Trajanje: 4 dni
Destinacija: Turčija
Cena: 399 EUR
Zahtevajte ponudbo!
Pridite z nami v »Mesto vseh mest« in spoznajte mesto junakov iz nadaljevanke MOJA BOŠ, katerih življenje še vedno kroji močna družinska tradicija in kjer Orient živi na slikovitih tržnicah, stari Konstantinopolis navdušuje v Hagii Sofiji in se sultansko razkošje šopiri v osmanskih palačah ... Sprehodite se po sikovitih ulicah pod Galata stolpom in poiščite kavarno kamor sta zahajala Kemal in Nihan. Popeljite se po bosporski ožini in uživajte v pokrajini iz serije: pod bosporskim mostom in mimo obmorskih vil in dvorcev kjer živijo bogataši ... Uživajte v večernem pogledu na osvetljeno mesto!

Odhod: Odhodi čez celo leto
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 25

Program potovanja

  1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL in TRG TAXIM

Polet letala v Istanbul ob 9.10 in po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in odhod z vodnikom na Taxim. Sprehod po ulici neodvisnosti do stolpa Galata kjer bomo poiskali kavarno kamor sta zahajala Kemal in Nihan. Na mostu Galata boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Modre mošeje.  Nočitev.

 

  1. dan: ISTANBUL

Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia – dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray.  Zvečer predlagamo odhod na turški večer s folklornim programom in večerjo. Nočitev.

 

  1. dan: ISTANBUL (GRAND BAZAR IN KRIŽARJENJE PO BOSPORJU ob katerem živita junaka serije)

Zajtrk in odhod na egipčansko tržnico začimb. Predlagamo križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, ob kateri se nizajo naselja z bogatimi vilami in palačami, mimo trdnjave Rumeli Hisar in pod bosporskima mostovoma. Oživela bo zgodba junakov iz serije MOJA BOŠ in bosporske legende…. In izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«!  Izstopili bomo v Uskudarju na azijski strani in tako kot junaka iz serije pogledali proti Evropi in si mogoče privoščili pravo turško kavo…, Na evropsko stran se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem,…. Popoldne pa boste preživeli na znameniti pokriti tržnici (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Nočitev.

 

  1. dan: ISTANBUL– LJUBLJANA

Zajtrk. Predlagamo izlet v Eyup in z gondolo na razgledno točko s pogledom na zaliv Zlati rog in na Istanbul. Se spomnite kdo od junakov iz serije je tu pil kavo?  Prevoz na letališče in ob 17.55 polet v Ljubljano.

 

CENA POTOVANJA, min 25 potnikov:  399€  

                                    

V ceno je vključeno: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine v višini 130€, prevoz letališče – hotel – letališče, 3x nočitev z samopostrežnim zajtrkom v hotelu lokalne turistične kategorije 4* v središču mesta, ogled Istanbula brez vstopnin, stroški slovenskega spremljevalca in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje.

 

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 18€/noč, turistična pristojbina 2€/noč, odpovedni rizik 5% za slučaj odpovedi zaradi nenadne bolezni, doplačilo za manjše število potnikov (manj kot 25) 40€, prijavnina 15€.

 

Doplačila na licu mesta: vstopnine in vodenje po muzejih (Top kapi palača, Hagia Sofija, podzemna cisterna) 55€, harem v Top kapi palači 10€, križarjenje po Bosporju  25€, izlet v Eyup 25€, turški večer s folklornim programom, večerjo in omejeno količino pijače 55€, ena vožnja z tramvajem pribl.1,40€.

 

Za potovanje v Turčijo slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju.

 


 

Za več informacij nas prosimo kontaktirajte na elektronski naslov: groups@condor-travel.com ali na tel. št. 03 492 46 40 ali 051 303 166.

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do zvišanja cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja (če se za potovanje ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). Cena potovanja je izračunana dne 22.11.2016 pri udeležbi – po tabeli. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.