Grand Canyon
Trajanje: 12 dni
Destinacija: ZDA
Cena: od 2.695 EUR
Zahtevajte ponudbo!
San Francisco, Napa Valley, Sacramento, Sekvoja NP, Dolina smrti, Las Vegas, Zion NP, Bryce Canyon, Lake Powell, Grand Canyon, Los Angeles ...

Odhod: Odhodi čez celo leto
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 10

Program potovanja

1. dan:

Evropa – San Francisco. Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika (ali prevoz do bližnjega letališča) ob dogovorjeni uri in polet letala z vmesnim postankom v San Francisco. Po pristanku sledi prevoz do hotela, nastanitev in počitek. Proti večeru potepanje po mestu in vožnja z znamenito kabelsko železnico (CT paket). Nočitev.

2. dan:

San Francisco. Zajtrk in poldnevni panoramski ogled mesta z znamenitostmi: Union Square, Civic Center, najbolj zavita ulica na svetu – Lombard Street, Telegraph Hill, Golden Gate Park, Twin Peaks. Nadaljevanje poti do pristaniškega območja »Fisherman’s Wharf«, od koder se po želji lahko zapeljemo na otoček Alcatraz in si ogledamo bivši zapor (doplačilo). Prosto popoldne za nakupe ali samostojne oglede. Večerja v restavraciji v kitajski četrti (CT paket). Nočitev.

3. dan:

San Francisco – dolini Sonoma in Napa – Sacramento. Po zajtrku odhod prek mostu Golden Gate in mimo mesteca Sausalito, od koder se ponuja čudovit razgled nad San Franciscom. Nadaljevanje poti proti dolinama Sonoma in Napa, priznanima imenoma za ljubitelje vina po vsem svetu. Postanek v mestu Sonoma in ogled ene izmed kleti z degustacijo vina (CT paket). Nato vožnja do glavnega mesta Kalifornije, Sacramenta, kjer se je med drugim leta 1849 začela zlata mrzlica. Ogled starega dela mesta, nastanitev v hotelu in nočitev.

4. dan:

Sacramento – Sekvoja narodni park – Bakersfield. Zajtrk in nadaljevanje poti po osrednji dolini Kalifornije, kjer pridelujejo veliko večino vseh kmetijskih pridelkov. Pri mestu Fresno bomo zavili proti narodnemu parku sekvoj na obronkih Sierra Nevade in si ogledali največja živa bitja na svetu. Zaključek dneva v mestecu Bakersfield, kjer bomo prenočili v hotelu.

5. dan:

Bakersfield – Calico – narodni park Dolina smrti – Las Vegas. Zajtrk in nadaljevanje vožnje skozi puščavo Mojave do mesta duhov, Calica. Krajši ogled, nato pot naprej do narodnega parka Death Valley. Priča bomo enkratni naravi in zanimivostim, kot so Furnace Creek, Badwater in Zabriskie. Popoldne se bomo zapeljali do Las Vegasa in si ogledali Strip – popularno ime za »Las Vegas Boulevard« – na katerem stojijo največji hoteli na svetu. Sprehodili se bomo po starem »downtownu«, kjer si bomo nad ulico Freemont lahko ogledali zanimivo predstavo. Sledil bo še ogled večernih odprtih prizorišč – piratska bitka pri Treasure Islandu, izbruh vulkana ipd. Večerja v samopostrežni restavraciji (CT paket). Nočitev.

6. dan:

Las Vegas. Zajtrk. Dan bo namenjen samostojnemu spoznavanju najbolj norega mesta na svetu ali zgolj nakupovanju. Možen je tudi fakultativni izlet do Hoover Dama in ogled mogočnega jezu. Nočitev.

7. dan:

Las Vegas – narodni park Zion – Bryce Canyon. Zajtrk. Jutranji odhod v državo Utah, kjer se bomo najprej zapeljali skozi narodni park Zion. Barvni kamniti klifi, reka Virgin, ki se zajeda v skalo in okamneli gozd so posebnosti tega enkratnega parka. Nadaljevanje do kanjona Bryce, ki se dvigne nad več kot 2000 metrov višine. Tod se odpira fantastičen svet večbarvnih skalnatih stolpičev, ki jih je skozi tisočletja oblikoval veter. Nočitev.

8. dan:

Bryce Canyon – Lake Powell – Grand Canyon. Po zajtrku odhod do Arizone in umetnega jezera Powell. Ogled umetnega jezu Glen Canyon ter po želji kanjona Antelope. Nato nadaljevanje ob reki Colorado, skozi rezervat Indijancev Navajo vse do Grand Canyona. Ogled zanimivega filma v IMAX tehniki, nato pa v lokalni restavraciji večerja – tipični ameriški steak (CT paket). Po želji organizacija preleta Grand Canyona s helikopterjem (doplačilo). Nočitev.

9. dan:

Grand Canyon – Barstow – Los Angeles. Zajtrk. Sledila bo vožnja proti jugu, mimo mesta Williams, kjer se bomo priključili tudi na staro traso znane ceste Route 66. Vožnja po puščavi Mojave do mesta Barstow, kjer bomo naredli postanek v t.i. outlet trgovinah. Po nakupih vožnja naprej proti Los Angelesu, kamor bomo prispeli v poznih popoldanskih oziroma zgodnjih večernih urah. Nastanitev v hotelu na letališču. Po želji vožnja do Santa Monice in sprehod po pomolu in mestu. Nočitev.

10. dan:

Los Angeles. Ameriški zajtrk. Poldnevni panoramski ogled mesta: stari mehiški del z Olvera Street, Downtown z nebotičniki, Hollywood Walk of Fame z odtisi rok zvezd iz filmskega in glasbenega sveta, Sunset Boulevard. Privoščili si bomo vožnjo med vilami Beverly Hillsa in sprehod po “najdražji” ulici Rodeo Drive ter po želji popili capuccino pri Tiffanyu. Popoldan priporočamo ogled zabaviščnega parka Universal Studios. Ameriška večerja v dinersu (CT paket). Nočitev.

11. dan:

Los Angeles – Evropa. Po zajtrku čas za samostojne oglede in nakupe po Santa Monici, predlagamo tudi kolesarski izlet do Venice Beacha ali ogled muzeja Getty. Prevoz do letališča LAX v popoldanskih urah in polet letala proti Evropi.

12. dan:

Evropa – Slovenija. Pristanek na enem izmed bližnjih evropskih letališč.

Cena potovanja na osebo:

Pri 10 potnikih:
2.695 EUR

Cena potovanja vključuje:

 • letalski prevoz in letališke pristojbine na omenjeni relaciji
 • prevoz na letališče in nazaj, v kolikor polet ne bo iz Ljubljane
 • 10 nočitev v hotelih 3* v 1/2 sobah na poti
 • 10 zajtrkov (v hotelih ali dinerjih)
 • vse prevoze po ZDA v udobnih kombijih
 • vstopnine v narodne parke (NP Sekvoja, NP Dolina smrti, NP Zion, Bryce Canyon, Grand Canyon)
 • vstopnina v mesto duhov Calico
 • slovenskega vodnika – voznika
 • organizacijo in izvedbo potovanja


Možna doplačila (na osebo):

 • CT PAKET: 150 EUR(vključuje: 4 večerje, vožnjo s kabelsko železnico v San Franciscu, degustacijo vina v Sonomi, ogled filma v IMAX tehniki, urejanje obrazca ESTA za vstop v ZDA)
 • enoposteljna soba – od 460 EUR
 • vstopnine: Alcatraz – cca 30 USD
 • prelet Velikega Kanjona s helikopterjem od 150 USD
 • tematski parki od 80 USD
 • Coris zavarovanje: 20 EUR za 15 dni / osnovno kritje


Obvezna doplačila:

 • prijavnina – 15 EUR

 


 

Za več informacij nas prosimo kontaktirajte na elektronski naslov: groups@condor-travel.com ali na tel. št. 03 492 46 40 ali 051 303 166.

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do zvišanja cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja (če se za potovanje ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). Cena potovanja je izračunana dne 22.11.2016 pri udeležbi – po tabeli. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.