Trajanje: 4 dni
Destinacija: Turčija
Cena: od 399 EUR
Zahtevajte ponudbo!
Pridite z nami v »mesto vseh mest«, kjer Orient živi na slikovitih tržnicah, stari Konstantinopolis navdušuje v Hagii Sofiji in se sultansko razkošje šopiri v osmanskih palačah ... Sprehodite se po slikovitih ulicah pod Galata stolpom, popeljite se po bosporski ožini, pod bosporskim mostom in mimo obmorskih palač in dvorcev. Uživajte v večernem pogledu na osvetljeno mesto!

Odhodi: 1., 8. februar; 1., 8., 15., 22. in 29. marec; 19., 28. april; 2., 24. maj; 22. junij; 23. avgust; 19. in 26.september; 10., 25., 29., 31. oktober; 1. november 2019
ŽE ZAGOTOVLJENI ODHODI: 8. februar, 8. in 29. marec, 19. in 28. april; 2. in 24. maj, 22. junij; 23. avgust; 19. in 26.september; 10., 25., 29., 31. oktober; 1. november 2019
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 25

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL IN TRG TAXIM
Polet letala v Istanbul ob 9.35. Topel obrok na letalu. Po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in odhod z vodnikom na Taxim. Sprehod po ulici neodvisnosti v boemsko četrt Galata in do znamenitega stolpa. Z mostu Galata pa boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Sulejmanove mošeje. Nočitev.

2. dan: ISTANBUL
Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia – dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Nočitev.

3. dan: ISTANBUL (GRAND BAZAR IN KRIŽARJENJE PO BOSPORJU)
Zajtrk in odhod na egipčansko tržnico začimb, kjer so se od nekdaj prodajale začimbe iz Egipta. Sledi križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, ob kateri se nizajo naselja z bogatimi vilami in palačami, mimo trdnjave Rumeli Hisar in pod bosporskima mostovoma. Oživele bodo bosporske legende… In izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«. Izstopili bomo v Uskudarju na azijski strani, kjer si je ob pogledu na Evropo mogoče privoščili pravo turško kavo. Na evropsko stran se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem. Popoldne pa bomo preživeli na znameniti pokriti tržnici (Kapali čaršija), kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Nočitev.

4.dan: ISTANBUL (OB ZLATEM ROGU: FENER, BALAT, EYUP) – LJUBLJANA
Zajtrk. Predlagamo izlet v četrti Eyup, Fener in Balat ob Zlatem rogu in z gondolo do stare kavarne, kamor je rad zahajal Pierre Loti, in kjer boste lahko uživali v čudovitem pogledu na zaliv Zlati rog in na Istanbul. Veste, da je v Istanbulu tudi cerkev zgrajena popolnoma iz železa? Obiskali jo bomo in se o tem sami prepričali. Za konec pa bomo obiskali še grški patriarhat – sedež grške pravoslavne cerkve s cerkvijo sv. Jurija in z bogatimi relikvijami (ikona in relikvije Sv. Eufemije, košček križa na katerem je bil križan Jezus,…). Prevoz na letališče in ob 18.45 polet v Ljubljano. Topel obrok z vključeno pijačo na letalu.

Cena potovanja na osebo:

399€ (1., 8. februar, 8., 22. in 29. marec) pri 25 prijavljenih potnikih
425€ (ostali termini) pri 25 prijavljenih potnikih

 

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine v višini 130 €, prevoz letališče – hotel – letališče, 3x nočitev z samopostrežnim zajtrkom v hotelu lokalne turistične kategorije 4* v središču mesta, ogled Istanbula brez vstopnin, stroški
slovenskega spremljevalca in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 18 €/noč, turistična pristojbina 2 €/noč, riziko odpovedi, doplačilo za manjše število potnikov (manj kot 25) 40 €, prijavnina 15 €, 23.2.* prevoz Ljubljana Zagreb Ljubljana 40 €.

Doplačila na licu mesta: vstopnine in vodenje po muzejih (Top kapi palača, Hagia Sofija, podzemna cisterna) 55 €, harem v Top kapi
palači 10 €, križarjenje po Bosporju 25 €, izlet v Eyup 30 €, turški večer s folklornim programom, večerjo in omejeno količino pijače 55 €,
ena vožnja z tramvajem približno 1,40 €.

Za potovanje v Turčijo slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju.

 


Za več informacij nas prosimo kontaktirajte na elektronski naslov: groups@condor-travel.com ali na tel. št. 03 492 46 40 ali 051 303 166.

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do zvišanja cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja (če se za potovanje ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). Cena potovanja je izračunana dne 22.11.2016 pri udeležbi – po tabeli. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.