Trajanje: 5 dni
Destinacija: Libanon
Cena: od 729 EUR
Zahtevajte ponudbo!
»Dežela mleka in medu«, »biser Bližnjega vzhoda«, »vzhodna Švica« - so vzdevki majhne države na križišču treh kontinentov - Evrope, Azije in Afrike; med morjem, zelenim pogorjem in pustim peskom. Libanon je domovina cedre, abecede in rožnate barve, ki ji dajejo poseben pečat številni kulturno zgodovinski in naravni spomeniki. Je zgodovinska domovina Feničanov, v različnih zgodovinskih obdobjih pa so ji vladali Asirci, Babilonci, Perzijci, Grki, Rimljani, Bizantinci, Arabci, Mamluki, Turki in nazadnje Francozi. Bejrut – glavno in največje mesto Libanona je metropola, ki si je izredno hitro opomogla od dogodkov v bližnji preteklosti in danes spada med najživahnejša mesta sveta. V preteklosti poznan pod vzdevkom »Pariz Bližnjega vzhoda« je danes kulturno in trgovsko središče dežele, moderno mesto s pridihom Mediterana in Bližnjega Vzhoda. Skupaj obiščimo deželo, ki se je dvignila iz pepela! Snemimo skrivnostno tančico, za katero se skrivajo tisočletja stari in neprecenljivi biseri antične arhitekture, kulturno bogastvo raznolikih ljudstev, pomembni krščanski začetki, naravna bogastva in lepote.

Odhod: 22. marec 2019
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 20

Program potovanja

1.dan: LJUBLJANA – ISTANBUL – BEJRUT
Zbirališče potnikov na letališču JP Ljubljana. Po opravljenih formalnostih polet ob 19.55 v Bejrut, z vmesnim postankom v Istanbulu. Topli obroki s pijačo na letalu. Po prihodu v libanonsko prestolnico prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.

2.dan: BEJRUT
Zajtrk in poldnevni avtobusni ogled mesta, starega več kot 5000 let. Bejrut, ki se je kot feniks dvignil iz pepela, je danes moderna prestolnica, kombinacija Bližnjega vzhoda in Evrope, ki se ponaša z naslovom enega najboljših mest za večerne izhode in zabavo. Mestno središče je bilo po državljanski vojni zgrajeno popolnoma na novo, s širokimi avenijami na mediteransko – arabski način. Obiskali bomo Nacionalni muzej in se seznanili z bogato preteklostjo področja nato pa nadaljevali z obiskom mestnega središča, ki nas s svojimi stavbami spominja na Pariz, si ogledali arheološke ostanke rimskih kopeli, se popeljali mimo predsedniške palače in parlamenta na Trg mučenikov, preko katerega je potekala t.i. »zelena črta«, do Ali Omarjeve mošeje in stolnice Sv. Jurija. Sprehod po beirutskem »Souks« – največjem nakupovalnem predelu v mestu in obisk Zeitouna Bay ob bejrutski marini, s številnimi restavracijami, kafiči in trgovinami. Popoldne sprehod po obalni promenadi – »Corniche« do čudovith »Raouche rocks«. Predlagamo večerjo s programom v eni od restavracij s tipično libanonsko hrano. Nočitev.

3. dan: BEJRUT (BAALBECK – KSARA – ANJAR)
Zajtrk in prosto za samostojno raziskovanje Bejruta. Predlagamo odhod na celodnevni izlet preko planine Libanon na rodovitno področje doline Bekaa in naprej v Baalbeck na križišču zgodovinskih trgovskih poti. Obisk antičnega Heliopolisa, mesta Sonca – ene najdragocenejših zapuščin starega Rima. Mesto neprecenljive vrednosti pod zaščito UNESCA sestavljajo med drugimi templji Venere, Jupitra in Bakusa, ki ne spadajo samo med največje pač pa tudi med najbolje ohranjene templje na svetu. Po ogledu nadaljevanje vožnje proti vinorodnemu področju Ksara, kjer so vino pridelovali že pred 2000 leti in kjer se je ohranila libanonska bogata tradicija proizvodnje vina. Kosilo. Nadaljevanje vožnje v Anjar, zgodovinsko mestece iz 8.stol. in prestolnica dinastije Omajadov, ki je leta 711 prešla preko Gibraltarja iz Afrike v Evropo in zavladala Pirenejskemu polotoku. Sprehod skozi arheološki park in po ogledih povratek v hotel. Nočitev.

4. dan: BEJRUT (JEITA in BYBLOS)
Zajtrk in prosto. Predlagamo obisk ene najlepših podzemnih jam na svetu in obisk enega najbolj slikovitih libanonskih mestec. Jama Jeita – naravno čudo narave je sestavljena iz dveh delov. Gorni del bomo obiskali z žičnico, medtem ko se bomo po spodnjem delu popeljali s čolnom. Jama je nominirana za enega od novih sedmih svetovnih čudes. Po ogledu nadaljevanje vožnje v slikoviti Byblos, 7000 let staro mestece in eno najstarejših stalno naseljenih svetovnih mest, spoj Mediterana in Bližnjega vzhoda z ohranjeno preteklostjo Feničanov, Rima, Bizanca,…. Kosilo in nekaj prostega časa za nakup spominkov. Povratek v Bejrut in prevoz na letališče. Nočni let v Istanbul. Topel obrok z vključeno pijačo na letalu.

5. dan: ISTANBUL – LJUBLJANA
Pristanek v Istanbulu in nadaljevanje leta v Ljubljano, kjer bomo pristali ob 8.40.

Cena potovanja na osebo:

729 € pri 20 prijavljenih potnikih

 

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne
pristojbine, prevoz letališče-hotel-letališče v Bejrutu, 3 nočitve zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 4* v središču mesta, poldnevni avtobusni ogled mesta, ogled Nacionalnega muzeja, strošek lokalnega vodnika, slovenskega spremljevalca, stroške organizacije potovanja.

DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba – 109 €, izlet v Baalbeck s kosilom – 90 €, izlet v Byblos in Jeito s kosilom – 110 €, libanonska večerja s programom in prevozom – 90 €, manjše število potnikov (manj kot 20) – 130 €

OPOMBA: Izleti so izračunani pri udeležbi min 15 potnikov.

DOPLAČILO NA LICU MESTA: napitnine 15 USD (obvezno)

POTNI LIST, VIZUM: za vstop v Libanon potrebujemo veljavni potni list, ki mora veljati še najmanj 6 mesecev po končanem potovanju in libanonski vstopni vizum, ki je trenutno brezplačen in ga dobimo ob vstopu v državo. Obrazec za turistični vstop v državo se izpolni ob prihodu. Vstop v Libanon ni dovoljen z izraelskim žigom v potnem listu.

 


Za več informacij nas prosimo kontaktirajte na elektronski naslov: groups@condor-travel.com ali na tel. št. 03 492 46 40 ali 051 303 166.

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do zvišanja cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja (če se za potovanje ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). Cena potovanja je izračunana dne 22.11.2016 pri udeležbi – po tabeli. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.