffet večerja (CT paket). Nočitev v hotelu v bližini letališča.

14. dan:

Denver – Evropa. Po zajtrku prosto do odhoda na letališče. Polet proti Evropi.

15. dan:

Evropa – Slovenija. Pristanek na letališču Jožeta Pučnika ali bližnjem letališču.

Cena potovanja na osebo:

Pri 14 potnikih
3.390 EUR

Pri 10 potnikih
3.670 EUR

Osnovna cena vključuje:

 • letalski prevoz na omenjeni relaciji in letališke pristojbine,
 • prevoz na letališče v kolikor polet ne bo iz Ljubljane/Zagreba,
 • vse prevoze in oglede po ZDA v udobnih kombijih,
 • 13 nočitev v hotelih 3* in v lodgih (v bližini parkov) v dvoposteljnih sobah,
 • 13 zajtrkov (kontinentalni, ameriški, buffet) v hotelu ali dinerju,
 • trajekt na in z otoka Vancouver Island,
 • vse vstopnine v Narodne parke in spomenike na poti (Jasper NP, Banff NP, Glacier NP, Yellowstone NP, Devil’s Tower NS, Rushmore NS, Badlands NP, Rocky Mts NP),
 • vstopnina – Crazy Horse,
 • slovenskega vodnika – voznika,
 • stroške organizacije in izvedbe programa.

 

Možna doplačila:

 • CT PAKET 180 EUR (vključuje: 4 večerje (Kitajska restavracija Vancouver, Banff, Buffet večerja Deadwood, Buffet Denver) in vstopnine: Butschart Gardens, Muzej Banff ter ESTA obrazec za vstop v ZDA),
 • enoposteljna soba – 690€,
 • Buffalo Bill Muzej, Cody Rodeo (z večerjo in glasbo ali brez), Capilano Most …

 

Obvezna doplačila: prijavnina – 15 EUR


Za več informacij nas prosimo kontaktirajte na elektronski naslov: groups@condor-travel.com ali na tel. št. 03 492 46 40 ali 051 303 166.

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do zvišanja cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja (če se za potovanje ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). Cena potovanja je izračunana dne 22.11.2016 pri udeležbi – po tabeli. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.