Trajanje: 11 dni
Destinacija: ZDA
Cena: od 2.290 EUR
Zahtevajte ponudbo!

Miami, Everglades, Key largo, Bahami, Key West, Cape Canaveral, Orlando, Fort Myers, Naples ...

Odhoda: odhoda v marcu in aprilu 2019
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 7

Program potovanja

1. dan:

Slovenija – Evropa – Miami. Zbor potnikov na letališču ob dogovorjeni uri (v primeru, da bo odhod iz bližnjega letališča bo organiziran skupni prevoz) in polet letala proti Miamiju – z vmesnim postankom na enem izmed evropskih letališč. Pristanek na letališču ter po opravljenih mejnih formalnostih prevoz do hotela. Nastanitev in počitek.  Zvečer sprehod ob obali ali po mestu. Večerja v lokalni restavraciji (CT paket) in nočitev.

2. dan:

Miami – Everglades – Key Largo – Miami. Po zajtrku (CT paket) vožnja do narodnega parka Everglades, navečje subtropske divjine v ZDA. Obisk močvirij in neskončnih vodnih poti s čolni na zračnih blazinah (CT paket). Everglades je domovanje krokodilov, kač, želv in več kot 300 vrst ptic. Popoldan se bomo mimo Key Larga vrnili v Miami. Nočitev.

3. dan:

Miami – križarjenje po Bahamih. Po zajtrku (CT paket) prosto za samostojne aktivnosti, popoldne nas čaka vkrcanje na ladjo Enchantment of the Seas. Nastanitev v dvoposteljnih notranjih kabinah na bazi polnega penziona. Sledilo bo štiridnevno križarjenje na Key West in Bahame.

4. dan:

Križarjenje – Key West. Dopoldne bomo prispeli na najjužnejšo točko celinske ZDA in Floride, na otoček Key West,  za katerega je značilen izrazit »vonj po Karibih«. Tu se nahajajo številne trgovinice in lokali, ki vabijo turiste, ter pomol, ki je vsak večer poln občudovalcev sončnega zahoda. Tu je bil med drugimi doma Ernest Hemingway. Nočitev na ladji.

5. dan:

Križarjenje – Coco Cay. V dopoldanskih urah bomo prispeli do otoka Coco Cay. Gre za otok s čudovitimi peščenimi plažami, kjer so možne najrazličnejše aktivnosti. Lahko se odločite tudi za katero izmed aktivnosti, ki jih ponujajo na ladji. Nočitev.

6. dan:

Križarjenje – Nassau. Plovba do mesta Nassau, zgodovinskega mesteca, ki je bilo dolgo časa center piratov, ki so pluli po Karibskem morju. Mesto so trikrat popolnoma požgali Španci, od leta 1740 dalje pa je priljubljena turistična destinacija. Možnost obiska filmskih studiev Universal, kjer so leta 1996 snemali tudi znamenitega Flipperja.

7. dan:

Miami – Cape Canaveral – Orlando. Prihod ladje v pristanišče Miamija v dopoldanskih urah, kjer vas bo pričakal vodnik in vas zapeljal ob vzhodni obali floridskega polotoka proti severu do vesoljskega izstrelišča Cape Canaveral, od koder so izstrelili že številne raketoplane. Tu se nahaja Kenedy Space Center, v katerem je med drugim moč videti izstreliščne ploščadi in tipično vesoljsko plovilo (CT paket). Pot nas bo nato vodila v Orlando, ki velja za svetovno središče zabaviščnih parkov in je še posebej atraktivno za družine z otroci. Nastanitev v hotelu, večerja (CT paket) in nočitev.

8. dan:

Orlando. Zajtrk (CT paket). Dan bomo izkoristili za obisk enega izmed zabaviščnih parkov v mestu (doplačilo) ali zgolj za ogled mesta in nakupe. Predlagamo ogled filmsko-zabaviščnih studiev Universal, ki veljajo za neke vrste Disneyland za odrasle, lahko pa se odločite tudi za obisk samega Disneylanda in/ali Sea Worlda. Nočitev.

9. dan:

Orlando – Fort Myers – Naples. Zajtrk (CT paket). Odhod iz Orlanda in vožnja ob zahodni obali skozi Winter Haven, območje z neskončnimi limonovimi nasadi, v Fort Myers, zimsko rezidenco Thomasa Edisona. Po želji obisk Edisonovega muzeja in botaničnega vrta. Nadaljevanje vožnje mimo številnih bogataških letoviških naselij v obmorsko mestece Naples, ki je tudi znano letovišče. Nastanitev v hotelu in nočitev.

10. dan:

Naples – Miami – Evropa. Po zajtrku (CT paket) vožnja do letališča Miami, od koder bo sledil večerni let v Evropo.

11. dan:

Evropa – Slovenija. Pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta proti Sloveniji.

Cena potovanja na osebo:

Pri 10 potnikih:
2.290 €

Pri 7 potnikih:
2.440 €

Osnovna cena potovanja vključuje:

 • letalsko vozovnico na omenjeni relaciji in letališke pristojbine,
 • prevoz na letališče in nazaj – v kolikor let ne bo iz Ljubljane,
 • vse prevoze po ZDA v udobnih kombijih,
 • 5 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* v varnih in zanimivih predelih mest v dvoposteljnih sobah,
 • križarjenje po programu: 4 x nočitev v 1/2 notranji kabini; pristaniške takse in dodatek za gorivo na ladji; razširjeni polni penzion (zajtrk, kosilo, večerja, polnočni bife) na križarjenju; kapitanovo večerjo, zabavni večerni program, predstave in animacije, športne aktivnosti, uporabo bazenov, fitnesa in savne na križarjenju; vse oglede po programu,
 • slovenskega vodnika – voznika,
 • stroške organizacije in izvedbe programa.

Možna doplačila:

 • CT PAKET: 210 EUR (vključuje: 2 večerji na celini; vstopnine: Everglades (airboat), Kennedy Space Center; urejanje ESTA obrazca, Coris zavarovanje),
 • enoposteljna soba / kabina – 520 EUR,
 • vstopnine po želji – Universal Studios Orlando: od 117 USD, Disneyland Orlando: od 30 USD dalje, Sea World Orlando: od 70 USD dalje, Thomas Edison Muzej: 6 USD, Edison Botanical Gardens: 24 USD, Večerje – od 10 do 30USD,
 • fakultativni izleti na križarjenju,
 • doplačilo za zunanjo kabino na ladji.

Obvezno doplačilo: prijavnina – 15 EUR

Opomba: Vrstni red vmesnih destinacij na križarjenju se lahko spremeni.

 


Za več informacij nas prosimo kontaktirajte na elektronski naslov: groups@condor-travel.com ali na tel. št. 03 492 46 40 ali 051 303 166.

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do zvišanja cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja (če se za potovanje ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). Cena potovanja je izračunana dne 22.11.2016 pri udeležbi – po tabeli. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.