Trajanje: 12 dni
Destinacija: Indonezija
Cena: od 2.189 EUR
Zahtevajte ponudbo!
BALI – najbolj znan indonezijski otok, za mnoge eden najlepših otokov na svetu. Ob morju se raztezajo peščene plaže s številnimi hoteli, restavracijami, diskotekami, trgovinami… Notranjost je bolj gorata, pod vulkanskimi gorami so številne terase z riževimi polji, kokosove palme in vmes zanimive vasi. Ubud v notranjosti otoka je središče umetnikov –slikarjev, plesalcev in glasbenikov, različnih rokodelcev. JAVA: najpomembnejši indonezijski otok, na njem je glavno mesto države, večmilijonska Džakarta. Otok je gorat, posejan z vulkani, visokimi tudi več kot 3.000 metrov. Obalni nižinski predeli so posejani z nasadi in plantažami. Otok ima bogato zgodovino. Najpomembnejša sta starodavna templja Borobudur in Prambanan.

PROGRAM POTOVANJA
Odhod: 19. februar 2018
Čas potovanja: 12 dni / 9 noči
Prevoz: letalo iz Zagreba
Najmanjše število potnikov: 14 oseb

1. dan: ZAGREB – DUBAJ – DŽAKARTA
Polet letala Emirates ob 15.35 iz Zagreba do Dubaja, pristanek ob 23.05.

2. dan: DUBAJ – DŽAKARTA
Nadaljevanje potovanja z letalom Emirates ob 3.45 do indonezijske prestolnice Džakarte, pristanek ob 15.40. Po opravljenih carinskih formalnostih orientacijski avtobusni ogled mesta: trg Merdeka, predsedniška palača, staro mestno jedro,… Nastanitev v hotelu FM7 Resort 4*, prenočevanje.

3. dan: DŽAKARTA – JOGYAKARTA – PRAMBANAN – JOGYAKARTA
Zgodaj zjutraj prevoz na letališče in polet z nizkocenovnim prevoznikom Air Asia do Jogyakarte na Javi. Po pristanku najprej ogled mestnih znamenitosti: sultanova palača Keraton, vodni grad Taman Sari, muzej kraljevih kočij. Krajši postanek v rokodelski delavnici, kjer si bomo ogledali postopek izdelave batika in izdelkov iz srebra. Obe dejavnosti še danes domačinom predstavljata pomemben vir prihodka. Popoldne obisk svetišča Prambanan, najpomebnejšega hindujskega templja v Indoneziji, od leta 1991 vpisanega v seznam svetovne kulturne dediščine pri UNESCO. Zgrajen je bil v 9. stoletju in je posvečen trem najpomembnejšim hindujskim bogovom, Brahmi, Višnuju in Šivi. Nastanitev v hotelu Melia Purosani 5* in prenočevanje.

4. dan: JOGYAKARTA – BOROBUDUR – JOGYAKARTA
Po zajtrku odhod na celodnevni izlet. Vožnja po planoti Deng, med številnimi terasami, kjer domačini gojijo riž in drugo zelenjavo. Postanek za ogled kraterja Sikidang, jezera Warna in svetišča Pandawa. Kosilo v lokalni restavraciji. Vrhunec dneva bo obisk Borobudurja, mogočnega budističnega svetišča, zgrajenega med leti 750 in 850 našega štetja. Java je bila v tistem času budistična dežela (danes je hindujska). Borobudur je terasasto zgrajena kamnita piramida, ki predstavlja mitično gor Meeru oziroma pot do nirvane. V templju je 505 kipov Bude, od teh sta le dva odkrita, vsi ostali so delno prekriti s kamnitimi, narobe obrnjenimi cvetovi lotosa. Svetišče je uvrščeno med svetovno kulturno dediščino pri UNESCO. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

5. dan: JOGYAKARTA – SVETIŠČE CANDI CETO – SOLO – JOGYAKARTA
Po zajtrku najprej postanek za ogled zanimivega hindujskega svetišča Candi Seto na nadm. višini 500 metrov. Od tu je lep pogled na pobočja nad svetiščem in namesto Solo v dolini. Kosilo v lokalni restavraciji. Nato vožnja do mesta Solo in obisk muzeja, v katerem je shranjena zakladnica klasične javanske umetnosti in kulture. Sprehod po lokalni tržnici. Blizu mesta so konec 19. stoletja našli fosilne ostanke prazgodovinskega »človeka z Jave«. Proti večeru vrnitev v hotel in prenočevanje.

6. dan: JOGYAKARTA – DENPASAR – UBUD – POČITNIŠKI HOTEL
Zgodaj zjutraj prevoz na letališče in polet letala nizkocenovnega prevoznika Air Asia do Denpasarja. Po pristanku vožnja proti osrednjemu delu Balija, do slovitega umetniškega mesta Ubud. Ogled muzeja Puri Lukisan, kjer hranijo primerke tradicionalne balijske umetnosti, kraljeve palače, galerije Semar Kuning. Nekaj prostega časa za samostojno ogledovanje zanimivega mesta. Popoldne prevoz do hotela Sakala Beach Resort 5* na plaži Benoa , nastanitev v deluxe suiti in prenočevanje.

7. dan: KINTAMANI – MT. BATUR – SVETIŠČE TIRTA EMPUL – PLANTAŽA KAVE
Po zajtrku odhod na celodnevni izlet. Najprej postanek za ogled tradicionalnih plesov barong in keris, ki pripovedujeta zgodbo o bitki med dobrim in slabim. Vožnja v osrednji, gorati del otoka in postanek pri slikovitih riževih terasah, prav tako vpisanih v seznam svetovne naravne dediščine pri UNESCO. Kosilo v lokalni restavraciji na pobočju vulkanske gore Batur. Popoldne ogled svetišča Tirta in nato še postanek na plantaži kave luwak, kjer boste lahko pokusli eno najboljših kav na svetu – kopi luwak. Plahe cibetovke prežvečijo in izločijo zrna kave, ki jih domačini poberejo in predelajo v odlično kavo. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

8. – 10. dan: POČITNIŠKI HOTEL
Prenočevanje z zajtrkom v hotelu. Ves dan prosto za sprostitev na plaži, nakupe v enem od nakupovalnih centrov na Kuti ali pa v centru Bali Collection na Nusa Dui.

11. dan: POČITNIŠKI HOTEL – SVETIŠČE ULAWATU – DENPASAR
Po zajtrku prosto za zadnje nakupe, skok v morje. Popoldne vožnja do svetišča Ulawatu na strmi pečini polotoka Bukit. Ogled tradicionalne plesne predstave z ognjem kecak. Večerja v eni od restavracij na plaži Jimbaran (morska hrana). Po večerji prevoz na letališče Denpasar.

12. dan: DENPASAR – DUBAJ – ZAGREB
Ob 0.05 polet letala Emirates proti Dubaju, nočni let, obroki v letalu. Pristanek ob 5.25 in ob 8.15 še let do Zagreba. Pristanek na zagrebškem letališču ob 11.30 in zaključek potovanja.

CENA: 2.189 € na osebo (najmanj 14 potnikov)

V ceni je všteto: letalski prevoz, pristojbine, vsi prevoz s klimatiziranim mini busom po programu,nočitve z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih s 4* / 5* po programu, 3x kosilo, 1x večerja, stroški angleško govorečega lokalnega vodnika in slovenskega spremljevalca skupine.

Doplačilo za manjšo skupino (najmanj 10 oseb): 120 € na osebo

Popust za otroka do 12. leta na dodatnem ležišču: 10 %

Doplačila (ob prijavi):
– enoposteljna soba: 440 € na osebo
– zavarovanje coris: od 18,75 eur na osebo
– prijavnina: 15 eur na prijavo

Program je pripravljen po pogojih in cenah, ki veljajo na 15. julij 2017. Splošni pogoji so sestavni del program in so na voljo na prodajnem mestu. Za dodatne informacije in rezervacije pokličite 03 428 4550 ali pišite na fit@condor-travel.com.

Odgovorni organizator Condor Travel d.o.o.