Trajanje: 14 dni
Destinacija: Japonska
Cena: 3.790 EUR
Zahtevajte ponudbo!
Dežela vzhajajočega sonca preseneča na vsakem koraku. Dežela in njeni ljudje: mirni, vljudni, prijazni, diskretni. Od nekdaj so na Japonskem častili in spoštovali naravo. Tudi danes ni nič drugače. Z izjemno natančnostjo in skrbnostjo urejajo svoje vrtove, ki so včasih lahko povsem majhni vrtički na pločniku velemesta ali pa prekrasni urejeni parki, v katerih uživajo vsak prosti trenutek. Nekoč so častili celo tišino in v glavnem mestu, kljub temu, da je velemesto, ne boste zaznali avtomobilskega hrupa in tudi kakšnih posebnih gneč ne boste opazili. Spomladi bodo cvetele češnje in azaleje, ki nam bodo delale družbo na vsakem koraku. Uživali bomo v razkošju odličnih hotelov, med drugim tudi v tradicionalnem japonskem hotelu - Riokanu in uživali tipično japonsko hrano. Obiskali bomo nekaj tradicionalnih vasi, v katerih se zdi, da se je čas ustavil v obdobju šogunov. Vozili se bomo z bliskovitim šinkansenom, uživali v dosežkih moderne tehnologije, občudovali luksuzne železniške postaje in nakupovalna središča in se sprehajali po starih ulicah Kjota, njihove nekdanje prestolnice. Japonsko je treba videti, doživeti in začutiti. Prepričani smo, da vas bo presenetila, prevzela in spremenila vaš pogled na svet.

Odhod: Odhodi čez celo leto
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 25

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – LET ZA TOKIO
Zbirališče potnikov na letališču JP na Brniku uro in pol pred popoldansko-večernim poletom proti enemu od evropskih mest in dalje nočno-dnevni let proti glavnemu mestu Japonske, Tokiu, tretjemu največjemu mestu na svetu in največjemu gospodarskemu ter izobraževalnemu središču Japonske.

2. DAN: TOKIO
Prihod v Tokio v zgodnjih večernih urah po lokalnem času in po opravljenih formalnostih ob vstopu v državo prevoz do hotela v mestu, nastanitev in nočitev.

3. DAN: TOKIO
Po zasluženem počitku in zajtrku v hotelu bo sledil voden ogled Tokia. Ogledali si bomo mešanico modernih nebotičnikov in poslovnih zgradb ter bolj umirjeno tradicionalno arhitekturo na drugi strani. Med drugim si bomo ogledali tempelj Meiji, ki je posvečen prednikom vladarja Mejiji in njegove žene, ter vrtove cesarjeve palače, kjer prebiva cesarjeva družina. Kosilo v japonski restavraciji. Peljali se bomo tudi skozi elitno mestno četrt Ginza in obiskali narodni muzej. Popoldne si bomo ogledali še Asakusa Kannon, najstarejši tempelj Tokia, zgrajen leta 645, in ulico Nakamise, ki je ena najstarejših nakupovalnih ulic Tokia. Večerja , vrnitev v hotel in nočitev (Z,K,V).

4. DAN: TOKIO – KAMAKURA – HAKONE – JEZERO KAWAGUCHI
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Kamakuri, kjer si bomo ogledali tempelj Tsurugaoka Hachimangu, ki je eden najpopularnejših v regiji Kanto, in kip Velikega Bude. V opoldanskem času se bomo odpravili v narodni park Hakone, priljubljeno izletniško destinacijo, ki slovi po izjemni naravi, bogati z mineralnimi in termalnimi izviri. Kosilo. Z ladjico se bomo peljali po jezeru Hakone in se popoldne nastanili v hotelu na obali jezera Kawaguchi, ki leži v bližini legendarne gore Fuji. Večerja v hotelu in nočitev (Z,K,V).

5. DAN: JEZERO KAWAGUCHI – MATSUMOTO – TAKAYAMA
Zajtrk v hotelu, nato se bomo ustavili na obali jezera Kawaguchi, od koder je prekrasen pogled na goro Fuji. Pot bomo nadaljevali do kraja Matsumoto in si ogledali grad, ki velja za enega najlepših na Japonskem. Zgrajen je bil v 16. stoletju sredi ravnice in je obdan z obzidjem in sistemom vodnih jarkov. Po ogledu kosilo v lokalni restavraciji, kjer bomo lahko poskusili lokalne specialitete. Po kosilu bomo pot nadaljevali do Takayame, kjer se bomo ustavili pri stavbi Takayama Jinya iz obdobja Samurajev in se nato sprehodili po starem delu mesta. Po ogledih nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,K,V).

6. DAN: TAKAYAMA – SHIRAKAWAGO – KANAZAWA
Po zajtrku se bomo sprehodili po tržnici Takayama, ki je odprta samo v dopoldanskih urah. Po ogledu se bomo odpeljali proti Shirakawagu, ki je od leta 1995 zaščiten kot svetovna kulturna dediščina. Tukaj bomo doživeli lepoto tradicionalne Japonske z riževimi polji in s slamo kritimi hišami. Kosilo v tradicionalni japonski restavraciji. Popoldne prihod v mesto Kanazawa in v kolikor bo čas še sprehod po tipičnih četrtih mesta. Nastanitev v hotelu in nočitev (Z,K,V).

7. DAN: KANAZAWA – HIROŠIMA
Po zajtrku si bomo ogledali samurajski del mesta, imenovan Buke Yashiki, v katerem se nahajajo številne hiše samurajev in številni lepi japonski parki, kot na primer Kenrokuen, ki velja za enega izmed treh najlepših vrtov na Japonskem. Nato se bomo odpeljali do Osake in dalje pot nadaljevali s hitrim vlakom »šinkansenom« do Hirošime. Nastanitev v hotelu. Večerja tudi tokrat japonska, tipična za Hirošimo: okonomiyaki. Nočitev v hotelu (Z,V).

8. DAN: HIROŠIMA – MIYAJIMA – KURASHIKI
Po zajtrku se bomo z ladjico odpeljali do Miyajima, ki je otok deviškega japonskega gozda, kjer si bomo ogledali svetišče Itsukushima, ki svojo svetost ohranja s plavajočimi torii. Vrnitev v Hirošimo, kjer bomo obiskali spominski park miru in muzej katastrofe prve atomske bombe, ki pripoveduje svojo zgodbo skozi oči prebivalcev Hirošime. Popoldne nadaljevanje vožnje do mesta Kurashiki, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,K,V).

9. DAN: KURASHIKI – TAKAMATSU
PPo zajtrku si bomo ogledali eno najlepših in najbolj tradicionalnih japonskih mest – Kurashiki, kjer se bomo sprehodili po njegovem starem delu. Kosilo. Nato se bomo odpravili proti Takamatsu, prečkali bomo most Seto-Ohashi, ki povezuje glavni otok Honšu z otokom Šikoku. Ogledali si bomo park Ritsurin, ki je še en čudovit primer japonskih vrtov, znan predvsem po izjemno lepo oblikovanih borovcih, jezercih, kanalih in mostičkih. Krajši sprehod bo tudi po znani ulici Kitahama, ki je bila spremenjena v četrt umetnikov in pa vas Šikoku, muzej na prostem. Sem so preselili zgradbe z različnih koncev otoka Šikoku. Nastanitev v hotelu, večerja nočitev (Z,K,V).

10. DAN: TAKAMATSU – KOTOHIRA – KJOTO
Po zajtrku si bomo na poti proti Narutu ogledali svetišče Kotohira, ki je eno najpomembnejših na otoku. Povzpeli se bomo na vrh hriba, od koder je prekrasen razgled nad okolico. V mestu se nahaja tudi star japonski most Saya, ki velja za izjemen primer tradicionalne japonske arhitekture. Po kosilu v lokalni restavraciji se bomo preko mostu Akashikaikyo vrnili na otok Honšu in proti mestu Kjotu, ki velja za najlepše mesto na Japonskem. Mesto templjev, palač in bogate zgodovine. Takoj po prihodu v mesto bomo pričeli z ogledi, in sicer si bomo popoldan ogledali tempelj Tenryuji in za zaključek dneva še sprehod po nenavadni bambusovi aleji Arashiyama. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,K,V).

11. DAN: KJOTO
Po zajtrku bo sledil celodnevni ogled Kjota, preko tisoč let stare prestolnice in najpomembnejšega verskega centra države. Ogledali si bomo enega najlepših templjev, med katere sodita Kinkakuji ali Zlati paviljon in Ryoanji ali Paviljon mirnega zmaja. Med svetovne znamenitosti sodi tudi grad Nijo, ki slovi po arhitekturni lepoti in je bil stoletja sedež samurajev in šogunov. Po kosilu v tradicionalni restavraciji se bomo podali v tradicionalno četrt Gion, kjer boste na ulicah zagotovo zagledali kakšno tradicionalno oblečeno gejšo. Večerja in nočitev (Z,K,V).

12. DAN: KJOTO – NARA – OSAKA -TOKIO
Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi Kjota in imeli nekaj prostega časa. Okrog poldneva se bomo odpeljali proti nekdanji prestolnici Nara in si ogledali tempelj Todaiji, v katerem najdemo enega največjih bronastih kipov Bude na svetu, ki je bil narejen v 8 st. Ogledali si bomo svetišče Kasuga , ki je okrašeno s tri tisoč laternami, ki so jih včasih prižigali dnevno, danes pa le dvakrat letno ob prazniku luči. Po končanem ogledu bo kosilo in nato prevoz do železniške postaje in vožnja s hitrim vlakom šinkansen do Tokia, kamor bomo prispeli v nekaj uricah prijetne vožnje. Večerja in nočitev (Z,K,V).

13. DAN: TOKIO – EVROPA
Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi velemesta Tokia, ki je prepoln turističnih zanimivosti za zahodnjaške turiste. Poskušali bomo ujeti japonski vsakdanjik. Ustavili se bomo v četrti Akihabara, ki je dobilo vzdevek »elektronsko mesto«, saj je središče za prodajo vseh vrst elektronike in tudi na tak način bomo spoznavali pravo Japonsko. Nadaljevali bomo z ogledi zanimivih četrti Tokia. Ustavili se bomo v četrti Shibuya, ki ima toliko prebivalcev kot naše glavno mesto in kjer je gostota prebivalstva ena največjih na svetu: 13.540 /km². Shibuya je poznana kot eno najbolj živahnih delov mesta in kot njegovo modno središče ter je priljubljena zlasti med mladimi. Prosto za kosilo nekje v četrti Odaiba in še sprehod po ulici Harajuku Takeshita ter nekaj prostega časa. Zvečer se bomo z avtobusom odpeljali proti mednarodnem letališču v Tokiu ter se prijavili za let proti Evropi (Z,K).

14. DAN: LET DO LJUBLJANE
Jutranji pristanek v Evropi in dalje proti Ljubljani.

 

ROK ZA PRIJAVO: 3 mesece pred odhodom oziroma do zapolnitve prostih mest.

CENA: 3.790 EUR

CENA VKLJUČUJE: povratno letalsko karto na relaciji Ljubljana-Tokio-Ljubljana, letališke, varnostne in RSF takse, ki na dan 15.11.2017 znašajo 404,40 EUR, 11 nočitev v dobrih hotelih* 3*** in 4**** na osnovi polnih penzionov po programu (11 zajtrkov, 10 kosil in 9 večerij) v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 540 EUR), vse prevoze z avtobusi in vlaki, hitrimi vlaki (šinkansen) ter z avtobusom ali s podzemno železnico v Tokiu, prevoz in prenos prtljage na delu potovanja, vse oglede in vstopnine po programu, lokalnega vodnika v angleškem jeziku in slovensko vodstvo, napitnine za voznike, nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo potovanja in DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: napitnin za lokalnega vodnika.

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 25 

Cena pri potrjenih in plačanih 20 potnikih znaša 3.890 EUR, pri 15 potnikih 3.990 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih 4.190 EUR.

Hoteli na Japonskem nimajo uradne kategorizacije vendar ustrezajo našim 4****.