Trajanje: 14 dni
Destinacija: ZDA
Cena: od 3.390 EUR
Zahtevajte ponudbo!
San Francisco, Las Vegas, Veliki kanjon, Los Angeles, New York, Niagara, Washington, Philadelphia, narodni parki, Amiši ...

Odhod: odhodi čez celo leto
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 10

Program potovanja

1. dan:

Slovenija – Evropa – San Francisco. Prevoz potnikov na bližnje letališče ali zbor potnikov na letališču Ljubljana/Zagreb od koder bo polet preko drugega evropskega letališča proti San Francisco. Pristanek v poznih popoldanskih urah in prevoz do griča Twin Peaks, od koder je čudovit razgled na San Francisco. Nadaljevali bomo ob Pacifiški obali do mostu Golden Gate, kjer bo krajši postanek, potem pa prevoz do hotela. Zvečer se lahko zapeljemo z znamenito kabelsko železnico (CT paket). Nočitev.

2. dan:

San Francisco – Las Vegas. Zajtrk in sprehod po mestu ter prevoz z javnim prometom – Union Square, Civic Center, najbolj zavita ulica na svetu – Lombard Street, Fisherman’s Wharf… Prosto do odhoda na letališče, od koder bo večerni let do Las Vegasa. Pristanek v poznih urah ter vožnja po ulici Strip do hotela v Downtownu. Nastanitev in nočitev.

3. dan:

Las Vegas – Zion – Bryce Canyon. Zajtrk. Jutranji odhod do države Utah, kjer se bomo najprej zapeljali skozi Narodni park Zion. Barvni kamniti klifi, reka Virgin, ki se zajeda v skalo in okamneli gozd, so posebnosti tega enkratnega parka. Nadaljevanje do kanjona Bryce, ki se dvigne na več kot 2000 metrov višine. Tod se odpira fantastičen svet večbarvnih skalnatih stolpičev, ki jih je skozi stoletja oblikoval veter. Nočitev.

4. dan:

Bryce Canyon – Lake Powell – Grand Canyon. Po zajtrku odhod do Arizone in umetnega jezera Powell. Ogled jeza Glen Canyon ter po želji kanjona Antelope (CT paket). Nato nadaljevanje ob reki Colorado, skozi rezervat Indijancev Navajo vse do Grand Canyona. Ogled kanjona, po želji organizacija preleta Grand Canyona s helikopterjem (če bi bilo prepozno, bi helikopterski prelet izvedli naslednji dan zjutraj). Kot alternativa ogled zanimivega filma v IMAX tehniki. Nočitev v hotelu ter večerja v restavraciji, kjer boste lahko poskusili tipični ameriški steak (CT paket). Nočitev.

5. dan:

Grand Canyon – Hoover Dam – Las Vegas. Zajtrk. Sledila bo vožnja proti jugu, mimo mesta Williams, kjer se bomo priključili tudi na staro traso znane ceste Route 66. Postanek na reki Colorado, na meji med Arizono in Nevado, kjer stoji mogočni jez Hoover Dam in nadaljevanje do Las Vegasa. Nastanili se bomo v hotelu na Stripu – popularno ime za Las Vegas Boulevard, na katerem stojijo največji hoteli na svetu. Sledil bo še ogled hotelov in večernih odprtih prizorišč – piratska bitka pri Treasure Island-u, izbruh vulkana ipd. Nočitev.

6. dan:

Las Vegas – Calico – Los Angeles. Zajtrk. Vožnja po puščavi Mojave do mesta duhov Calico. Staro rudarsko mesto je bilo vmes zapuščeno, danes pa si ga lahko ogleda vsakdo, ki  ga zanima kakšna so bila mesta v času Zlate Mrzlice in Divjega zahoda. Vožnja v Los Angeles, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Nastanitev v hotelu. Sledil bo ogled največjega kalifornijskega mesta: stari mehiški del z Olvera Street, Downtown z nebotičniki, Hollywood z znamenitim Kitajskim gledališčem in Kodak Theatrom, Walk of Fame z zvezdami in odtisi rok filmskih igralcev. Zapeljali se bomo po Sunset Boulevard do Beverly Hills-a in ulice Rodeo Drive. Še vožnja do Santa Monice, kjer se bomo lahko sprehodili po pomolu. Buffet večerja (CT paket). Nočitev.

7. dan:

Los Angeles – New York. Zajtrk. Dopoldne bo še čas za samostojne oglede. Možnost obiska studiev Universal ali muzeja Getty. Popoldne prosto za sprehod na znani promenadi Santa Monice. Zvečer bo sledil prevoz na letališče in nočni let proti New Yorku.

8. dan:

New York – Niagara. Jutranji pristanek na letališču ter zajtrk. Celodnevni izlet preko držav Pennsylvania ter New York do mesta Niagara, ki stoji na istoimenski reki na meji s Kanado.  Najprej si bomo ogledali slapove z ameriške strani, nato pa bomo prestopili mejo s Kanado in si ogledali slapove še s severne strani. Do slapov se lahko zapeljemo tudi z ladjico Maid of the Mist (doplačilo). Buffet večerja (CT paket). Nastanitev v hotelu ter nočitev.

9. dan:

Niagara – Lancaster County. Po zajtrku se bomo zapeljali nazaj proti jugu v državo Pennsylvanio. Vozili se bomo po zanimivi pokrajini ob reki Susqueanna in popoldne prispeli v deželo Lancaster County, ki je znana kot dežela Amišev. Gre za skupino pripadnikov radikalne krščanske vere, ki v svojem življenju ne uporablja nobenih tehničnih pripomočkov (radia, TV, elektrika, avtomobilov), temveč se večinoma ukvarja s kmetijstvom. Popeljali se bomo po pokrajini in, če bomo imeli srečo, videli katero izmed kočij, s katerimi se Amiši prevažajo. Amiši nosijo posebna, zelo preprosta oblačila in nasploh živijo zelo preprosto življenje. V vasici Amish se bomo seznanili z njihovim življenjem (CT paket), nato pa nas čaka nastanitev v hotelu v bližini. Nočitev.

10. dan:

Lancaster County – Washington DC. Po zajtrku vožnja do glavnega mesta ZDA, Washingtona. Panoramski ogled Bele hiše, spomenikov Washingtonu, Lincolnu in Jeffersonu, spomenikov korejski, vietnamski in 2. svetovni vojni, verige muzejev Smithsonian, Kapitola, Vrhovnega sodišča ipd. Mimo Pentagona se bomo zapeljali na vojaško pokopališče Arlington, kjer je v družbi prek 290.000 vojakov pokopan tudi znani ameriški predsednik J. F. Kennedy. Večer bomo preživeli v Georgetownu, kjer je veliko barov in restavracij. Nočitev.

11. dan:

Washington DC – Philadelphia – New York. Po zajtrku odhod proti Philadelphiji. Ogled zgodovinsko najpomembnejšega mesta ZDA, saj so tu leta 1776 podpisali Deklaracijo neodvisnosti in kasneje napisali ameriško ustavo. Ogledali si bomo zgodovinski predel mesta, Liberty Bell in Liberty Hall, videli pa bomo tudi nekatere druge pomembne stavbe v mestu – mestno hišo s kipom ustanovitelja mesta in države Pennsylvanie, Williama Penna, muzej umetnosti, Rodinovo galerijo, knjižnico, Manasonic Temple, Old Mint, kjer so pričeli s kovanjem prvega denarja, najstarejšo ulico v ZDA Elfreth`s Alley in seveda hišo Betsy Rose, ki je sešila prvo zastavo ZDA. Popoldne bomo prispeli v New York City, se nastanili v hotelu ter se sprehodili po Manhattnu okoli Times Square-a in Roosevelt centra. Nastanitev v hotelu in nočitev.

12. dan:

New York. Po zajtrku bo sledil ogled osrednjega in spodnjega Manhattna s »hop-on hop-off« avtobusom: Times square, Peta avenija, Madison Square Garden, Chelsea, Greenwich Village, SoHo, TriBeCa, Kitajska četrt, Little Italy, Brooklyn bridge, Wall Street in Ground Zero. Povzpeli se bomo na Empire State Building (CT paket), od koder je čudovit razgled nad mestom. Popoldne po želji prevoz z ladjico do otoka Liberty in do Kipa svobode ali pa ogled otoka Ellis in Muzeja imigracije (doplačilo). Za večerjo bomo poskusili tipični ameriški hamburger (CT paket). Nočitev.

13. dan:

New York – Evropa. Po zajtrku prosto za samostojne sprehode po mestu do popoldanskega prevoza na letališče od koder bo polet proti Evropi.

14. dan:

Evropa – Slovenija. Pristanek na enem izmed evropskih letališč in polet proti Ljubljani/Zagrebu ali bližnjemu letališču od koder bo prevoz v Slovenijo.

Cena potovanja na osebo:

Pri 14 potnikih: 

3.390 EUR (odhod: 22.4., 21.10.)
3.590 EUR (odhod: 24.6.)

Pri 10 potnikih:
3.590 EUR (odhod: 22.4., 21.10.)
3.790 EUR (odhod: 24.6.)

Osnovna cena potovanja vključuje:

 • letalsko vozovnico na omenjenih relacijah (tudi 2 notranja leta),
 • letališke pristojbine (tudi 2 notranja leta),
 • prevoz na letališče in nazaj v kolikor let ne bo iz Ljubljane ali Zagreba,
 • vse prevoze po ZDA v udobnih kombijih,
 • 11 x nočitev v hotelih in lodgih 3* ter hotelu 2/3* na Manhattanu,
 • 12 x zajtrkov,
  prevoze s hop-on hop-off (24 ur) na Manhattnu,
 • vstopnine v Narodne parke na poti (NP Zion, NP Bryce, NP Veliki kanjon),
 • ogled mesta duhov Calico,
 • slovenskega vodnika – voznika,
 • stroške organizacije in izvedbe programa.

Možna doplačila:

 • CT PAKET 220 EUR (vključuje: 4 večerje, kabelska železnica v SF, kanjon Antelope, vstopnine: Empire State Building, Amish Village; urejanje ESTA obrazca za vstop v ZDA),
 • enoposteljna soba – 590 EUR,
 • Universal studios 70-130.- USD,
 • Liberty & Ellis Island 12 USD, Alcatraz 26 USD,
 • ogled predstave na Broadwayu – od 100 USD dalje,
 • prelet New Yorka s helikopterjem – od 180 USD dalje,
 • prelet helikopterja / letala preko Velikega kanjona – od 180 USD dalje.

Obvezno doplačilo: prijavnina – 15 EUR

 


Za več informacij nas prosimo kontaktirajte na elektronski naslov: groups@condor-travel.com ali na tel. št. 03 492 46 40 ali 051 303 166.

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do zvišanja cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja (če se za potovanje ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). Cena potovanja je izračunana dne 22.11.2016 pri udeležbi – po tabeli. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.