Trajanje: 12 dni
Destinacija: Kuba
Cena: od 2.550 EUR
Zahtevajte ponudbo!
Kuba, otok neverjetnih naravnih lepot, tuistična destinacija, ki jo je preprosto treba doživeti, da bi jo spoznali ...

Odhod: odhodi čez celo leto
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 10

Program potovanja

1. dan:

Slovenija – izbrano letališče – Havana. Zbor potnikov ob dogovorjeni uri na dogovorjenem mestu ter prevoz na izbrano letališče, od koder bomo poleteli proti Havani z vmesnim postankom. Pristanek v Havani. Sledi sprejem in prevoz v hotel 4* v starem delu Havane. Počitek in prilagoditev na lokalni čas. Nočitev.

2. dan:

Havana. Zajtrk. Ogled mesta z njegovimi znamenitostmi vključno z zgodovinsko Plaza de Armas – trg, kjer izdelujejo izdelke domače obrti in Katedralo. Prav tako bomo imeli čas, da začutimo atmosfero ozkih tlakovanih ulic stare Havane obokane s kolonialnimi stavbami iz 16. stoletja. Obiskali bomo Muzej revolucije preden obiščemo še impresivni Trg Revolucije. Po vožnji po »Malecon« – promenadi Havane. Kosilo v lokalni restavraciji. Po kosilu se bomo odpeljali do tovarne ruma Havana Club, kjer si bomo ogledali proizvodnjo in seveda imeli priložnost poskusiti nekaj vrst ruma. Ogledali si bomo še tovarno cigar. Vrnitev v hotel ter nočitev.

3. dan:

Havana – Pinar del Rio – dolina Vinales – Havana. Zajtrk. To jutro se bomo zapeljali v dolino Vinales, katera nam postreže z unikatnim pogledom na glavno predelovalno območje tobaka na Kubi. Peljali se bomo skozi provinco Pinar del Rio. Nadaljevali bomo z vožnjo skozi prelepo dolino ter se večkrat ustavili, da bomo lahko občudovali njene lepote, bujno tropsko pokrajino, ki ji ni podobne nikjer na Karibih in kopaste griče imenovane Mogotes. Prav tako se bomo z ladjico zapeljali v El Indio, podzemski jamski sistem. Kosilo, sledi vožnja do razgledne točke Loz Jazmines z prelepim razgledom na dolino. Popoldne se bomo vrnili v Havano. Nočitev.

4. dan:

Havana – Guama Playa Giron – Trinidad. Dan bomo nadaljevali z vožnjo proti Trinidadu s krajšim postankom na poti in ogled muzeja Prašičjega zaliva. Sledi nastanitev v hotelu Brisas 4* ali podobno po sistemu All Inclusive. Nočitev.

5. dan:

Trinidad – Cienfuegos – Trinidad. Po zajtrku si bomo ogledali Trinidad, ki je pod zaščito Unesca in eden od bolje ohranjenih kolonialnih mest na svetu. Mesto bomo raziskali peš. Na naši poti bomo obiskali tudi Romantični muzej, ki predstavlja življenjski stil in arhitekturo kolonialne preteklosti Trinidada. Uživali bomo ob Kubanski glasbi v Casa de la Trova nato pa obiskali še staro hišo iz 18.st La Canchanchara, kjer bomo lahko poskusili pravi Trinidadski rumov koktajl s sokom iz trsa. Popoldan ogled mesteca Cienfuegos, ki je znan kot »Biser juga« okarakteriziran s palačami in graščinami. Nočitev.

6. dan:

Trinidad. Dan za počitek in uživanje na plaži. Nočitev.

7. dan:

Trinidad – Sancti Spiritus – Cayo Santa Maria. Po zajtrku se bomo odpravili proti otoku Cayo Santa Maria, del otočja Jardines del Rey ( Kraljevi vrt) . Na poti se bomo ustavili v Sancti Spiritus, enem bolje ohranjenih mest iz časa trgovanja s sladkorjem. Kosilo v lokalni restavraciji na poti. Prihod v Caya Santa Maria proti večeru. Nastanitev v hotelu Sol Cayo Santa Maria ali podobno po sistemu All Inclusive. Nočitev.

8. in 9. dan:

Cayo Santa Maria. Prosti dan za poležavanje na plaži in individuano raziskovanje polotoka. Nočitev.

10. dan:

Cayo Coco – Santa Clara. Po zajtrku se bomo odpeljali v Santa Claro, zadnje počivališče Che Guevare. Obiskali bomo muzej posvečen njegovemu življenju in mavzolej. Nastanitev v hotelu Los Caneyes in nočitev.

11. dan:

Santa Clara – Havana. Po zajtrku vožnja do letališča v Havani, od koder bomo poleteli proti Evropi.

12. dan:

Izbrano letališče – Slovenija. Let do izbranega letališča z vmesnim postankom. Po pristanku prevoz do Slovenije.


Cena potovanja na osebo:

  • pri 15 potnikih: 2.439 EUR
  • pri 10 potnikih: 2.550 EUR


Cena potovanja vključuje:

• letalski prevoz z bližnjega letališča do Havane z vmesnim postankom in nazaj,
• prevoz do izbranega letališča in nazaj,
• prevozi na Kubi po programu,
• 9 x nastanitev v dvoposteljnih hotelih 4*/3* (Inglaterra, Brisas Trinidad, Soy Cayo Santa Maria, Los Caneyes ali podobno),
• nastanitev na bazi All Inclusive v Trinidadu in Cayo Santa Maria,
• obroki po programu (zajtrki, kosila ali večerje po dnevih),
• lokalni angleško govoreči vodnik na poti,
• vstopnine: Muzej ruma, Tovarna tobaka, Muzej Revolucije, podzemne jame El Indio, Romantico Museum, Casa de la Trova, La Canchachara, muzej Che Guevare in Mavzolej,
• stroški pridobitve kubanske turistične kartice,
• organizacijo in izvedbo potovanja.


Doplačila:

• Enoposteljna soba na povpraševanje,
• Večerja v hotelu v Havani 15 EUR,
• Napitnine vozniku in vozniku – cca. 35 EUR,
• izstopne takse s Kube in ostale pristojbine plačljive na kraju samem (pribl. 25 EUR),
• Coris zavarovanje z asistenco v tujini ,
• Riziko odpovedi – pri 10 potnikih 115 EUR, pri 15 potnikih 138 EUR.

 


Za več informacij nas prosimo kontaktirajte na elektronski naslov: groups@condor-travel.com ali na tel. št. 03 492 46 40 ali 051 303 166.

Zelo pomembno:

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do zvišanja cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja (če se za potovanje ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). Cena potovanja je izračunana dne 4. 1. 2017 pri udeležbi – po tabeli. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.

Da bi se lahko ohranila cena in hotelska namestitev v izbranem hotelu se je potrebno odločiti čimprej. Za končno rezervacijo so potrebna imena potnikov takšna kot so v osebnem dokumentu.
Pridržujemo si tudi pravico do spremembe odhoda in vrnitve, v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega prevoza. Po predpisih, ki veljajo v mednarodnem potniškem prometu je za prtljago odgovorna letalska družba. Vse prijave o izgubljeni ali poškodovani prtljagi naslovite na letalskega prevoznika.